Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

23 wrz 2008, 21:58

estreya, zmień lekarza, serio Ci mówię :ico_sorki: nie powinnaś się denerwować tak mocno..

co do scanów tutaj - jeśli powiedz swojej położnej, o co chodzi i ją to zaniepokoi to Cię wyśle na scan, jeśli nie to możesz iść prywatnie, ale to kosztuje około 100f...

no i te zasrane "normy", że się brzydko wyrażę, aczkolwiek dosadnie - nie ma nigdzie napisanego dokładnego przedziału, ile dziecko powinno ważyć, mierzyć i się ruszać - po prostu każdy człowiek jest indywidulnościa i nie da się włożyć w jakieś tabelki... także lej na gościa, ciepłym moczem i przejdź sie do innego jeszcze przed wyjazdem, bo nerwy Ci niepotrzebne...

Awatar użytkownika
estreya
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

23 wrz 2008, 22:30

masz rację.... nie będę się już dłużej martwić:)
zjem jeszcze więcej czekolady na poprawienie humoru...

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

23 wrz 2008, 22:53

zjem jeszcze więcej czekolady na poprawienie humoru...
o właśnie :-) tylko uważaj na bioderka :-) lepiej pojedz gruszek... heh w Polsce teraz powinien być wysyp i takie soczyste pewnie są .... heh.. rozmarzyłam się :-)

Awatar użytkownika
estreya
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

23 wrz 2008, 23:15

:) są gruszki, tak tak...... ale ja nie jestem fanką owoców chociaż teraz nawet zdarza mi się zjeść owocek....
mam taką dziwną przypadłość, że moja waga zupełnie nie zależy od diety... zawsze odżywialam się paskudnie tzn. tłusto i mięsnie najlepiej późno w nocy:) waga 52 i 172 cm wzrostu....teraz z okazji ciąży urósł mi brzuch i piersi (nareszcie:) ) całą reszta mnie jest drobniutka tak jak była....

wiesz co... gruszkę jednak zjem....
dobranoc

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

24 wrz 2008, 09:52

teraz z okazji ciąży urósł mi brzuch i piersi (nareszcie:) ) całą reszta mnie jest drobniutka tak jak była....
zazdroszczę :-) ja to ciążę zaczęłam z 35kg nadwagą (na własne życzenie zresztą), teraz mało przytyłam, ale brzuszek mi wywaliło konkretnie :-D jest większy niz w pierwszej ciąży :-)

ja dzis do położnej, także juz nie mogę sie doczekać :-D :ico_brawa_01: pomarudzę jej za wszystkie poprzednie wizyty :-) :ico_haha_02:

a co tam u Was, Dziewczyny?

julie_377
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

24 wrz 2008, 10:02

witam!
widze ze coraz wiecej ciazoowek na szkocji :ico_haha_01: :ico_brawa_01:
a ja pracuje, szukam nowej lep[szej pracki, w weckendy lowie ryby i takie tam :ico_haha_01:
czasu na neta troche malo...
natusia zapisalam do play group chodzi sobie co pon i srode wiec ma troche przygotowania przed zlobkiem i zabawe z dziecmi. pierwszy raz jak go zostawilam troche sie rozplakal ale zaraz bylo jedzonko wiec szybko zapomnial a teraz uwielbia tam chodzic i jest git :ico_haha_01:
troche mnie sytuacja ze zlobkiwem tu martwi mielismy zaklepane miejsce na full time a tu dzwonia i mowia ze w srode rano nie ma miejsca :ico_puknij: i ja teraz chyba wogole musze sobie cos na pol etatu znalezc bo wogole to bezsensu... :ico_noniewiem: zobacze co to bedzie jutro mam jedna rozmowe w sprawie pracy zobaczymy

a tymczasem pozdrawiamy goraco :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

24 wrz 2008, 11:45

julie_377, hej hej :-)

julie_377, Kochana, ja to Ci zazdroszczę tego chodzenia do pracy, bo normalnie z tym brzuchem w domu jobla dostaję... już mnie zaczyna wszystko boleć i uwierać i marudna jestem do sześcianu...
dziwnie z tym żłobkiem Ci zrobili, może podejdź tam i pogadaj... może cos się uda zmienić jeszcze...

Awatar użytkownika
estreya
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

24 wrz 2008, 12:47

byłam dzisiaj jeszcze raz na przeglądzie..... pomierzyli, pooglądali no i jednak uznali, ze dzidzia jest w porządku tylko chudziutka i tyle... zdrowa malutka dziewczynka....
termin z om 13 listopada a z USG 4 grudnia.... 3 tygodnie rozbieżności....trzeba więc czekać:)

po co mnie tak stresowali? szkoda gadać....

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

24 wrz 2008, 15:16

estreya, noo, Kochana, wiedziałam, że tamten lekarz bzdurzył...

u mnie na wizycie wszystko oki.... nie podoba jej się mój duży brzuch i mam leżeć :-) bóle normalne, tiki w powiece normalne :-) marudna jestem standardowo ;-) za 4 tyg kolejna wizyta :-)

poccoyo
Trzy tysiące lat minęło...

24 wrz 2008, 17:32

estreya, nie przejmuj sie tymi durnymi lekarzami...
jak jestes szczupla to dlaczego masz miec tluse dziecko...
wszystko bedzie ok... a scan zrobia ci napewno, jesli rozmiar macicy bedzie im podejrzany... na kazdy tydzien po 1 cm...

ananke, no ja u midwife bylam w pn po wypisanie SSMG... i mam nadzieje ze mi to przyznaja, bo dzis rano wyslalam...
poza tym cisnienie, ok, brzuszek ok, serduszko ok, a rozmiar macicy podobno spory...
na 17pazdziernika mam przygotowac plan porodu...

a ogólnie to strasznie zmeczona jestem, non stop bym spała
i zimno mi... katarek sie przyplątał i chyab zatoki mam zawalone...
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 20:20 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Pozostałe”