Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

01 lis 2008, 11:19

donatka26, ale smaka robisz :-D :ico_olaboga: ja wcinam bagietkę z ciemnego pieczywa z białym serkiem twarożkowym :-)

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

01 lis 2008, 11:19

Hej,hej:)
Ja też na chwilkę:)
ananke, fajowy pajacyk :ico_brawa_01:
Wy dziś pewnie wszystkie na grobach bliskich spędzicie... ja tylko myślami...
Ja niestety mam moich bliskich daleko w innym mieście,więc mogę tylko męzowych odwiedzić,a nie znałam żadnej z tych osób.
Idę się za obiad zabrać.Na razie:)
I uważajcie na drogach,bo to co się dzieje,to maskra jest jakaś. :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

01 lis 2008, 11:23

Idę się za obiad zabrać.Na razie:)
juz za obiadek?? czy szykujesz na potem?
ananke, fajowy pajacyk :ico_brawa_01:
dzięki :-)

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lis 2008, 11:33

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

humorek mi chyba dopisuje :ico_haha_01:

poprasowalam pieluchy i ciuszki malej :D wozek stoi a w srodku kocyki dla malej chociaz przyda sie na cos narazie:D ten spiworek jest bardzo fajny i cieplutki:))

a no przyzwyczajam sie :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: a co najsmieszniejsze moj mąż stoi nad wozkiem i sie w niego lampi i sam jeździ haha :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: chyba wczuwa się w rolę ojca :ico_haha_01: :ico_haha_01:

dziewczynki ja ide sie myc i ide na spacer dlugi na cmejtarz nawet nie smiemy myslec o samochodzie dziś:) a wy jakie plany?? ja potem kopytka zrobie i troche posprzatam

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

01 lis 2008, 11:42

milutka204, wrzuc zdjecie wozka
ja tylko myślami...
...ja tez daleko od domu...

Wczoraj obiecalam Wam napisac o tym pasie na bioderka ale zlapal mnie pod wieczor leniuszek i na obiecankach sie skonczylo. Naprawiam to dzisiaj :ico_sorki:

Pas po rozlozeniu wyglada tak:
ObrazekObrazek
ma jedna dziure do przelozenia przez nia paska, konce sa zakonczone rzepem
-------
zlozony na pol:
ObrazekObrazek
--------
wymiary :-)
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
w najcienszym miejscu ma 5 cm, na wysokosci tej dziury czyli w najszerszym miejscu ma 13 cm
------------
tak wyglada przod pasa gotowego do zalozenia:
ObrazekObrazek
a tak tyl:
ObrazekObrazek
----------
tak wyglada zalozony na manekinie:
http://www.tokochan.com/goods/tokobelt2.html
----------
instrukcja zakladania:
WAZNE!!!
ObrazekObrazek
1,2,3 - czyli jak przekladac koncowkepasa przez dziurke (to chyba kazdy umie :ico_haha_01: )
4 - najszersze miejsce musi znajdowac sie na wysokosci pomiedzy udami a posladkami (czyli zakrywac ta linie laczaca nogi z tylkiem)
5 - przod WAZNE!!! musi dokladnie (ani wyzej ani nizej) znajdowac sie na wysokosci kosci lonowej (dol pasa tam gdzie zaczyna sie kosc od dolu a koniec pasa tam gdzie juz sie konczy, nie moze byc wyzej to znaczy nie moze uciskac miekkich partii brzuszka - dokladnie ma byc na kosci!!!)
6 - zlaczyc nogi pietami i rozstawic przod stop pod katem 60 stopni, sciagnac posladki (wazne)
7 - wyprosowac sie calkowicie i przy glebokim WDECHU naciagnac pas.
8 - koncowki sa na rzepy :-) nie mozna sciagac na sile ale nie moze byc luzu.

