Awatar użytkownika
aniafs
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 paź 2008, 22:16

Troszeczkę Was podczytałam, robi się ciekawie na kwietniówkach :ico_brawa_01:
Agnieszka, ja tez miałam bóle na poczatku identyczne jak na miesiączkę. to nic innego jak rozszerzajaca się macica. Jak nie ma upławów czy plamienia, to głowa spokojna.
Adka, bole w kroczu to ja mam teraz (33 tc) ale to dlatego, że dzidzi juz duże i uciska mi spojenie, zwłaszcza gdy jest główką w dół. moze powiedz o tym ginkowi, przy najblizszej wizycie.
Dora, proponuję skrzydełka z miodem i imbirem.
- skrzydełka 12 szt
- łyzka oleju
- 3 - 4 łyzki miodu
- 4 łyzki sosu sojowego lub magi w płynie
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka suszonego imbiru
-1,5 l bulionu
Skrzyełka gotować w bulionie, ale zeby nie były za miekkie. Na patelnię: olej, mió, sos sojowy, imbir i czosnek robno posiekany, wymieszać. Na to wyłożyć skrzydełka pogotowane wczesniej w bulionie, smażyć na małym ogniu aż będązłote. Smacznego!

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 paź 2008, 09:38

hej dziewczynki co u was jak samopoczucie?

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

31 paź 2008, 10:20

Hej
Dora na USG wyszło na 90% chłopak.Z tym mięsem to nie ma co szaleć jak nie smakuje to nie jem i tyle.
Milutka widze że u ciebie praca wre.przygotowania idą pełną para
Co do piersi to mnie na razie z malego C zrobiło się duże C.Więc nie jest tak źle.A maż też zadowolony z tej zmiany.Ja tam czasem coś czuje i myślę że to dzidziuś ale jeszcze trochę potrwa zanim będą na tyle odczuwalne że będę już pewna że to mój synek

[ Dodano: 2008-10-31, 09:21 ]
A jeśli chodzi o wagę to ja na początku ciązy schudłam 3 kg i cały czas waga stoi w miejscu

Awatar użytkownika
nastka
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

31 paź 2008, 11:00

ojej ale tu gwar normalnie szok aż 5 stron miałam do przeczytania super. Ja też myślę powoli o przygotowaniach dla dzidziusia, wczorqaj przywiozłam sobie od siostry 2 reklamówki ubranek po moich 2 siostrzeńcach, jakie to miłe uczucie a te ciuszki takie malutkie.
najgorsze że nam rodzice powiedzieli że kupią nam wózek i mam stracha żeby moja teściowa nie zrobiła mi niespodzianki bo ja chcę sama sobie wybrać bo w końcu to ja najczęściej będę ten wózek prowadzić.

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

31 paź 2008, 11:10

hej nastka.Wklej sobie jakis suwaczek bo tak smutno wyglądają twoje posty

Awatar użytkownika
nastka
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

31 paź 2008, 11:16

tak ale ja mie mam pojęcia jak się to robi w poprzednich postach jest jakaś instrukcja więc spróbuję może mi się uda.

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

31 paź 2008, 11:22

wejdź np na mój suwaczek i kliknij go.Otworzy ci się strona z suwaczkami.Potem rób tak jak piszą na stronie i po utworzeniu suwaczka skopiuj kod na forum i wklej go w profilu w oknie "Podpis".i wyślij

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 paź 2008, 11:25

juz jestem...wysprzatalam mieszkanie :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: dostalam weny i nawet okna pomylam podlogi itd :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: zaraz wafle bede robic.... kurcze troche sie martwie bo moje malenstwo bardzo spokojne jest i nawet nie chce sie poruszyc raz na jakis czas,.... a przeciez 3 dni temu fikala a teraz cisza ehh... no nic jestem i tak dobrej mysli:) moze tylko bede miala spokojne dziecko?:D

a wy jakie plany na dzis?:D

Agnieszka, no juz ruszylam z porzadkami!! wczoraj mi przyszlo lozeczko z materacem... i dopiero zaczyna robic sie ciasno;| a dzis spodziewam sie wozka i lezaczka :ico_szoking:

Iwonka :)
Noworodek Forumowy
Noworodek Forumowy

31 paź 2008, 11:28

Cześć dziewczyny!
Nie mam nawet czasu żeby wejść na forum.
U mnie wszystko dobrze, maluszek kopie i już druga osoba to wyczuwa jak położy rękę na brzuszek. W przyszłą środę mam USG, mam nadzieję że dowiem się kto zamieszkuje mój brzusio :-D
Ja też mam bóle podbrzusza i na to pomaga mi no-spa. Gorsze są bóle krzyżowe bo na nie nic mi nie pomaga.
Co do piersi to też z B mam teraz duże C. Po porodzie pewnie będę miała D. Szkoda że ten biust potem maleje ;/ Ale przynajmniej przez te parę miesięcy można chodzić w większym dekolcie :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

31 paź 2008, 11:37

milutka nie martw sie słyszałam że czasem tak jest że maleństwo ma dzień lenistwa
Iwonka to super że już czujesz kopniaczki.Ja niestety jeszcze nie czuję ale wszystko przede mną
zmykam do sklepu.Pa

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”