Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

22 wrz 2008, 11:16

Ewcik,metoda ksiazeczkowa jest u nas bardzo popularna,nawet specjalne ksiazeczki o nocnikowaniu produkuja dla dzieci....u nas niestety nie dziala siedzenie,Maya usiadzie tylko wtedy kiedy ona chce....i bynajmniej ani minutki tam jeszcze nie usiedziala w calosci....tak jak mowisz,dziecko musi dorosnac do nocnika...my mamy jeszcze czas....i specjalnie sie tym nieprzejmuje ze nie robi do nocnika....zalozylam sobie ze na 2 urodzinki chcialabym zeby sie nocnikowala....podobno wwtedy dziecko nabiera tej swiadoosci....a wczesniej mozna to wytrenowac...no nie wiem...czekamy dalej :ico_oczko:
wogole to Maya sie najadla sporo czekolady wczoraj...i nie liczylam na kupke dzisiaj a ona od rana juz 2 zrobila :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-09-22, 11:40 ]
http://pl.youtube.com/watch?v=6_96RZ48mYU
dobra zaczynam w koncu przerabiac te filmiki z sali uciech :ico_noniewiem: ....szkoda ze nie mam nagranego jej szalenstwa,ale za to mam grzeczne dziecko nagrane :-D :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

22 wrz 2008, 11:48

wgrywam właśnie na fotosika zdjęcia ubranek :) zaraz powklejam

GLIZDUNIA, tu też są takie bajki o nocnikowaniu ale one raczej są dla starszych dzieci. Ala bawi się takimi sztywnymi z obrazkami

[ Dodano: 22 Wrzesień 2008, 11:55 ]
sweterek rozpinany
Obrazek

koszulka
Obrazek

sztruksy
Obrazek

pajacyk (kupiony sporo wcześniej, ale dopiero teraz Alicja do niego dorosła)
Obrazek

sweterek z kapturem
Obrazek

polar
Obrazek

tata ubiera buciki
Obrazek

śpię sobie
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 wrz 2008, 12:01

Hihi, ale śpioch!!!

no u nas znów było siedzienie...i siku, ale kupy ani śladu...szkoda...
zupa zjedzona, teraz robię mleko i idę się pozbyć mojego brojka na chwilę...
U nas też na nocniku były książeczki....ale zaczyna mnie to wkurzać, bo ona się nie skupia na tym co ma...więc na kibelek chodzimy bez zabawek...
idę, bo już wszystkie płyty z regału są na dywanie!

Ewcik :ico_brawa_01: za owocne zakupy..

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

22 wrz 2008, 12:03

Ewcik,no to spore zakupy zrobilas!!!nawet nie pytam ile za to dalas bo pewnie malutko co?a meza Twojego to bym nie poznala,on ma teraz takie dluuugie wlosy,pamietam go z fotek z wesela waszego to taki wystrzyzony byl :-D i chyba mial cieniejsze wlosy...no inny facet jakis :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

22 wrz 2008, 12:18

GLIZDUNIA, za wszystko dałam chyba 40zł. A Mariusz nie mogę namówić na fryzjera. Może w ten weekend w końcu sie obetnie....

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

22 wrz 2008, 12:46

Maya juz poszla na drzemke....no i mam spokoj chwilowo...
wlasnie skasowalam filmik z you tuba,tak dlugo sie zgrywaja ze szok,i niechcoco nacisnelam i nonono,musze od nowa :ico_zly:

pogoda dzis nienajlepsza ale nie pada wiec na spacer musimy sie do sklepu wybrac bo pomimo zrobionych zakupow mamy juz poweekendowe braki :ico_olaboga: ...zawsze w weekend wiecej jemy i potem nic nie ma ...chyba powinnam zakupy w poniedzialki robic :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-09-22, 13:07 ]
kochane gdzie Wy sie podziewacie??juz weekend minal,wracac!!!!!gotuje dzis kalafior na obiad i unosi sie juz taki ten specyficzny smrodek w mieszkaniu...blleeee

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 wrz 2008, 13:09

Ewcik, zakupy super :ico_brawa_01:

zbora gratuluje zakupu

My mamy podobnie do Glizduni. Kinia nie lubi siedziec na nocniku i zaden sposo nie dziala by na nim posiedziala.

Sikorko zarzuć tym pasztetem

Kinga śpi, więc mam troche czasu dla siebie :-D

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

22 wrz 2008, 13:12

Doris,ja tez mam free time...i wlasnie naznosilam sobie jedzenia przed kompa...jogurcik,czekolada...i juz zaczynam sie relaksowac....zanim Maya wstanie musze sie z tym uwinac bo cos znow sie rzuca...wrrrr

w czwartek wraca juz Lady,i swietnie bo brakuje mi jej tu rano,ona zawsze lubiala wpadac w czesie Milenkowej drzemki...ciekawe jak sie tam maja,chyba dobrze skoro nie ma czasu na necik!!!

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 wrz 2008, 13:13

Ewcik dzisiaj macie pierwszą rocznicę ślubu kościelnego?? OGROMNE GRATULACJE!!!

[ Dodano: 2008-09-22, 13:14 ]
GLIZDUNIA, pewnie mają fajnie na takich wczasach, też bym se gdzieś pojechała... nawet na weekend, ale jakoś kiepsko to widze, zwłaszcza, że październik sie zbliża i studia...

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

22 wrz 2008, 13:19

Ewcik,no wlasnie ....gratulacje przesylam!!!juz na nk zyczenia zapisalam a tu gapa zapomnialam :ico_puknij:

Doris,pewnie lapia szbko ostatnie promienie slonka bo jak wroca to od razu do zimnego...oby sie tylko nie pochorowali!!!!latwo zlapac zatoki po takiej szybkiej zmianie klimatu....duzo moich znajomych sie tak zalatwilo.....oby nie!!!!!!!!!!!!

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”