Awatar użytkownika
Duszka
4000 - letni staruszek

04 lis 2008, 23:23

HEJ BABECZKI :-)

ohooo widze,ze macie problem ,wpadam właśnie z pomocą bo se tak czytałam was :ico_sorki:

miszka
,wiem ,ze na wyspach to nie ma dobrych lekarzy,jednak proponuje ci sprawdzic czy faktycznie to trądzik , przeważnie dziewczynki to mają po narodzinach ,moje chłopaki nie mieli ,ale mela :ico_olaboga: tak i przyszła do mnie położna z wizytą nawet jej nie zązyłam spytac o te krosty ,bo też najwiecej miała na polikach ,brodzie i szyji i wiecie co kazała mi zrobić???ZROBIĆ ROZTWÓR Z SODY OCZYSZCZONEJ :-) I ja tak zrobiłam na 1/2 szklanki ciepłej przegotowanej wody wsypac łyzeczke sody i kazała na ciepło przemywac wacikiem , i wyobrazcie sobie :ico_szoking: miejwiecej przemywałam 3 razy dziennie i trwało to przez 3-4 dni i krosciska zeszły :ico_szoking: :ico_brawa_01: i potem juz nie było żadnych problemów ,skóra piękna i gładziutka ( soda nie wysusza skóry na bank) wiec śmiało............ :-) jednak to był trądzik takie wykwity ropne ,az buzia puchła,STARE SPOSOBY JEDNAJK NAJLEPSZE :-) zastanawiam sie co miszce lekarz tymrazem zaświruje :ico_noniewiem: bo oni tam tak mają g.... sie nie znają..............życze powodzonka (wpadne tu jeszcze do was i zobacze co i jak )

[ Dodano: 2008-11-04, 22:26 ]
uwaga: sposób sprawdzony ,polecałam moim znajomym i koleżankom :-)

Awatar użytkownika
sarenka
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

04 lis 2008, 23:51

duszka---wlasnie,wlasnie.Mi sie wydaje ze u Miszki to tez ten tradzik.U nas najwiecej na polikach,glowce no i tez wysychaja te krostki,gdzie niegdzie buzka napuchla od nich,kazda polozna mowi ze to tradzik.Duzo dzieci to przechodzi,ale on zanika po pewnym czasie.NAwet zapisala mi nazwe masci,ale w piatek ide z Ericem do lekarza na kontrol to odczekam,zobacze co lekarz na to powie.

miszka-zycze oby to jednak byl ten tradzik.Mi polozne mowily ze on moze przybrac bardzo nieladna postac,wlasnie w formie wykwitow,i czesto zajmuje bardzo duze obszary twarzy,szyi i glowki.Nie wyglada to ladnie,ale nic na to sie nie poradzi.ZEjda po czasie.

Awatar użytkownika
miszka
Zrobiłem Magistra z forum!

05 lis 2008, 00:03

Witam wlasnie wrocilam od lekarza.Pozwolcie ze nie bede zaznaczac,bo musze szybciutko! Ja tez mialam na poczatku nadzieje ze to tradzik,ale wierzcie mi ze gdybyscie to zobaczyly od razu stwierdzilybyscie,ze to 100% nie tradzik.Ona ma w tej chwili odwodniona skore,sucha jak papier,to nie krosty tylko jedna rana,no dzis juz jest lepiej,ale oczka ma tak spuchniete,ze dalej ma problem zeby je otworzyc :ico_placzek: No i tradzik nie swedzi a egzema tak,ona sie cale noce wije w lozeczku probujac dotykac raczkami buziuni i nie placze tylko jeczy,serce mi peka :ico_placzek: Bardzo bym chciala zeby to byl tradzik,ale niestety nie jest :ico_placzek: Arelgolog powiedzial,daleko posuniety wyrzut alergii,natychmiastowa zmiana mleka na hypoalergiczne,ale nie ma wcale gwarancji ze to wlasnie mleko ja uczula,wiec tylko prubujemy i zobaczymy co bedzie dalej.Postaram sie zdawac relacje jak to bedzie wygladalo dalej :ico_noniewiem: Buziaki kochane!

