Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 paź 2008, 17:49

mmarta81, dziekuje za torcik :ico_tort: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ja spie z malym w pokoju nawet w jednym lożku zasypiamy potem go kłade do łóżeczka.
Boże jaka ja noc mialam malemu chyba zaczely sie regoralne kolki od trzech dzni po kapieli zasypia ok. 20.20, ale budzi sie z krzykiem po 21 i tak do 23 sie wydziera praeży,a dzis zasypia na 30m min. albo mniej i to samo brzuszek go boli przy kazdej kupie sie pręży padam na ryj dzis nawet beczalam razem z nim, a do tego co najmniej raz dziennie robi zielona kupke a t nie za dobrze :ico_placzek: :ico_placzek: ,wiec jutro ide do lekarza i zobaczymy, mam nadzieje ze to nic zlego, teraz zasnol ale i tak pewnie sie obudzi z krzykiem za jakies 20 min. :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-10-14, 17:55 ]
Wszystkiego najlepszego dla naszych maluszkow :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Pati gdzie sie podziewasz :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 paź 2008, 18:40

adia26gdzies czytalam ze zielone kupki to przez kolki :ico_noniewiem: utrapienie te bole brzucha :ico_olaboga: masakra tak mecza nasze malenstwa :ico_placzek:

Awatar użytkownika
miszka
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

14 paź 2008, 19:34

Witam!Nareszcie !!!Natalka ma 4 tygodnie stawiam :ico_tort: :ico_brawa_01: Ale ten czas leci :ico_sorki: Martus dzieki za propozycje,ale mama dojechala jakos o 6 rano byla,wiec nie ma problemu.Ale fajnie miec babcie w domu,rany jaki to luksus :ico_sorki: Natalka od wczoraj ma jakies bole brzuszka,cala noc do bani,prezy sie i budzi co 15 minut,nie wiem co ja zjadlam.Strasznie jestem zmeczona,mam nadzieje,ze to minie :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Agusia1982
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

14 paź 2008, 21:49

witam! wkoncu działa,wiecie co tak sie przyzwyczailam do tego forum,do pisania z wami dziewczyny! :-) :ico_brawa_01: ze bardzo mi brakowało! u nas wszystko ok,właśnie czekam na mojego męża ale zaczynam sie juz denerwować,nie moge sie do niego dodzwonić i to jest najgorsze to czekanie!
dzs pierwszy raz zrobilam mojemu synusiowi herbatke z kopru wloskiego,bo tak sie biedny prężył i plakał,bałam sie mu ją podać ale wiecie jak zassał tą butelke to w pare sekund wypił 20ml nie chciał mi jej puścić :ico_haha_01: ,moj Nicolas śpi z nami w sypialni ale do łózka z nami go nie biore,bo najgorzej jest przyzwyczaić,on sie juz kochaniutki przyzwyczaił do łóżeczka i tam śpi najlepiej,dostaje cycusia,odbija mu sie,ululam go chwilunie i kłade do łózeczka i zasypia aaa i jeszcze dyduś bo sie nauczył z dydusiem tylko ze mu wypada,i sie troche denerwuje ale jak juz zalapie to jest ok,potem go wypluwa i śpi słodko ok.4 do 5 godzinek!!takze jest slodziutki i kochaniutki! :ico_brawa_01: :ico_haha_02: pozdrawiam dziewczynki cieplutko! :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-10-14, 21:51 ]
Ale ten czas leci
właśnie dziewczyny dopiero co miałyśmy jeszcze brzusia! a już nasze maleństwa są z nami i to po 3-4 tygodnie! szok jak to leci!!! :-)

