Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

20 paź 2008, 14:43

hej laseczki,
JA nie mam kiedy do was zagladc.MAmcia mi wyjechala a przy dwojce brzadcow na nic czasu nie starcza.Maz wiecznei zaparcowany a ja musze sobie sama radzic.Dzis pol nocy nieprzespalam.Moj Eryczek miewa cholerne kolki,ja juz opadam z sil,nie mam pojecia od czego one sa.OD dzis wykluczylam nabial i przetwory mleczne.Cos mi sie zdaje ze to go uczula bo tak to nic nie jadam,a jesli juz to w malych ilosciach.
Pozaytm kupki sa bardzo rzadko,a w pierwszych dnaich byly az za czesto,nei wiem o co kaman.
marta Erykowi tez oczko ropialo,ale pierwsze dni,potem samo przeszlo.Przemywalam przegotowana woda.Mozesz sprobowac przemyc wacikiem nasaczonym paroma kropelkami twojego mleczka,to tez skutjuje.JAk nei przejdzie to mozliwe ze zarazil sie bakteria podczas porodu i bedziesz musiala podac mu antybiotyk w kropelkach bodajze.WIem ze u mnie to podejrzewali,ale jednak bylo to zwykle zapalenie ktore szybko minelo.

Chcialam wam wstawic fotke Eryczka,ale zas problemy z wstawianiem fotek.
Wazse maluchy juz tak urosly i sie pozmienialy.Moj lakomczuszek przytyl az 350gr w ciagu tygodnia.Polozna stwerdzila ze sporo ale bardzo dobrze.Normalnei powinein 150 tygodniowo.Pozatym jest zdrowiutki,oprocz tych drakonskich kolek,nic nie dolega.

Pozdrawiam was wszystkie i buziaczki dla waszych pociech.BEde starala sie czesciej zagladac.

Awatar użytkownika
miszka
Zrobiłem Magistra z forum!

20 paź 2008, 14:54

Moj Eryczek miewa cholerne kolki,ja juz opadam z sil,nie mam pojecia od czego one sa.OD dzis wykluczylam nabial i przetwory mleczne.Cos mi sie zdaje ze to go uczula bo tak to nic nie jadam,a jesli juz to w malych ilosciac
Mam ten sam klopot,Natalka tez miewa koleczki,nie codzien ale jak juz ma to ja nie wiem jak sie nazywan po takiej nocy :ico_placzek:
Chcialam wam wstawic fotke Eryczka,ale zas problemy z wstawianiem fotek
Czekamy na fotke ,postaraj sie wstawic!

Awatar użytkownika
adia26
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 paź 2008, 15:01

sarenka, witaj czekamy na zdjecie twojego Eryczka :ico_brawa_01:
OD dzis wykluczylam nabial i przetwory mleczne.Cos mi sie zdaje ze to go uczula bo tak to nic nie jadam,a jesli juz to w malych ilosciach.
ja tez wykluczylam mleko i przetwory choc zdarza mi sie zjesc jakis maly serek topiny na chlebku czy kawalek zoltgo i wydaje mi sie ze jest lepiej :ico_sorki: :ico_sorki:
dziewczyny moj maly jak zasypia to budzi sie tak z trzy razy z placzem i w koncu pada tez tak macie wiecie moze dlaczego tak jest :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

20 paź 2008, 15:26

[b]adia[/b] moze to kolki.Eryczek ma takie falowe kolki.ZAnikaja i za chwilke zas go lapia.Bidulek kweka,steka,prezy sie ale tak az nie placze.Dzis pol nocy walczylam z noszeniem.Dalam kropelki przeciwkolkowe i nic nei pomogaly,potem herbatke koperkowa,tez zero poprawy.Mowie wam,usypialam na stojaco.Choc to dopiero druga taka zarwana noc to juz jestem zdesperowana.
Podejrzewam ze to niedojrzalosc pokarmowa.Wiec wykluczam niabial.OScarek nie miweal tego problemu,choc miewal kolki jak cos zjadlam co nei powinnam.
[b]miszka[/b] witaj w klubie.A co wogole jadasz?musisz sie zastanowic co moze uczulac coreczke.Moze tez nabial jest przyczyna tego paskudztwa?

Kiedy mam chwilke to nie moge sobie poradzic z fotka,a przeciez keidys moglam wstawiac fotki.

[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: 2008-10-20, 15:30[/i] ][/size]
[img]http://http://img152.imageshack.us/my.p ... zekxa0.jpg[/img]

[size=9][ [i][b]Dodano[/b]: 2008-10-20, 15:30[/i] ][/size]
[img]http://http://img152.imageshack.us/my.p ... zekxa0.jpg[/img]

