01 lis 2008, 00:51
Zagladnelam na chwilke,nigdy nie mam czasu by do was skrobnac,ale widze ze bardzo wazne tematy poruszaceie.Zwlaszcza posty miszki mnie poruszyly do napisania pare slowek.Kochana,moge ci podac reke.Mamy te same problemy,tzn problemy?hmm raczej nie.A wiec te krostki ma takze Eric,tez mnie zmartwily ale dowiedzialam sie ze to nie skaza biaklowa,bo nie jem produktow mlecznych,ale tradzik niemowlecy.Powinien minac do 2miesiaca zycia.Eryk raz ma ich mnostwo a raz mniej.NAjwiecej na glowce,twarzy i pare na dekoldzie.Wychodza najczesciej gdy dziecko sie poci,jest mu cieplo,sa podobne do potowek.Czasem bialawe,potem przechodza w plamki czerwone.TEz omnie draznia,ale na nie lekarstwa niestety nie ma.ZAuwaz ze na spacerku one beda niewidoczne,a to przez chlodniejsze powietrze.
Pozatym tak jak zirca pisala.Czesto kolki mylone sa z problemami kupkowymi.U nas sa to raczej te problemy z wyproznianiem sie.UWazam co jem i kolki jak sa to rzadko.
Mozna pomoc termometrem,ale nie za czesto poniewaz dziecko bedzie mialo problemy samemu sie wyprozniac.JElitka przyzwyczja sie do pomocy i bedzie wtedy tragedia.
No a te czopki glicerynowe tez mam,ale jeszcze nie stosowalam,z nimi tez trzeba ostroznie.
Dzieci karmione piersia moga nie robic nawet pare dni kupek i to jest calkiem normalne.
Co do snu.Eric sypia w nocy bardzo dobrze.Budzi sie mniej wiecej co 3,4 godziny ,naje sie i odplywa,spimy do 9,dzis nawet do 10godz spalismy.W dzien jest roznie,raz przespi pol dnia,a raz wogole nie chce sie zdrzemnac.
Sorrki za taki chaotyczny post.Odpisalam tak ogolnikowo bo nie mam zbytnio czasu.Dzieci spia wiec i ja sie poloze
Dobranoc