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 paź 2008, 22:04

Nicolas śpi z nami w sypialni ale do łózka z nami go nie biore,bo najgorzej jest przyzwyczaić,
ja oczywiscie niedosyc ze z Iga spie to teraz jeszcze mnie naciaga od 2 nocek zebym ja w nocy kladla na siebie na brzuszek :ico_olaboga: i tk spimy :ico_olaboga: mowie wam z niej taka naciagara...maz mnie opieprza a sam za dnia tylko na rekach ja nosi i kolysze :ico_olaboga:
Agusia1982-Nicolasek bardzo ladnie Ci spi w nocy :ico_brawa_01: brawa dla niego :ico_brawa_01:
ja mam czesciej pobodki ale jestem tak niewyspana ze gubie sie w czasie :ico_oczko:
właśnie dziewczyny dopiero co miałyśmy jeszcze brzusia!
NNNNNNNOOOOOOOO pamietacie :ico_olaboga: :ico_ciezarowka: :ico_placzek: troche smutno nie :-) tyle czasu bylo na TT a teraz ledwo kiedy jest cos naskrobac ale mysla o Was dziewczynki cale dnie :ico_buziaczki_big:
gdzie ta Pati :ico_noniewiem: i sarenka-slonko jeszcze sie nie pojawila...
miszka-do mnie macia we wtorek zlatuje ale z tesciowka :ico_olaboga: nic jakos dam rade ale tylko na tydzien :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-10-15, 10:28 ]
:ico_haha_02: witam z rana :-) mam dziecko predatora :ico_olaboga: ona nie musi spac :ico_noniewiem: tylko ja juz nie wyrabiam-zasypiam gdzie przysiade :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-10-15, 12:32 ]
miszka Adia wy dawalyscie ten infacol nie -powiedzcie mi to sie daje jedna krople czy jedna dawke z tej rurki cala :ico_noniewiem: bo sie zakrecilam :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 paź 2008, 14:37

Witam sie kochane, nie mam czasu wejsc na TT a juz nawet nie mam czasu nawet zjesc sniadania, w ogole nic nie jem, wczoraj tylko sniadanie, moj maly od tygodnia jest placzacy, nie spi w dzien prawie wcale i tylko wyje w nieboglosy i mam go caly czas na reach, nie mam juz sily :ico_placzek: :ico_placzek: maz mi tez nie pomaga, tylko siedzi na kompie, normalnie az plakac mi sie chce, w ogole nie mam na kogo liczyc :ico_placzek: :ico_placzek: Juz wszystkie kilogramy zrzucilam i wciaz chudne, brzucha juz dawno nie mam niedligo bede wygadala jak smierc :ico_placzek:

W piatek moj synekczek skonczy miesiac jak ten czas zsybko leci, ale teraz najgorszy okres przed nami, boli go brzuszek, prezy sie i wygina a ja nie umiem mu pomoc, masuje brzuszek, daje mu herbatki koperkowej i kropelki ale to czasami nie pomaga, noce nie przespane w dzien tez tragedia, nie mam juz sily i nerwow........

Ale dzis nakarmilam go o 11 cycem do 11.40 i spi do teraz jestem w :ico_szoking: a che isc z nim na spcerek tylko cos sie chmurzy kurcze :ico_noniewiem:

