Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

18 paź 2008, 10:04

dzień dobry :-)

ja juz z kawką :ico_kawa: Chłopaki śpią, ale Małe tak buszuje, że ja juz dłużej nie widziałam sensu leżeć i patrzeć sufit :-)

milutka204, noo, to ja mam XL i mam na styk w brzuchu, bo ją przymierzałam :-) to na Ciebie jeszcze długo będzie luźna, ale za to wygodniejsza :-)
No ja mam mój wózek i foteli, wszystko super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: . Na razie sprawdziłam jak się składa, i wsadziłam z powrotem do kartonów.
suprrr wieści :-)
Jakie plany na dziś ?
my po śniadanku na większe zakupki... może w końcu znajdziemy wanienkę :-) i jeszcze parę pierdół :-)

drugą noc z rzędu śniło mi się, że zaczęłam rodzić, a gotowa w ogóle nie jestem, więc chyba zacznę pakować powoli do torby wszystko i niech sobie leży, może to uspokoi moje sny :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-10-18, 10:04 ]
noo, Kobietki, zbliżamy się do 600 stronki :-D

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 paź 2008, 10:19

ja włączyłam już 2 pranie, teraz leże i słucham muzyki
ananke, no to musisz pakować torbę, może uspokoi to Twoje sny, ja to z kolei mam głupie sny nawet kilka różnych w ciągu jednej nocy

[ Dodano: 2008-10-18, 10:19 ]
noo, Kobietki, zbliżamy się do 600 stronki :-D
nio :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

18 paź 2008, 11:29

Hej:)
Nareszcie do Was dotarłam,wczoraj zaczełam oglądać CSI Mimi 6 sezon i mnie tak wciągnęło,ze już do na forum nie starczyło czasu :ico_sorki:
milutkakoniecznie daj znać jak Ci maleństwo rośnie:)
ja to z kolei mam głupie sny nawet kilka różnych w ciągu jednej nocy
Ojej,to tak jak ja,dziś na przykład sniło mi się,że pracowałam w fabryce robiącej bomby atomowe :ico_puknij: ,ale w poprzedniej ciąży tez takie bzdury mi się śniły,więc to chyba norma jest :-D
ja juz z kawką
I ja :ico_brawa_01: i jeszcze z kawałkiem murzynka,bo upiekłam sobie:)

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 paź 2008, 11:41

hej dziewczyny:) z dzidzią wszystko ok a przekonam sie o tym z atydzien na usg!;)

ale jest problem bo powiedzialam lekarzowi ze twardnieje mi brzuch czasami.... i przepisal mi fenotenol...4 razy dziennie po pol tabletki co 6 godzin i musze to kontrolowac najgorsze ze to jest silny lek i moze wywolac u mniekolatanie serca i drgawki rak i nog.....i zastanawiam sie czy go wziasc kazdy w domu mi go odradza bo nie są wstanie kontrolowac mnie przez 24 h ;/ dlatego tez postanowilam tydzien czasu zaobserwowac te skurcze.... a on dal mi po to te lek by porodu nie bylo wczesnie...a powiedzial ze raczej i tak bedzie troszke wczesny bo szyjka macicy ciasna ale naszczescie jeszcze nie rozwarta.... a i mam duzo lezec lezec i jeszcze raz lezec i sie oszczedzac

co do wagi powiedzial ze duzo przytylam ale jego to nie interesuje poniewaz nie mam obrzekow przez to byc moze powiedzial ze to rodzinne:) i zeby sie tą waga nie przejmowac jesli nie wystepuja obrzeki... co innego bylo by jakby byly obrzeki.... no i tyle tej wizyty posluchalam serduszka wszystko pieknie ladnie no tylko te skurcze go martwia i wczesny porod! ale ja nie mam czesto tych skurczy no i powiedzial ze stanowczo nie moge urodzic jeszcze teraz hociaz jeszcze do 36 tyg musze nosić małą

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 paź 2008, 11:53

milutka, super, żę z małą ok,
no to widzę, ze musisz leżeć i się oszczędzać tak jak ja, ale mi kazał tylko brać magnez, i teraz się boję :ico_placzek: , chyba poniedzieli do niego zadzwonie i powiem, że coraz częściej mi twardnieje ten brzuch, może mi coś zaleci

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 paź 2008, 11:54

czytalam o tym leku sporo fenoterol... i opinie dziewcyzn i sa masakryczne po nim przezycia;/ organizm przyzwyczaja sie dopiero po miesiacu czasu ...ktoś musi mnie calyy czas pilnowac... obserwuje skurcze dzis nie ma zadnego! wiec oby tak dalej... boje sie brac tego leku i dlatego sie wsztrzymue.... a tam pisze ze jesli szyjka macicy nie ma rozwarcia nie jest koniecnzosc jego brania

[ Dodano: 2008-10-18, 11:56 ]
donatka26, a mi nie czesto twardnieje;( i przepisal mi az taki silny srodek... ktorego boje sie wziasc bo trzeba byc pod obserwacja czyjaś w kazdej chwili po nim mozna wyladowac w szpitalu

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 paź 2008, 12:08

donatka26, a mi nie czesto twardnieje;( i przepisal mi az taki silny srodek... ktorego boje sie wziasc bo trzeba byc pod obserwacja czyjaś w kazdej chwili po nim mozna wyladowac w szpitalu
no wiem, ze Tobie nie często, to może na zapas Ci przepisał ten lek, to chyba dobrze, bo mi tylko magnez i kazał kontrlować, ale w poniedziłaek zadzwonie i mu powiem,
a czy jak Ci twardnieje to Cię boli?? bo mnie nie

[ Dodano: 2008-10-18, 12:09 ]
ale masz rację, poobserwuj tydzień a potem zdecyduj

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

18 paź 2008, 12:18

milutka204, a ile razy dziennie Ci ten brzuszek twardnieje?Bo mnie to na skurcze przepowiadające wygląda :ico_noniewiem: ,a boli Cię przy tym dół brzucha albo kłuje?Najważniejsze,że szyjka się nie rozwiera,nie ma co paniki robić na razie.
Ja też słyszałam bardzo złe rzeczy o tym leku,jak byłam w szpitalu to leżałam na sali z dziewczyną,co miała to podawane dożylnie całą dobę praktycznie i bardzo źle się czuła,strasznie otumaniona była i ciągle ją położna pilnowała,żeby nie zemdlała :ico_olaboga:
A może byś się poradziła innego lekarza?

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 paź 2008, 12:22

milutka, donatka według mnie secret ma rację, takie leki to ostateczność. Takie bezbolesne skurcze to co najwyżej powód do częstszych wizyt i kontrolowania szyjki macicy, a nie podawanie tak drastycznych leków. Gdyby naprawdę coś złego się działo, to dostałybyście od razu skierowanie do szpitala.

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 paź 2008, 12:24

donatka26, boli jesli dlugo chodze z takim stwardnialym bo mi jak stwardnieje to tak na godzine.... ale postaram sie lezec nie chce sie faszerowac swinstwem

secret25, lekarza mam bardzo dobregp... i mnie ostrzegl przed tym lekiem ale nie xchce bym wczesniej urodzila kazal poobserwowac wszystko i jakby co dzwonic... no i sam powiedzial ze ten lek to swinstwo wiec wstrzymuje sie narazie... no widzisz sama widzialas jak ten lek dziala dlatego sie boje.... panicznie.... a mi tez sie wydajje ze to skurcze przepowiadajace i tyle

[ Dodano: 2008-10-18, 12:25 ]
secret25, wczoraj wogole nie twardnial za przed wczoraj 3 razy na dzien

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”