witajcie dziewczynki
szpilka widze ze i u ciebie wypraweczka juz gotowa
zulciu co do kosmetycznych rzeczy to ja mam te podstawowe(dla dzidziusia- mydelko w plynie , woda fizjologiczna, pieluszki, nozyczki do paznokci, obcinaczki, termometr do kapieli i termometr elektroniczny do pupci, grzebyczek i szczotka do wloskow)bo na pozostale dostane w szpitalu recepte i wybiore z apteki za darmo np. gaziki , spirytus do pepuszka,masc dla maluszka na zmiany skorne, masc na moja rane itp...
a bylam dzisiaj u lekarza... wszystko w najwiekszym porzadeczku, wyniki z krwii i moczu oraz cisnienie jak u niemowlaka
tylko jest jeden problem...a mianowicie pani doktor zapowiedziala ze malenstwo... nie jest juz malenstwem
kiedy spytala ile wazylo pierwsze dzieciatko (3630) to powiedziala ze drugie bedzie napewno duzo wieksze
ile wazy teraz to dowiem sie w czwartek... mam tylko nadzieje ze porod bede miec naturalny
[ Dodano: 2008-03-11, 14:04 ]
a jeszcze z ubranek... to do szpitala mam mam 6 par body, 3 kaftaniki, 6 pizamek, czapeczki (na liscie pisalo ze wystarczy jedna)3 pary skarpetek, 2 pieluchy tetrowe (pisalo 4 ale 2 w zupelnosci wystarcza), kocyk i taki spiworek- to zamiast rozka... osobiscie nie polecam rozkow
, paczka pampersow od 3 do 6 kilo
mam nadzieje ze wszystko wymienilam
reszta rzeczy lezy poprana i poprasowana w komodzie i czeka na nasz powrot ze szpitala
mam tutaj do was pytanko... bo sama jeszcze nie wiem... w co ubierzecie swoje malenstwa jak bedziecie wychodzic ze szpitala? ja wiktorka rodzilam w zimie to sprawa byla oczywista... a teraz to zupelnie nie wiem na co mam sie przygotowac
mysle ze blizej porodu jakos mnie olsni i instynkt maciezynski sam mi podpowie