poccoyo
Trzy tysiące lat minęło...

20 paź 2008, 16:48

ananke, co do wózka, to bym sie zapytala o dodatkowe zdjecia i dokladny opis

kolezanak kupila na ebay'u ale kolor jest inny9ciemniejszy)
i koła ma inne...tzn szprychy sa plastykowe
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 20:38 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

20 paź 2008, 16:51

ananke, co do wózka, to bym sie zapytala o dodatkowe zdjecia i dokladny opis
noo, ja tez myślałam o "real foto", bo w opisie (fakt, bardzo dokładnym) mają takie standardowe fotki, "katalogowe" jakby
ja to się bardziej boję, że jak kupię na ebay'u, a okaże się wózio wadliwy, skrzywiony, czy coś, to gdzie ja potem gościa znajdę? no i z tego powodu mam opory przed kupieniem go na ebay'u.... noo, ale mam nadzieję, że dadzą go do tego sklepu, gdzie patrzyłam wcześniej :-) ale to jeszcze i tak tona czasu, bo najpierw kasę muszę wytrzasnąć na niego :-)

poccoyo

20 paź 2008, 17:15

ananke, ja kupilam w sklepie internetowym... ma przyjc wzek w srode o 14...
tez sie boje
bo widzialam dwa rozne zdjecia, i kolor inaczej wygladal...

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

20 paź 2008, 19:43

ananke, ja kupilam w sklepie internetowym... ma przyjc wzek w srode o 14...
noo, ja też chcę w sklepie internetowym, ale ma podany jakis adres i telefon w kontaktach, a ten sklep na ebay'u ma tylko nazwę, także to mnie trochę wstrzymuje.... ale zobaczymy jeszcze...

poccoyo

20 paź 2008, 20:54

ale ma podany jakis adres i telefon w kontaktach
nawet nie sprawdzałam, ale przy telefonie zapytaliśmy czy na bank wózek jest nowy??
i czy ma gwarancje... wiec wózek jest nowy i ma 6mcy gwaracji...

a kolor... w sumie nie zależało mi specjalnie na jakimś kolorze...
miał być ten, a że dużo taniej to się skusiałm...
225F taniej wyszło... ja sie ciesze... zobaczymy w środę co będę pisac...

Awatar użytkownika
estreya
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

20 paź 2008, 22:04

heh, bylam u pani pielęgniarki i oczywiscie bylo bardzo milo. cud sie zdarzyl bo zapisala mnie do poloznej juz na srode! za 2 dni! nie wiem czym sobie na to zasluzylam... no ale ciesze sie bardzo

powiedzialam ze wg. mojego doktora dzidzia jest bardzo malenka przydal by sie skan czy aby napewno rosnie no ale powiedziala ze nie ma szans.... w sumie to nawet jak jest malenka to so poradza? przeciez jaj nikt nie zmusi zeby rosla..... z reszta rosnie napewno bo brzus mi sie powieksza bardzo:) chociaz na 9 miesiac to nadal nie wyglada.....

dziewczyny, nie martwcie ie wózkami bo napewno przyjda sliczne! ja chyba jutro zamowie... jak na razie to czekam na półki na ciuszki bo czas poprac i poukladac.... zaczeło mi sie sprzatanie, pranie firanek i w ogóle jakies takie przekladanie wszystkiego.... dziwne bo z natury to ja najchetniej nigdy bym nie sprzatala, nieznosze i koniec! no ale to podobno tak jest ze sie w glowie przestawia od ciąży....

kupilam sobie wkładki do stanika i jakies ogromne podpaski, tak zeby sie poczuc pewniej:)
poza tym mam chusteczki mokre i płyn do kompania dzidzi balsamik i oliwke.... chociaz moja znajoma polozna twierdzi, ze na poczatetek nie żaden jonson tylko oliwa z oliwek dobrej jakosci bo na to sie nigdy nie uczuli a na jonsona czy co kolwiek z produktow dla niemowlat ma duze szanse.....

wiecie, slyszalam ze ostatnio panuje moda na niemycie dzieci tylko przcieranie wacikiem....

ach.... no i jeszcze musze was troszke pomeczyc bo chyba sie zdecyduje na pieluch prane a nie pampersy.... ponoc nie uczulaja, sa ekologiczne, i wbrew pierwszemu szokowi wychodza duzo taniej
http://www.babykind.co.uk/mommystouchonesizepocket.htm gdzies znalazlam komplet za 130 F no i mysle ze warto sie zdecydowac....

ale mialam...... wydawalo mi sie ze wszystko co pisalam gdzies przepadło! no ale jast....

