donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 paź 2008, 10:05

witajcie :-) , ja własnie wróviłam, bylam zrobic morfologię, strasznie zimno i jest mgła.
Cieszę się, że mi hemoglobina podskoczyla miesiąc temu miałam 12 teraz 12.9 :-) , ten sok z buraków pomaga.
dziewczyny dostalam smsa od Aniabelli: "Hej! tu Aniabella. Aniu przekaz dziewczynom że jestem od wczoraj w szpitalu na patologii. Nie jest dobrze z szyjką i mała pcha się na świat. mogę wstawać tylko do łazienki. trzymajcie kciuki i pomodlcie sie by wszystko bylo ok. jestem przerazona pozdrawiam. Aniabella"

i ja zaczynam sie martwic o nia i o siebie dzis nie czuje ruszkow malej ehh
biedna aniabella, ważne, że jest pod opieką, musi leżeć, na pewno wszystko będzie dobrze, wiecie co ja też juz zaczynam się bać, tyle jest tych przypadków :(, dobrze, że mam we czwartek wizytę, będę spokojniejsza
milutka, ja też dziś nie czułam jeszcze ruchow
Ostatnio zmieniony 07 paź 2008, 12:06 przez donatka26, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

07 paź 2008, 10:13

O kurcze weszłam tu dopiero co a tu takie smutne wieści :ico_olaboga: .Ale myślę,ze z Anią i jej kruszynką wszystko będzie dobrze,swoją drogą to zastanawiające ile teraz młodych,zdrowych dziewczyn w ciąży ma takie problemy.Jakoś kiedyś się o tym nie słyszało tyle :ico_noniewiem:
Marcia piekne zdjęcia :ico_brawa_01: ,pewnie opaliłaś się troszkę,prawda?
a to nie jest mile
No miłe nie jest ale czasem nie ma innego wyjścia.
A w ogóle co dziś porabiacie,u nas pogoda się znów popsuła a wczoraj tak pięknie było :ico_zly: Ja wczoraj posprzątałam porządnie mieszkanko także dziś nic do roboty nie mam oprócz obiadku jakiegoś.Muszę tylko pranie zrobić i może poprasuję troszkę ale znając mnie napewno coś ciekawszego do roboty znajdę:)
milutka przekaż Ani,że mocno trzymamy kciuki żeby wszysstko dobrze się skończyło i że nie ma innej możliwości :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-10-07, 10:15 ]
ja też dziś nie czułam jeszcze ruchow
donatka26, nie martw się,to dlatego,ze taka pogoda senna dzisiaj.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 paź 2008, 10:20

pogoda senna dzisiaj.
masz rację, ja dziś chyba nigdzie się nie ruszę, będę siedzieć przed kompem :-) , teraz zjadłam śniadanko i piję herbatkę i mały dał o sobie znać
Marcia, super zdjęcia, ślicznie wyszliście, n i brzuszek też ładny :ico_oczko:

ale wciąż się martwię, jak w ogóle można rozpoznać, ze coś jest nie tak z szyjką czy grozi poród przedwczesny, ja nie mam pojęcia ?????? :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

07 paź 2008, 10:26

ale wciąż się martwię, jak w ogóle można rozpoznać, ze coś jest nie tak z szyjką czy grozi poród przedwczesny, ja nie mam pojęcia ??????
donatka26, wierz mi,ze jakby się działo coś złego to napewno by nie uszło to Twojej uwadze.A skracanie się szyjki jest następstwem skurczy czy stawiania się brzucha jak kto woli,bez skurczy szyjka nie ma prawa się skracać,no chyba że ktoś ma wadę anatomiczną.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 paź 2008, 10:33

nie no skurczy to ja nie mam, bo bym czuła jakoś, ale ostatnio zauważyłam, że brzuch po bokach mi się robi nieraz twardszy, no i nad pępkiem wyżej czy to normalne??
i nam nieraz bóle w pachwinach
Ostatnio zmieniony 07 paź 2008, 10:51 przez donatka26, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

07 paź 2008, 10:45

ale wciąż się martwię, jak w ogóle można rozpoznać, ze coś jest nie tak z szyjką czy grozi poród przedwczesny, ja nie mam pojęcia ?????? :ico_olaboga:
donatka lekarz ana każdej wizycie ocenia długość szyjki - w badaniu ginekologicznym oraz dodatkowe usg, jeżeli ma je w gabinecie. Jeżeli szyjka się skraca, to dobry ginekolog stwierdza to dość szybko i jest w stanie zapobiec dalszemu skracaniu.

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 paź 2008, 10:46

a mi mama popsula humor bo przyszlo mi jakies awizo tam do niej i to pewnie z tego wydzialu komunikacjii zalozyla sprawe i chyba nie odbiore tego awizo bo po co?? jestem w ciazy i nie bede sie wloczyc po jakis sprawach..kurcze wybilo mnie to z tropu nie wiem co robic:( cholera dizdzia to odczuwa pewnie

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

07 paź 2008, 10:51

lekarz ana każdej wizycie ocenia długość szyjki - w badaniu ginekologicznym oraz dodatkowe usg, jeżeli ma je w gabinecie. Jeżeli szyjka się skraca, to dobry ginekolog stwierdza to dość szybko i jest w stanie zapobiec dalszemu skracaniu.
no właśnie, mi też przy każdej wizycie sprawdza, i ostatnio mówił, że on nie widzi u mnie żadnego zagrożenia, i tak sobie to powtarzam, wizytę mam za 2 dni :-)

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

07 paź 2008, 10:53

ostatnio zauważyłam, że brzuch po bokach mi się robi nieraz twardszy, no i nad pępkiem wyżej czy to normalne
Wiesz powiedz o tym lekarzowi jak się niepokoisz ale mnie sie wydaje,ze po prostu czujesz jak Ci dzidziuś tam różne części ciała wbija i wypycha w ten sposób brzuch.Niebezpieczne jest twardnienie podbrzusza zaraz nad spojeniem łonowym i bóle takie podobne do miesiączkowych.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

07 paź 2008, 10:54

Kobietki, nie ma co panikować.... skurcze się czuje i to mocno, zresztą Aniabella co rusz mówiła, że czuje skurcze... mi nikt nie sprawdza (bo tutaj się nie zagląda do kobiety bez potrzeby) i nawet pomimo tego wiem, że jest ok ... także nie panikować, bo nerwy wcale nie pomagają....

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”