Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 paź 2008, 11:12

my mamy slub ale cywilny, no cóż dla księdza żyję w grzechu z mężem
dla Kościoła to niestety żadne małżeństwo... :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij:
dziecko herbatki z kopru nie powinno ypić więcej niż 100 ml
w mojej nie ma kopru, więc chyba mogę ją na razie podawać bez zamieniania na inna... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
a te Twoje herbatki są granulowane czy do zaparzania na przyklad??

Ja też podawałam Nan 1 ale Majka dostała skazy
a od kiedy podawalas Majce Nan1 i kiedy wyszla ta skaza? No i czym sie ona objawia...? Lekarz ją stwierdzil?? Myslisz, ze to Nan nie jest za dobre?? Ja teraz ide w przyszlym tygodniu na szczepienie i do lekarza, wiec zapytam czy moge podawac to Nan, bo moja Zuzia dobrze je toleruje... ale juz sama nie wiem...

a ile kosztuje ten Babilon Pepti??
między 62 a 68 jest 6 cm różnicy
no tak, między wszystkimi rozmiarami jest az 6 cm roznicy, ale ja to policzylam tak, ze skoro swojej malej zmienilam ubranka z rozm. 56 na 62 cm kiedy miala chyba niecale 2 m-ce i one teraz juz są naprawdę akurat, wiec za kilka dni zamowie te na 68, wiec licze, ze będą dobre do grudnia jakos, no a gdzie styczen i luty?? Poza tym - przeciez zanim wloze Zuzie w kombinezonik jak bedzie bardzo zimno, to ubiore jej jeszcze jakies dodatkowe spodenki, czy kaftanik... dlatego wole, zeby spiworek byl nawet nieco za duzy, zebym mogla dziecko swobodnia w nim "zainstalowac", niz za maly... no nie wiem... moze i 68 tez by wystarczyl, ale ja wole dmuchac na zimne...

SZKRAB - fajnie, ze tak dlugo zostaniecie w Polsce :)

a co u Jagny?? Ktos wie??

[ Dodano: 2008-10-28, 10:15 ]
acha, chciałam jeszcze powiedziec, ze odkad przestalam karmic piersia - tyje... przytylam juz chyba ze 3 kg :ico_placzek: :ico_olaboga:

dzisiaj postanowilam, ze od jutra sie odvhudzam... dieta south beach oczywiscie - zobaczymy co z tego wyjdzie... kiedys wytrzymalam 3 tygodnie i schudlam 5 kg - teraz moim celem jest jakies 7 kg...

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 paź 2008, 11:34

ja tez mam herbatki Hippa
a Nan podawali jej juz w szpitalu
skaza to takie chrostki na policzkach, za uszami, na klatce piersiowej

[ Dodano: 2008-10-28, 10:36 ]
http://linemed.pl/news/details/id,331

[ Dodano: 2008-10-28, 10:37 ]
uważajcie z tymi dietami - teraz musimy ieć duzo siły żeby opiekowac sie dziecmi a nie nekac sie diatami.

Jagna :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: napisz cos do nas :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Martwimy sie o Ciebie

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 paź 2008, 12:19

Gie, sliczny komplecik dla chlopczyka znalazlas!! :ico_brawa_01: a ten krawacik mnie rozwalil... :-D wlasnie cos takiego chcialabym dla malego, bede obserwowac te aukcje na allegro.. bo jeszcze nie wiadomo kiedy chrzest, calkiem prawdopodobne, ze dopiero w przyszlym roku - moze na wiosne. Chyba nie ma jakiegos ograniczenia wiekowego, nie? Syn mojej kuzyni byl chrzczony kiedy mial roczek.. poza tym doroslych tez sie chrzci, z tego, co wiem... ale fakt faktem, ze chcialabym ochrzcic maluszka poki jest jeszcze taka kruszynka :-)

Co do mleka, to ja uzywalam tutejszego odpowiednika NAN, ale jakos szybko schodzilo to mleko, wiec przerzucilismy sie na SMA White - mleko przeznaczone dla bardziej glodnych dzieci, jest ono na bazie kazeiny i po prostu dluzej zostaje w brzuszku (tym samym maluch "wytrzymuje" dluzej bez karmienia)... poki co dziala :-) Niestety z tego, co wiem, nie mozna go dostac w Polsce..

A propos Polski, to podobnie jak szkrab, pojawie sie w domku w grudniu :ico_brawa_01: 16 przylatujemy, a 22 wylatujemy :/ lecimy pozniej do Anglii na swieta i nowy rok... w zeszlym roku bylismy w PL , wiec teraz kolej na wyspy. Wolalabym spedzic pierwsze swieta Jasperka w Polsce, ale rozumiem mojego A. i dlatego bedziemy w tym roku z jego rodzina. Wy tez tak robicie, ze co roku "zmieniacie rodziny"?

margarita83, czy to, ze mala ma skaze oznacza, ze pozniej bedzie miala uczulenie na krowie mleko itp.? czy to nie ma wplywu?

Wlasnie, Jagna... odezwij sie i daj znac, co u Ciebie. Martwimy sie!!

[ Dodano: 2008-10-28, 11:28 ]
aa i ja tez przytylam, od kiedy nie karmie piersia, tak na oko to z 2kg (wagi ciagle brak hehe)... ale pasuje mi to, bo wreszcie nie wystaja mi te okropne kosci biodrowe... brrr :/ piersi tez sie troche powiekszyly, juz sie przynajmniej ich nie wstydze.. ale jeszcze troche moglyby podrosnac :-) dlatego nie stosuje zadnej diety, jeszzce 1-2 kg i bedzie cacy :-)

[ Dodano: 2008-10-28, 11:34 ]
Gie, a wlasnie, Ty juz bylas z tymi piersiami u lekarki? Bo nie pamietam, czy pisalas :ico_noniewiem: co Ci powiedziala???