śpioch ze mnie.....

poccoyo

20 paź 2008, 22:21

estreya, no ze scanem to mnie nie zdziwiłaś...
a co do zakupów i sprzątanai... to ja też to juz mam... ale boje się ze jak sie przerobie to urodze szybciej... a nas czeka przeprowadzka...
tylko jeszcze nie jest pewne na kiedy czy koniec listopada czy poczatek grudnia...
wiec mzoe maz bedzie sie sam przeprowadzal... a ja przyjadetylko wozkiem :-D

[ Dodano: Pon 20 Paź, 08 22:33 ]
a to ten kolor wózka...
tylko ja nie mam zamówionego fotelika...
a bez fotelika nie wypuszczają ze szpitala...
Obrazek

[ Dodano: Pon 20 Paź, 08 22:40 ]
a wózek kupiłam na tej stronce...
http://www.stirlingpramcentre.co.uk/default.asp
estreya, mieszkasz Stirling???

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

21 paź 2008, 09:00

witam Panie z rana :-) kawusię stawiam :ico_kawa: :-)

estreya, noo, podziwiam Cię za pomysł pieluch tetrowych.... ja kupiłam 12 sztuk na tzw. "osrane" dni, żeby nie walnąć bankruta z pampersami, ale powiem Ci, a wiem, bo z Młodym byłam na tetrze (bo się te 8 lat temu pampersy w prezencie dostawało od bogatszych krewnych), że to horror... a najgorszy w tym wszystkim jest Twój czas, którego i tak mało, gdzie szczególnie na początku nie wiadomo gdzie ręce włożyć (a my jeszcze daleko od domu i tabunu odwiedzających mam, babć, koleżanek i ciotek, które ewentualnie pomogłyby),
wypierz to pół bidy, bo do pralki wrzucisz, ale potem rozwieś prostując każdą z osobna, wysusz (zima idzie, więc tym bardziej nie ma gdzie, a jak upchniesz na suszarkę w pokoju to 3 dni będą schły), a potem jeszcze szanownie uprasuj.... nie zafundowałabym sobie tego ponownie, a juz świadomie a pewno nie...
ale wiesz..to Twoja decyzja...

poccoyo, śliczna ta Wasza bryka :ico_brawa_01:

ja też w środę do położnej... rutyna, więc jakos nawet szczególnie przejęta nie jestem, ważyć się będę, więc tylko tego wyniku się obawiam :-D

Awatar użytkownika
estreya
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

21 paź 2008, 12:43

hej, dziewczęta:)
estreya, mieszkasz Stirling???
mieszkam w Stirling, nawet niedaleko od centrum, wpadniesz na kawe? :)

ananke,
te pieluszki to nie tetra tylko takie coś jak pampers ale do pralki sie wrzuca.... maja wklad wyciagany wiec schna szybciutko, kolorki śliczne. W środku pieluszki jest cos jak polarek, milutki mieciutkie na zewnatrz kolorowa warstwa z jakiegos nieprzpuszczajacego oddychajacego materialu.... wszystko na zatrzaski sie zapina..... nic sie nie prasuje tylko do pralki i suszenie:)

zerknijcie sobie Wonderoos to jedna firma i Mommy's touch to drugie
http://www.babykind.co.uk/pocketnappies.htm
Ostatnio zmieniony 21 paź 2008, 12:46 przez estreya, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

21 paź 2008, 12:46

mieszkam w Stirling, nawet niedaleko od centrum, wpadniesz na kawe? :)
ja mam bliżej :-) to się wproszę kiedyś :ico_oczko: :-D
ananke,
te pieluszki to nie tetra tylko takie coś jak pampers ale do pralki sie wrzuca.... maja wklad wyciagany wiec schna szybciutko, kolorki śliczne. W środku pieluszki jest cos jak polarek, milutki mieciutkie na zewnatrz kolorowa warstwa z jakiegos nieprzpuszczajacego oddychajacego materialu.... wszystko na zatrzaski sie zapina..... nic sie nie prasuje tylko do pralki i suszenie:)
noo, jakoś nie bardzo mogę się przekonać, ale mam nadzieję, że Ci posłużą :-)

Wróć do „Pozostałe”