Awatar użytkownika
kasia0308
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 wrz 2008, 20:38

mi lekarz powiedzial ze to juz powinnien byc koniec mdlosci bo lozysko juz powinno dobrze funkcjonowac i wytwarzac hormony a wdetdy mdlosci mijaja :ico_sorki: kolezanki mowia ze w drugim trymestrze kobieta jest jak CYBORK :-D tyle ma sily i energii i jest baaardzo wydajna :ico_szoking: pozyjemy zobaczymy :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

24 wrz 2008, 21:52

adka ja mam cały dzień mdłości.a wymiotowałam dopiero jakieś trzy razy.Ale już bym wolała częściej żeby przynajmniej na chwilę mdłości w ciągu dnia się uspokoiły.Już się do nich przyzwyczaiłam,jeśliw ogóle można się do nich przyzwyczaić.
Oglądałam z mężem film ciąża od A do Z.i jak pod koniec się dziecko urodziło to się popłakaliśmy.
Dobranoc

asika82
4000 - letni staruszek

25 wrz 2008, 10:55

i jak pod koniec się dziecko urodziło to się popłakaliśmy.
ja przy kazdej takiej scenie łezkę uronię a jak byłam :ico_ciezarowka: to nawet na reklamie płatków śniadaniowych poryczałam się jak bóbr :ico_haha_01:

misiunia_29
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

25 wrz 2008, 13:22

Wiecie co Ci lekarze, którzy przyjmują na kasę chorych są nie normalni. Chodzę prywatnie do gin, ale dzisiaj miałam wizytę w przychodni, bo na termin umawiałam się jeszcze na początku ciąży. A więc poszłam i ta cała pani doktor nie powiedziałam oczywiście, że chodzę prywatnie powiedziała tylko, że termin mam na 13.04 i dała skierowanie na badania. Ja jej się pytam o usg a ona mi na to, że za 4 tyg. Czyli ani karty ciąży, ani usg. Rozumię jakby ro był 5 tydzień ciąży, ale nie w 12 tyg.

Awatar użytkownika
kasia0308
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 wrz 2008, 17:16

Wiecie co Ci lekarze, którzy przyjmują na kasę chorych są nie normalni
ja w na poczatku ciazy plamilam wiec pedem polecialm do szpitala a tam palant zrobil usg powiedzial ze ciaza zagrozona i kazal spadac do domu :ico_puknij: bo panstwowo :ico_olaboga: :ico_zly:
to nawet na reklamie płatków śniadaniowych poryczałam się jak bóbr
asia mi jest wstyd mi nie mozna powiedziec nic niemilego bo odrazu lzy w oczach :ico_puknij:
Ale już bym wolała częściej żeby przynajmniej na chwilę mdłości w ciągu dnia się uspokoiły.Już się do nich przyzwyczaiłam,jeśliw ogóle można się do nich przyzwyczaić.
tak jak ja przyzwyczilam sie do wymiotowania :ico_olaboga:

a co sie dzieje z reszto kwietniowek :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

[ Dodano: 2008-09-25, 17:21 ]
jestem strasznie leniwa :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: wiem ze sie powtarzam ale nic mi sie nie chce :ico_placzek: w sobote mam wieczor panienski a w nastepna wesele kolezanki i nie chce mi sie isc :ico_olaboga: najchetniej to bym siedziala w domu i nic nie robila :ico_puknij: dobrze ze prace mam w domu bo nie wiem jakbym wylazla z domu :665:

[ Dodano: 2008-09-25, 17:22 ]
a teraz czeka mnie jeszce remont ktory zreszta odkladam od sierpnia :509:

Awatar użytkownika
nastka
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

25 wrz 2008, 18:26

och dziewczyny, chociaż wy mnie pocieszacie że nie jestem jedyną szczęściarą co to tylko ma mdłości i wymiaty bo wokół mnie wszystkie mówią że może kilka dni tak miały i koniec a ja normalnie cały czas rano w południe w nocy, już jest tak od 1,5 miesiąca i nie mija, wszystkie zapachy powodują mdłości, nie mogę tak jak wy gotować w ogóle kuchnia jest dla mnie koszmarem, to cód że w ogóle coś jem, już nie mam siły, wy jesteście dla mnie pocieszeniem, dzięki.

Awatar użytkownika
kasia0308
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 wrz 2008, 18:53

nastka, a w ktorym jestes tygodniu ? na kiedy masz termin? :ico_ciezarowka:
a pocieszenie to jest takie ze drugi trymestr podobno jest suuper :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

26 wrz 2008, 09:20

co tu takie pustki ostatnio.
no ja tez słyszałam że II trymestr jest super.Czekam na niego z niecierpliwością.
Ja zaczynam miec znowu czarne mysli.Niby nic się nie dzieje,ale jakoś się martwię.Chciałabym już mieć duży brzuszek i czuć ruchy.Bo na razie w ogóle nie czuję się jak w ciąży.Mdłości ustąpiły chociaż jeszcze są ale już znośne i rzadziej.Byle do 6-go do USG

asika82
4000 - letni staruszek

26 wrz 2008, 11:31

Niby nic się nie dzieje,ale jakoś się martwię
nie martw sie, grunt to pozytywne myślenie :-) Wiem,że łatwo tak mówić ale złe myśli w niczym nie pomogą. Czekamy na 6 na nowe zdjęcia. Już nie będzie fasolki tylko malutki ludzik :ico_oczko:

Awatar użytkownika
kasia0308
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 wrz 2008, 11:37

oj oj oj jaki sliczny fotelik :ico_brawa_01: a w foteliku jaki PRZYSTOJNIAK :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
grunt to pozytywne myślenie
latwo mowic!!!! :ico_olaboga: ja mam dzisiaj dzien pod tytulem PLACZ, nie wiem dlaczego ale tak jakos plakac chce mi sie :ico_placzek:

to juz Agnieszka pewnie bedziesz wiedzialal czy chlopaczek czy dziewuszka, a co bys wolala? :ico_ciezarowka:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”