Awatar użytkownika
Alineczq
Trzy tysiące lat minęło...

02 paź 2008, 00:23

Duszka, moja mama stosowała na stawy rozgrzaną na patelni sól morską. Miała taki woreczek nawet specjalnie uszyty :)
Weź kilogram morskiej kuchennej soli, rozgrzej na patelni, wsyp do grubej poszewki jakieś i przykładaj, Tylko uwazaj na początku nie poparz skróry i nie spal pościeli jezeli będziesz to robiła na leząco, bo ja właśnie przypaliłam przescieradło, jak robiłam swojemu meniowi okład hehe. Podłóz coś.

Awatar użytkownika
Kolka
Trzy tysiące lat minęło...

11 paź 2008, 23:27

Duszka jak kolanko? Dopiero tu weszłam. Ja mam takie same napady jak Ty, z tym, że ja po złamaniu kolana, ale objawy identyczne. Z domowych rad, to polecam kąpiele w gorącej wodzie, w ogóle duuużo ciepła- okłady itd. Z maści aptecznych polecam Ketonal lek- żel. A mój ortopeda w ogóle powiedział, że te wszystkie maści to sobie można wiecie gdzie zaaplikować :ico_wstydzioch: Jego zdaniem najlepiej wymoczyć bolące stawy, (czy ścięgna) w gorącej wodzie i nasmarować czystym spirytusem :ico_noniewiem:
Ale to co lekarz to inna szkoła, i co człowiek to przypadek :ico_noniewiem:
Mam nadzieję, że przestanie (lub przestało) boleć. Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

12 paź 2008, 15:31

kolka no spoko narazie napady bólu mineły,mysle ,że to jakieś jesienne przesilenie,albo nadwyrężenie ,ale napewno wrócą za jakiś czas bo miałam takie przerwy już

Wróć do „Ogólnie o zdrowiu”