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 paź 2008, 13:04

Margarita - dzięki za link nt. skazy. Moja Zuzia narazie nic takiego nie ma, tfu, tfu... Więc może nie potrzeba zmieniać tego mleka... Ale oczywiście zapytam jeszcze pediatrę...

co do diet... wiem, że muszę mieć dużo siły i energii, dlatego wybrałam tę właśnie dietę (a raczej zdrowy styl odżywiania się), a nie głodzenie się... Mam nadzieję, że wytrzymam, bo odkąd odstawiłam Małą od piersi, to nadrabiam wszystko co wykluczyłam w ciąży i podczas karmienia piersią... W takim tępie spasę się jak prosiak... a to raczej tez niezbyt zdrowe...

SHOO - raczej nie ma ograniczen wiekowych, mojej chrzestnej córeczka sama poszła do chrztu jak miala chyba ze 2,5 roku :)
a ten komplecik tez mnie urzekl, gdybym miala synka, na pewno bym go tak ubrala do chrztu :)
e do taty
Ja zawsze mam taki sam zwyczaj w Święta... W Wigilię idziemy z siostrą i naszymi rodzinami do mojego taty (jest z mama po rozwodzie) na troche, potem Wigilia jest u mojej mamy, zawsze wszyscy się tam zbieraja, potem idziemy do tesciow, a potem do mojej jednej chrzestnicy... W I i II dzien swiat zapraszamy do nas znajomych i rodzinke...

co do piersdi - juz sie wszystko unormowalo - pokarm sie nie zbiera, nie twardnieja i lewa jest o tyle wieksza od prawej, co kiedys, czyli minimalnie...

teraz sie tylko mam problem, bo jak bylam u ginki, to jeszcze usilowalam karmic piersia i mialam szczere checi do tego... wiec zapisala mi na recepcie tabletki anty Cerazette... na 3 m-ce... i dopiero po 3 m-cach kazala sie zglosic na wizyte... a ja przestalam karmic piersia i teraz chcialabym zaczac brac jakies normalne anty-Zuzie np. Logest, bo kiedys bralam i dobrze znosilam. A nie chce mi sie jechac do W-wy tylko po recepty... nie wiem co zrobic...

przypomnijcie mi jeszcze po jakim czasie dostalyscie @ po odstawieniu dzieci od piersi?? ja nadal czekam...

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 paź 2008, 14:12

ja odstawilam malego miesiac temu i nadal nic sie nie dzieje, co mnie cieszy poki co :-) - pisze poki co, bo gdzies tam z tylu glowy chodza mi glupie mysli, ze tamten niezabezpieczony raz z moim A. mogl cos spowodowac :ico_noniewiem:

oby to tylko moja chora wyobraznia :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 paź 2008, 14:16

no i my ostatnio zaszalelismy i pan zapomnial, ze sie nie zabezpieczamy i mialam dziwne mysli...

tez mam nadzieje, ze nic sie nie stalo...

zycie zawsze robi wszystko na odwrot, wiec wcale bym sie nie zdziwilia, gdyby... :ico_ciezarowka:

oby nie... jeszcze nie teraz... za jakies 3-4 latka moze... :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 paź 2008, 14:29

Gie, ja mysle, ze zrobie sobie rok (maksymalnie 2 lata roznicy), nie chce duzej roznicy wiekowej... pamietam z wlasnego dziecinstwa, ze fajnie bylo miec brata (mlodszego o 1.5 roku... czyli mama musiala zajsc w ciaze, jak mialam 7 miesiecy).

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 paź 2008, 15:39

margarita83, czy to, ze mala ma skaze oznacza, ze pozniej bedzie miala uczulenie na krowie mleko itp.? czy to nie ma wplywu?
Po części może tak być, ale najczęściej do pól roku ustępuje. Czas pokaże jak to będzie. Może tak być że będzie uczulona ale liczę na to że jej to minie, ale kiedy nie wiem. Może wtedy jak już się jelitka uregulują :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-10-28, 14:42 ]
Ja okres dostałam po 7 tygodniach od porodu, ale dziecko od urodzenia było dokarmiane butelką. Teraz czekam na następny i lecę założyć wkładkę antybobasową :-)
Ja nie wiem czy zdecyduję się na drugie dziecko, no gdyby się trafiło to tylko i wyłącznie cesarskie cięcie wchodzi w grę.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 paź 2008, 15:59

margarita83, czemu CC? tak zle wspominasz porod silami natury?
ja szczerze Ci powiem, ze juz nie pamietam tego bolu .. tzn. wiem ,ze byl, ale nie umiem go juz sobie wyobrazic... za to doskonale pamietam moment (i co czulam) jak mi dali malego od razu po urodzeniu i jak sie przyssal do piersi :ico_brawa_01:

dlatego ja zdecydowalnie wolalabym porod SN...

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 paź 2008, 17:48

shoo, może nie sam poród, choć miło nie było, ale ja zaraz po porodzie, dosłownie 10 minut po dostałam tak silnego krwotoku, że o mały włos bym sie nie przekręciła. Majki nie miałam przy soie pierwszej doby w ogóle. Na drugi dzień wieczorem poszłam sie dopiero umyć z pomocą położnej, bo sama nie mogłam stac na nogach. Miałam przetaczaną krew i leżałam cały tydzień w szpitalu - wolę tego uniknąć.
Jeżeli chodzi o bóle to pamiętam że bolało cholernie i pamiętam że prawie cały czas siedziałam na kibelku bo non stop robiłam kupę mimo zrobionej wcześniej lewatywy.

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”