Sama najpierw myslalam, ze to pic na wode fotomontaz, bo pierwsze wrazenie jakbym sobie kawalek sznurka wokol nogi zawiazala ale uwierzcie mi po pol godzinie bol bioderek minal. Raczej sie nie da wtym chodzic ani schylac :ico_olaboga: najlepiej usiasc na kanapie albo polozyc sie na drzemke. Powinno sie stosowac nie dluzej niz 3 godziny za jednym razem.

Mozna to wyciac z grubego materialu jak sztywne plotno - wazne zeby nie bylo rozciagliwe a bylo mocne. Mam nadzieje, ze sie Wam przyda.

----------
A teraz sie pochwale :-D ostatnim razem upatrzylam na aukcji bialo niebieski koszyk dla dzidzi ale cena osiagnela kosmiczny pulap, wiec zrezygnowalam, co wyszlo mi na dobre, bo na nastepny dzien wylicytowalam to oto cudenko za na polskie zlotowki :ico_szoking: 26 zl :ico_szoking: juz z przesylka :-D :ico_brawa_01:
ObrazekObrazek
niestety nie mam pojecia jak ja tam wsadze dzidzie, bo moj kot juz sobie to przywlaszczyl jako lozko i za nic w swiecie nie daje sie z niego wypedzic :ico_olaboga:

no i buciki dla dzidzi na 9 cm
ObrazekObrazek

Wow, ale sie rozpisalam :ico_szoking:

[ Dodano: 2008-11-01, 10:46 ]
...a ten pas (raczej wymiary) jest na obwod w pupie 90 - 105 cm - zmniejszajcie lub zwiekszajcie proporcjonalanie do swoich wymiarow

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

01 lis 2008, 12:35

Sandrusia, dzieki za info na temat tego pasa... rzeczywiście jest inny niż te, które tu widziałam, bo te zakłada się na wysokości krzyża z tyłu i podbrzusza z przodu...

noo, ten koszyk śliczny, ale z kotem może być problem :ico_olaboga: z doświadczenia wiem, że w pobliżu malenkich dzieciaczków dziwnie się zachowują... są za "czułe" i "opiekuńcze", ale trzymam kciuki, żeby u Ciebie poszło gładko...
mój problem to pies... jest cały czas zazdrosny o Norberta, teraz od jakiegoś czasu wygląda jakby się przykleił do mnie i jak tylko może to leży koło mnie z psykiem na brzuchu... aż się boję co będzie, kiedy Malucha już przywieziemy do domu, bo oszczekany był na mojego Chrześniaka, jak tylko malec jęknął to pies komunikował na całą dzielnicę, więc teraz mam ciary, jak o tym pomyślę....

butki też cudne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lis 2008, 13:43

no pokoje posprzątane :-) , teraz można mieszkać, pranie wstawione, za pół godziny obiad, potem rodzinka idzie na cmentarz, potem pewnie przyjedzie męża siostra z mężem i dziećmi, i będzie hałas :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

01 lis 2008, 14:31

donatka26, hałasu nie zazdroszczę :-) ale wiesz, odwiedzinki nie są złe :-)

ja sprzątam od rana z przerwami na odpoczynek i już widać efekty :-)

zaraz pobuszuję po ebay'u :-) tak dla rozrywki przy drugiej kawce :-D

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 lis 2008, 14:56

ja właśnie umyłam głowę, teraz jem rosołek :-)

[ Dodano: 2008-11-01, 13:58 ]
hałasu nie zazdroszczę :-) ale wiesz, odwiedzinki nie są złe :-)
ja lubię jak mnie ktoś odwiedza :-) , te siostrzenice męża są strasznie rozpuszczone, one w ogóle nikogo nie słuchają :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

01 lis 2008, 15:03

te siostrzenice męża są strasznie rozpuszczone, one w ogóle nikogo nie słuchają :ico_olaboga:
noo, to juz zmienia postać rzeczy... :-)

ja się biorę za odkurzacz, synuś robi projekt do szkoły :-)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”