Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

16 paź 2008, 13:11

donatka26, a jak sie robi krokiety? dasz przepis? szukam jakiegos pomyslu na kolacje...

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

16 paź 2008, 13:16

a ja siedze w pracy..czekam na klienta..bo oczywiscie sie spoźnia..poxniej jade cos kupić na objdek..wymysliłam sobie dziś zurek i naleśniczki

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2008, 13:18

Sandrusia, zalezy jakie krokiety kochana:) ja robie takie z ciasta nalesnikowego tzn smaze normalne nalensiki tyle ze z wiekszej ilosci wody i soli:) potem sobie dusze pieczarki na patelni z cebulką i pieprzem i sola dodajac do tego bulki tartej:) takie przyduszone i juz gotowe faszeruje w nalesniki .. najpierw zawijam brzegi nalesnikow i farsz klade....potem je roluje... i juz gotowe krokiety najlepsze do czerwonego barszczu:) ja tam sie tym nie bawie i robie winiary barszczyk:) ale straszna zgage mialam po tym ale musze ktoregos dnia zrobic takei krokieciki....a i jeszcze te krokiety obtaczasz a w jajki i bulce tartej i smazysz na patelni:)

ja mamjeszcze sos i kasze gryczana ale meza nie ma potem zje...a ja dzis bede sie faszerowac kanapkami i grzybkami marynowanymi... bo na nic wiecej ochoty do roboty nie mam! mialam pojechac na zakupy i co gowiuenko....bo meza nie ma:( jutro mam robic kluski z serem

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2008, 13:26

a jak sie robi krokiety? dasz przepis? szukam jakiegos pomyslu na kolacje...
ja robię tak: smażę naleśniki (ciasto robię z mleka, mąki i 1 jajko), potem kapustę kiszoną z pieczarkami(pieczarki najpierw podsmażam zanim wrzucę do kapusty, a potem z kapustą jeszcze troszkę smażę) tak jak na Wigilię sie robi, potem zawijam ten frasz w tym cieście w taka kopertę, żeby nie wyleciał, nastepnie obtaczam a jajku i bułce,a potem smażę w oleju, olej musi być tak do połwy krokieta, żeby się ładnie smazyły z jednej i drugiej strony :-)
Ostatnio zmieniony 16 paź 2008, 13:30 przez donatka26, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

16 paź 2008, 13:27

A ja najbardziej lubię krokiety z kiszonej kapusty i grzybów suszonych. Generalnie tak samo się robi jak milutka napisała,tylko grzyby najpierw się odmacza i obgotowuje, a kapustę obgotowuje, a później smaży kapustę, grzyby i cebulkę. Po usmażeniu farsz trzeba zmielić. Trochę dużo z nimi roboty, ale są pycha. :ico_sorki: :ico_sorki:

Dostarczyli mój kocyk - jest super. I jeszcze majtki jednorazowe do szpitala, wkładki laktacyjne, smoczek Canpola i śliniaki. Jeszcze mi przyjdą trzy paczki: łóżeczko, zabawki do łóżeczka, koszula nocna i stanik do karmienia. Wtedy będę miała wszystko. No oprócz wanienki, ale nie mam gdzie jej trzymać, więc kupię w grudniu.

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

16 paź 2008, 13:29

donatka26, milutka204, wielkie dzieki :ico_sorki: zrobie je sobie na kolacyjke :-D

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2008, 13:31

gaga22, to juz masz cala wyprawkę!! a ja w;lasnie zaraz sobie spisze co jeszcze musze kupic.... no te krokiety robilam bez kapusty musze sprobowac z :D

no dziewczyny podpowiedzcie mi z tym praniem co i jak...cofnijcie sie i przeczytajcie mego posta....

ile macie koszul nocnych 1 wystarczy?? bo jamam jedna i 1 stanik karmiacy ale tak sie zastanawiam czy nie kupic jeszcze po 1 sztuce?

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

16 paź 2008, 13:32

my juz wróciliśmy i minęliśmy się z listonoszem, ale na szczęście paczki zmieściły się w dziurę w drzwiach :-) zamawiałam u mnie ostatnio śpioszki z koszulką w komplecie i są cudne :ico_brawa_01:

milutka204, pytałaś o pranie... ja tam nie wyobrażam sobie włożyć pieluchę koło pupy albo przetrzeć buzię dziecku, skoro nie wiadomo kto ją trzymał... więc poprałam, kombinezonik na dwór też, wszystko do kołyski też - przeciez to różni ludzie dotykali... noo, ale to moje zdanie

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2008, 13:36

Sandrusia, alez nie ma za co :) zrobisz wedle swego uznania :)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 paź 2008, 13:36

Dostarczyli mój kocyk - jest super. .
ja tez dostałam dziś ten kocyk akrylowy,ale niebieski, jest super, milutki :-D , kupiłam jeszcze polarowy też fajny

ja też będę prała wszystko nawet kocyki, bo jak dla mnie to dziwnie pachną

[ Dodano: 2008-10-16, 13:38 ]
jesli chodzi o koszule to zamówiłam jedną, też się zastanawiam czy starczy

kombinezon dla dziecka kupię u nas w sklepie, bo jest super, i nie drogi, no i wanienke też w sklepie

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”