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2008, 17:05

no a ja wpieprzam sam nabial :ico_noniewiem: bo od kiedy jestem z mala w domu to jadam tylko jogurt z platkami i chleb z serem :ico_noniewiem: juz nie moge na to patrzec ale nie mam czasu na gotowanie sobie ledwo co Marcinowi ugotuje :ico_noniewiem: ja caly czas daje malej infacol-troszke pomaga-ale w sumie pewnosci nie mam :ico_noniewiem:
co do oczka to probowalam mleko,rumianek nic nie pomagalo teraz caly czas przemywam jalowym gazikiem i ta specjalna oda z pl
polozna pobrala jej probki do badania ale jeszcze nie ma wynikow wiec czekan :ico_sorki:
sarenkawitaj-kurde chyba zly link kopjujesz do wstawienia fotki :ico_noniewiem:
wiec bylam dzis u lekarza z tym moim uczuleniem na cyckach i mi masc przypisal zobaczymy czy podziala :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2008, 17:33

Witajcie

jejku tak mi wstyd ze nie zagldam do Wa ale naprawde nie pozwala mi na to moj synek, teraz mam go na rekach :ico_placzek: juz nie daje rady, jesrem wykonczona, nie mam sily, nic nie jem, tylko jakis jogurt w locie albo kanapki, boje sie, ze strace pokarm :ico_placzek: :ico_placzek:

Stawiam :ico_tort: spozniony, moj synek skonczyl wczoraj miesiac :ico_brawa_01: czas tak szybko leci......

Ja nie wiem czemu moj Ericzek placze, dam mu jesc, przewine poloze do lozeczka ululanego a on polezy 5 minut i wyje nie wiem co mu jest, jak tylko go sie na rece wezmie to jest cisza :ico_placzek: dobrze, ze chociaz w nocy spi...................

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2008, 17:48

Ja nie wiem czemu moj Ericzek placze, dam mu jesc, przewine poloze do lozeczka ululanego a on polezy 5 minut i wyje nie wiem co mu jest, jak tylko go sie na rece wezmie to jest cisza dobrze, ze chociaz w nocy spi...................
Pati ja mam identycznie z Iga-niby spi te 5 minut a po 5 minutach oczy jak 5 zl i ryk :ico_noniewiem: nie lubi spac w lozeczku i tyle chce czuc cieplo mamusi :ico_sorki: wiec ja biore i odkladam i tak w kolko czasm 2 h :ico_olaboga:
co zrobic nasze dzieci to malenstwa jeszcze potrzebuja ciepla i przytulenia - chociaz czasem my juz nie dajemy rady :ico_noniewiem:
Trzymaj sie kochana dzielnie-synio nabierze cialaka i bedzie chetniej spal w lozeczku juz niedlugo :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2008, 17:55

mmarta81, on spi w lozeczku, nie bylo z nim problemu, ja go do kozka nie robie, nie wiem co mu sie stalo, wszystko bylo ok a od dwoch tygodni katastrofa :ico_placzek: :ico_placzek:

Dobra ide, maz wrocil z pracy to wezmie malego a ja bede obiad robila

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 paź 2008, 18:05

Paticierpliwosci i duzo sil-jk kazdej z nas dziewczynki :ico_sorki: przetrwamy ten trudni ale i wspanialy czas z naszymi malenstwami :ico_sorki:
...pomyslec ze zaraz zabki nas czakaja :ico_oczko: a mysmy tak na te brzuchy narzekaly :ico_oczko:

Awatar użytkownika
miszka

20 paź 2008, 18:05

juz nie daje rady, jesrem wykonczona, nie mam sily, nic nie jem, tylko jakis jogurt w locie albo kanapki, boje sie, ze strace pokarm
Pati miedzy 4 a 6 tygodniem zycia dzieci maja skok rozwojowy,wiec z dnia na dzien potrzebuja duzo wiecej jedzenia.Moze Twoje piersi sie nie przestawily jeszczei maly po prostu jest glodny.Sprobuj go dopoic miedzy posilkami woda lub rumiankiem.No i odciagnij pokarm zeby sprawdzic ile go masz takie dziecko potrafi zjesc nawet 125 ml!!!Albo masz niewartosciowy pokarm skoro jesz tylko chleb i jogurty :ico_szoking: Ja do zeszlego tygodnia podawalam malej 90ml a juz w tym tygodniu daje 120 odciagnietego mleka uzbieralo sie 100 ml,wiec za malo-glodne dziecko mialam :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-10-20, 18:20 ]
witaj w klubie.A co wogole jadasz?musisz sie zastanowic co moze uczulac coreczke.Moze tez nabial jest przyczyna tego paskudztwa?
Moja Natalka ma ewidentnie koleczki,staram sie nie jadac nabialu i mleka.Bez przesady ,kropelke sobie doleje do herbaty :ico_noniewiem: Balam sie o ten kalafior ale bylo ok.Ona ma takie dni ze caly dzien marudzi i sie prezy,nie moze zrobic kupy-steka pol godziny i nic.Ale wiekszosc czasu to sobie lezy w lozeczku i oglada zabaweczki albo spi.W nocy odkad sie urodzila plakala 2 razy tak nawet jak sie budzi na jedzonko to tylko postekuje ale nigdy nie placze .Dlatego rozumiem jakie to przerabane jak dzidzia placze w nocy bo ja tych 2 mam serdecznie dosc :ico_noniewiem: Ja wtedy spalam moze ze 2 godziny i myslalam ze umre!

Wróć do „Przedszkolaczki”