[ Dodano: 2008-11-04, 23:04 ]
probujemy chcialam napiszac :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2008-11-04, 23:06 ]
A ! Ja bylam u polskiego arelgologa w Londynie :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Agusia1982
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

05 lis 2008, 00:13

Witam wlasnie wrocilam od lekarza.Pozwolcie ze nie bede zaznaczac,bo musze szybciutko! Ja tez mialam na poczatku nadzieje ze to tradzik,ale wierzcie mi ze gdybyscie to zobaczyly od razu stwierdzilybyscie,ze to 100% nie tradzik.Ona ma w tej chwili odwodniona skore,sucha jak papier,to nie krosty tylko jedna rana,no dzis juz jest lepiej,ale oczka ma tak spuchniete,ze dalej ma problem zeby je otworzyc No i tradzik nie swedzi a egzema tak,ona sie cale noce wije w lozeczku probujac dotykac raczkami buziuni i nie placze tylko jeczy,serce mi peka Bardzo bym chciala zeby to byl tradzik,ale niestety nie jest Arelgolog powiedzial,daleko posuniety wyrzut alergii,natychmiastowa zmiana mleka na hypoalergiczne,ale nie ma wcale gwarancji ze to wlasnie mleko ja uczula,wiec tylko prubujemy i zobaczymy co bedzie dalej.Postaram sie zdawac relacje jak to bedzie wygladalo dalej Buziaki kochane!
oj kochana aż sie popłakałam :ico_placzek: jak to przeczytalam! ze też k&^%$$ takie rzeczy spotykają takie maluszki,biede i nieporadne! bardzo ci współczuje,życze kochana wytrwałości i wiary ze bedzie lepiej! bo przecież musi!

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 lis 2008, 10:18

miszka, bardzo Wam wspolczuje... no tak mi tej Twojej malej szkoda, ze szok :ico_placzek:
jak znajdziecie glowny alergen, to bedzie lepiej... kiedys wspomnialas o proszku, zakladam, ze uzywasz takiego "non-bio", albo moze Twoje lub Twojego meza kosmetyki tak ja uczulily... no albo mleko :ico_noniewiem:

jak sobie wyobrazilam ta Twoja coreczke taka bezradna w lozeczku, to az mi lzy naplynely do oczu :-(

paskudne chorobska :ico_zly:

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lis 2008, 11:31

Miszka :ico_placzek: tak mi przykro :ico_placzek: bniedna Natalka
ale miejmy nadzieje ze to mleko :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
kiedys wspomnialas o proszku, zakladam, ze uzywasz takiego "non-bio",
wiecie co jak pierwszy raz siora z mala przylecialy do mnie kupilam proszek non bio i jej popralam w tym posciele - no bo ma uzulenie i AZS i wiecie ci i tak miala uczulenie :ico_szoking: jednak polskie proszki te :ico_szoking: specjalne dla dzieci delikatniejsze :ico_sorki:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 lis 2008, 11:59

mmarta81, no wiadomo, polskie sprawdzone proszki (np. Cypisek) sa najlepsze, tutaj sprawdzil sie u nas proszek Fairy dla dzieci, troche drogi jest, ale dzialal... zreszta, teraz to co drugie pranie robie w tym non-bio, maly nie jest uczulony na nasz zwykly proszek, wiec piore jego rzeczy z naszymi i nic sie nie dzieje

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lis 2008, 13:20

tutaj sprawdzil sie u nas proszek Fairy dla dzieci
wiesz co ja wlasnie nawet ten uczulil :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
miszka

05 lis 2008, 13:29

Witam!dzieki za wsparcie dziewczyny!Natalka zaczyna wygladac normalnie,schodzi jej to w blyskawicznym tempie po wyeliminowaniu peroszku(uzywalam wlasnie Fairy i obawiam sie ,ze to moze byc to)i zmianie mleka na Nutramigan 800g-jedyne 25 funtow.Jezeli mi tem moj zasrany GP nie da na to recepty,bo zmienilam mleko bez jego wiedzy,to kaplica :ico_olaboga: Ten debil widzi jak bardzo przynosze uczulone dziecko i mi mleko sojowe idiota przepisal :ico_noniewiem: Wywalilam je do smieci normalnie!Mysle ze to jednak mleko,bo nagle Natalka przestala wymiotowac i ulewac,koniec kolki no i nie krztusi sie przy jedzeniu mimo,ze to straszne paskudztwo

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lis 2008, 13:37

Miszkasuper wiesci :ico_brawa_01: niech ten gp ci da recepte na mleko i bedziesz miec za darmo :ico_sorki: musi kurde i koniec :ico_sorki:

Wróć do „Przedszkolaczki”