Dobry wieczor
Na poczatek wam powiem ze moja Nicolinka NIE chce juz spac w ciagu dnia.. i juz od piatku nie spala w dzien.. i wyglada na to ze juz spac w dzien Nie Bedzie.. no trudno.. ale za to jest plus ze wieczorkami tak juz o 19 00 maxymalnie do 20 00 juz sobie spi Z jednej strony to dobrze a z drugiej tak bym chciala zeby sobie pospala w dzien tak 1,5 godzinki.. ale jak reka jej odjal spanie w dzien..
Pozatym to dzien minal Ok,bylismy na spacerku i u tesciow..nawet bylo wzglednie gdyby nie to ze Nicolka niewiem czy sie zapominala czy co?? mowila do babci zamiast Oma-po niemiecku babcia to Mama.. i czasami mowila tez do babci Oma,ale czasami Nie.. najgorsze to bylo jak chcialam zalozyc malej skarpetki to zaczela plakac i histeryzowac bo myslala pewnie ze ja chce wziasc i pojsc .. o rety.. a to irytujace jest troszke bo nawet jak cokolwiek chce kolo Nicole zrobic a w poblizu jest babcia to odrazu jest placz??? ale tak pozatym to nawet bylo Ok.I Nicolka jak juz byla zmeczona zabawa to przyszla do mnie i sie przytulila ale czasami jej zachowania nie do konca rozumiem??
A Marcusek tez mial zabawe u babci,i podobalo mu sie i on jest taki calkiem inny jak Nicolka taki spokojnieszy sie ladnie bawil zabawkami,byl noszony i smial sie duzo i kochany moj syncio
No i powoli szykujemy sie do podrozy Juz w piatek ...
A ja tez czytalam ta ksiazke tylko ze Jezyk niemowlat i tez zgadzam sie ze dziecko potrzebuje te same mniej wiecej godziny spania itd.. i tez sie sprawdzilo na Nicolce dzien jest niby taki sam monotony a jednak inny .. fajna ksiazka niektore rzeczy sie sprawdzaja.. A tej drugiej czesci Jezyk 2-latka nie czytalam jeszcze..
A dzisiaj Nicolka sobie ogladala Teletubisie u swoim dziadkow bo oni maja polska telewizje i akurat lecialy na Bccebies chyba.. i Nicolka byla pod wrazeniem.. patrzala jak zahipnotyzowana i postanowilam ze jak bedziemy teraz w Pl to kupie Nicolce Dvd z Tubisiami to bedzie miala radosc
Zycze wam Milej nocki i dobranoc ja teraz ide posiedziec z mezulkiem i zjemy sobie slodki Popcorn .. Buziaki pa