Pozdrawiam Was wszystkie

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 paź 2008, 16:28

Hej ja juz po wizycie wszystko z malym dobrze babka tylko powiedziala mi zebym nie pila tyle mleka wiecpije sojowe ble smakuje jak platki owsiane :ico_noniewiem: , te kupki to nic strasznego mam sie nie martwic a kolki no trudno mam sobie dietke walnac i obaczymy narazie rezygnuje w pewnej czesci z mleka i bede jesc tylko pelnoziarniste pieczywo :ico_noniewiem: , moze schudne :-D :ico_haha_01:
ale teraz najgorszy okres przed nami, boli go brzuszek, prezy sie i wygina a ja nie umiem mu pomoc, masuje brzuszek, daje mu herbatki koperkowej i kropelki ale to czasami nie pomaga, noce nie przespane w dzien tez tragedia, nie mam juz sily i nerwow........
ja mam to samo moj nawet nie spi z nami idzie do drugiego pokoju troche go rozumiem bo wstaje o trzeciej w nocy i na czwarta ma do pracy,ale jak ma wolne to mi pomaga wiec nie bede tak psioczyc :ico_haha_01: :ico_noniewiem:
wy dawalyscie ten infacol nie -powiedzcie mi to sie daje jedna krople czy jedna dawke z tej rurki cala bo sie zakrecilam
dajesz pelna miarke,jak nie pomaga to mozna dac dwie na raz, ja teraz odpuscilam z tym i podaje herbatke mam z polski od drugiego tygodnia plantex podaje sie i traz dziennie po jedzeniu ja mu daje juz drugi dzien i mozna powiedziec ze jest jakas poprawa :ico_noniewiem: ale i tak sie nadziera przy kupie nawet sie wybudza ze snu jak robi :ico_placzek: :ico_placzek:
a maly wazy juz pelne 4 kilo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: mala kluska mi rosnie lekarka mi mowi ze od razu widac ze chlopak i do tego z charakterem bo tak sie pieknie u niej wydzieral :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
mmarta81, do mnie tez tesciowa przylatyje na tydzien w listopadzie :ico_noniewiem: :ico_olaboga:
brakuje mi czasu dla siebie nawet pierdac spokojenie nie moge :ico_haha_01: :ico_haha_01: bo maly sie budzi :ico_noniewiem:
o nic caluski dla was i do poźniej jak znajde czas przy moim malym terroryscie :-D :-D

Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

15 paź 2008, 17:15

Witajcie Kochane!!!
Zmieniłam suwaczki i chyba juz wróciłam na dobre... :-D
Mój Synek to prawdziwy aniołek-płacze tylko wtedy kiedy naprawde ma powód i natychmiast przestaje, kiedy się nim zainteresujemy. mielismy co prawda trudne 2 dni, ale teraz-złote dziecko!!! mam nadzieje, że tak juz zostanie... :ico_sorki:
babeczki-polecam całym sercem książkę "Język niemowlat" Hogg, można sciągnąć cała z internetu-wystarczy wpisać tytuł książki. Dzięki niej nauczyłam sie odrózniać typu płaczu Małego i nie mam najmniejszych problemów z karmieniem piersią.
często jest tak, że błędnie interpretujemy płacz-najcześciej jako objaw głodu, przez co niepotrzebnie zapychamy bejbika i pogłębiamy problem np z kolką. Druga zbawienną radą jest karmienie jednostronne, dzieki czemu dzidziuś sie najada i mamy wiecej czasu na odpoczynek itd
Nie no-po prostu poczytajcie. Wiem , że mozecie sie smiać, bo mój Synek ma dopiero tydzien i może prawdziwe problemy dopiero przed nami...
powiem tylko tyle, że Aluś funkcjonuje od 3 dni jak zegarek-w cyklach +/- 3 godzinnych. I nareszcie mogłam pospać, posprzątać, ugotować....i z każda chwila coraz bardziej podoba mi sie macierzynstwo.

Buziaczki dla wszystkich bejbików!!!!

[ Dodano: 2008-10-15, 17:18 ]
acha-Marta-polecam Ci ten infacol. Ja dawałam go małemu, jak zmienił mi sie pokarm na "prawdziwy" i okropnie bolał go brzuszek. Jak ręką odjął!!!! Teraz tylko profilaktycznie co drugie karmienie-przed karmieniem. jest napisane, ze caly dozownik, ja daje pół.

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

15 paź 2008, 17:50

babeczki-polecam całym sercem książkę "Język niemowlat" Hogg, można sciągnąć cała z
mam ta ksiazke nawet nie mam czsu jej poczytac bo jak maly sobie spi to mam pelno spraw do porobienia.... dotarlam tylko do 60 strony :ico_placzek:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

15 paź 2008, 22:27

:ico_noniewiem: gdzie Wy dziwczynki :ico_noniewiem:
jutro robie przeprowadzke :-) wnosze lozeczko do sypialni i bede Ige uczyc spac w nim :ico_haha_01: zobaczymy jak mi sie uda :ico_olaboga:

Wróć do „Przedszkolaczki”