Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

29 paź 2008, 21:32

takie zaslonki,co o nich myslicie?wzor Wave mango
http://www.curtainsforkids.co.uk/Pages/ ... l_time.htm

Kamila,jesli byloby to po godzinach urzedowania twojej przychodni to mozna jechac do szpitala,u nas jest male miasteczko wiec najpier tam i tak trzeba dzwonic a oni przez tel. Ci powiedza zy mozesz przyjechac-tak chyba jest wszedzie....najprawdopodobniej kazaliby Ci podac nurofen albo calpol i wykapac go w chlodnej wodzie a ewentualnie na drugi dzien jakby stan sie nie plepszyl to dopiero z nim przyjsc....
ja jak chcialam Maye umowic do lekarza w sprawie skory raz to kazali podac nr. tel i zadzwonila popoludniu Healt Visitor i powiedzialam o co chodzi i umowila nas na termin zeby Maye zobaczyc....wiesz,podejrzewam ze gdybys wpadla do przychodni,narobila szumu i paniki to by Ci jakiegos lekarza dali tego samego dnia....emergency to emergency wiec ktos tak zawsze tez przyjmuje...ale nie kazdego....widzisz jak mi ostatnio bylo tak bardzo zle to powiedzialam ze musze sie zobaczyc jaknajszybciej z lekarzem i za 2 h juz bylam u lekarza...czasem sie uda :ico_noniewiem: ale nie jest to takie latwe jak w PL niestety....tymbardziej jak tylko goraczka wystepuje...mysle ze by to zlali i kazali przyjsc jak po 3 dniach dalej by goraczkowal :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 paź 2008, 21:34

GLIZDUNIA, mojej kolezance w UK na bóle porodowe podali paracetamol :)
to u nich lek na wszystko :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 paź 2008, 21:45

Ok doczytałam o czym była mowa jak ja byłam w gorączkowym amoku :ico_olaboga: :ico_haha_01:

Daria dawaj mi tu ten swój numer telefonu :ico_haha_01:

No i pytałam o te jogurty, pani doktor powiedział podobnie jak Ewcik żeby podawać 30-60 minut po wyciągnięciu z lodówki, picie w temp.pokojowej.

U nas z przebieraniem pieluchy jest tragedia, jak mały widzi, że mam w rękach pieluchę i chusteczki to ucieka do babci albo się chowa hehe, jak już go złapię to zagaduję w stylu - a gdzie wiktor ma uszy itp. :ico_haha_01:

Przewijak to u nas poszedł w niepamięć epokę temu :-D

Sikorko :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla dzielnego Karolka. Wiktor też od kilku dni ma małą wysypkę na brzuszku i nie wiem od czego :ico_noniewiem:

Daria to w sumie co, czekasz na ten scan, który ma wszystko wyjaśnić ? I widzę przygotowania pokoiku Mayi idą w zawrotnym tempie, wczoraj był tylko pomysł a dziś już konkrety :ico_haha_01: Ja marzę o tym, by w UK też zrobić małemu jego pokoik :ico_sorki:

...

Mały już się przebudził więc wziłęam go nas, dziś może spać z nami.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

29 paź 2008, 21:47

no bo to prawda ze najpierw paracetamol a jak nie pomoze to dopiero potem reaguja :ico_noniewiem: .....jak ja to mowie blhostkami sie nie zajmuja...czyli jak po paracetamolu dalej chorujesz to dopiero moga na Ciebie zajrzec....ma to swoje plusy i minusy...z byle czym tu ludzie po doktorach nie laza... :ico_noniewiem: ale szkoda ze nie dzialaja szybko i efektownie jak trzeba...no moze nie zawsze tak jest bo w szpitalach to juz konkretni ludzie pracuja :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 paź 2008, 21:49

Daria bo w sumie to jemu chyba nic aż tak poważnego nie dolega - z tego co czytałam na necie :ico_noniewiem: Gorączka spadła, tylko ten ból gardła ... No jakoś byśmy dali radę ... Tu wiem, że mogę w każdej chwili iść do pani doktor to tak robię :-)

Zasłonki bombowe :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 paź 2008, 21:49

kamizela a trzydniówkę Wiktor miał??? Bo ja tak pytam, bo znam dużo przypadków kiedy lekarz mówi, że to angina, gardło, wirus, a po trzech dniach dziecko jest zsypane. No ale całe szczęście nie dostaliście antybiotyku więc tak czy siak, niech świństwo ucieka i niech nam Wiktor zdrowieje.

A ja lecę pozmywać gary i może jeszcze tu wpadnę do Was :-D

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 paź 2008, 21:51

Sikorko nie miał, lekarka też o nią pytała. W sumie to psikanie do gardła mu nie zaszkodzi ale chyba ewidentnie go boli bo dziś mi w ogóle nie je i ślini się :ico_noniewiem: Ale kto wie, może w piątek go wysypie :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 paź 2008, 21:55

GLIZDUNIA, aa zasłonki fajne oczywiście, no i w paseczki :ico_oczko: mnie się jeszcze podobają te apple mango.

[ Dodano: 2008-10-29, 20:57 ]
kamizela, przy temperaturze i trzydniówce też nie ma apetytu i ślinotok przy gorączce występuje. Ale psikanie oczywiście, że nie zaszkodzi :-D więc psikaj i obserwuj.

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 paź 2008, 22:03

No zobaczymy ...

Pytałam też o szczepienie na grypę, odradziła.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

29 paź 2008, 22:03

Sikorka,mi tez wlasnie ten apple mango wpadl w oko ale tak bardziej neutralnie mi sie w paskach wydaje ze bedzie

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”