Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 lis 2008, 13:12

Gie, ja kapie malego codziennie, no chyba, ze zdarzy sie taki dzien, ze jestem padnieta i wtedy odpuszczam - ale to glownie z mojego lenistwa..
mowisz, ze nalezy co drugi dzien hmm... moze i racja, ale tez lubie jak maly ladnie pachnie, poza tym widze, ze on uwielbia kapiele!

a co do plynu, to uzywalam Johnson's Baby, ale sie skonczyl i teraz mam jakis hiszpanski odpowiednik, nazwa nic Wam nie powie.. wloski ciagle myje w Johnsonie, myje codziennie, chociaz pewnie nie ma takiej potrzeby.

sprobuje dolewac oliwki do wody i zobaczymy jaki bedzie efekt, bo tak na chlopski rozum, to kobieta ma racje (wczesniej tez smarowalam malego oliwka po wysuszeniu, ale nie pomagalo)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lis 2008, 13:28

ja oliwki Johnson's Baby uzywam dla siebie ;)

a wszystkie kosmetyki mamy NIVEA bo podobno czesto dziecki maja uczulenie na Johnson'a... Ja włoski myję za kazdym razem jak kąpię małą... i ciemieniucha nam juz praktycznie zeszła :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

acha, po wytarciu włosków smaruje jej główke oliwką i zakladam czapeczke...

ja tez lubie mala kapac codziennie, bo jest taka czysciutka i pachnaca, ale stosuje sie do rad pediarty :ico_placzek: choc z ciezkim sercem... poza tym - mala po kąpieli szybciej usypia...

ja to się nie moge doczekac kiedy bede mogla wsadzic Zuzie do wanny... i sie z nią wykapac... chociaz... nie wiem czy to bedzie mozliwe, bo mamy mala wanne... :ico_placzek: :ico_placzek:

ooo, wstal Pan, wiec i my chyba wyjdziemy na spacerek...

SHOO - co z tym imieniem w koncu??

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 lis 2008, 16:14

witamy pospacerkowo :-)

cos mnie te moje kosci zawodza :-) przepowiadalam deszcz, a tu jeszcze wiecej slonca, Jasperek byl grzeczny, dopiero teraz mi marudzi.. ale lepiej w domu niz nie-w-domu :-)

co do ciemieniuchy, to nam nie bylo dane sie przekonac, co to jest :ico_sorki:
dobrze, ze Zuzi juz to zeszlo, slyszalam, ze troche roboty przy tym jest..

ja myslalam o zabraniu malego na basen... ale nie wiem, czy musze znalezc jakis specjalny basen, czy moze byc zwykly (co z woda, chyba w normalnym jest zbyt zimna, nie?) i w czym taki maluch "plywa"? w pieluszce? a co, jak narobi do wody? :ico_noniewiem:
wiecie cos moze na ten temat?
SHOO - co z tym imieniem w koncu??
jakim imieniem? :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-11-05, 15:51 ]
aaaa!!! radosne wiesci! przed chwila dostalam @ :509:

chyba jeszcze nigdy sie tak z okresu nie cieszylam :064:

czyli skonczylo sie na tym, ze okresu nie mialam rok (bez 6 dni) :-D

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lis 2008, 16:57

My juz po spacerku :)

SHOO - na poprzedniej stronie napisalam:

aaa, i jeszcze chcialam sie Ciebie zapytac o imie Twojego Malego... wymawiacie je tak, jak sie pisze, czy moze Dżasper, bo sie dzis nad tym zaczelam zastanawiac...

kupilismy na miescie dwa nowe smoczki do butelki LOVI powyzej 3 m-ca, jeden "wolny", a drugi "trójprzepływowy". Narazie dałam malej jesc z tego wolnego, a opylila mi 120 ml doslownie w chwilke... :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Ciekawe ile jej to zajmie z tym trojprzeplywowym... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Co do basenu... chyba lepiej wybrab z woda ozonowana a nie chlorowana, to raz, a dwa - sa specjalne majtki-pieluszki na basen, wiec nic sie do wody nie dostanie...

[ Dodano: 2008-11-05, 16:17 ]
Shoo - gratulacje z okazji @ :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

05 lis 2008, 17:20

:):):)

Witam.....

Ja niestety nie wybrałam się dzisiaj na spacer,bo ani ja ani niunia nie czujemy sie najlepiej.
Ładnie dziewuszki naklikałyscie :ico_brawa_01: wąteczek się rozbujał,oby tak dalej :ico_sorki:
Ja tez juz zmieniłam młodej smoczki na 3 tylko,że ja używam Aventa.Pieluszki Huggies tez 3 :ico_oczko:

Ja tez zamierzam chodzić na basen,ale Emilki narazie zabierać nie będziemy(mam na mysli cała rodzinkę).

Jeżeli chodzi o kapiel ,to tez co drugi dzień mała kapię...latem kapie sie codziennie,wiadomo upał dziecko się poci itd.Ale teraz wystarczy co drugi dzień, w zupełności.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 lis 2008, 17:25

Gie, sorrki, nie widzialam Twojego pytania :-)

wiec imie wymawia sie Dżasper... samo slowo "jasper" oznacza po polsku jaspis, taki kamien polszlachetny (na rece nosze bransoletke z jaspisem, taki symbol) :-)

A. chcial malego nazwac Kacper, ale powiedzialam NIE (mialam chomika - Kacperka, ktorego przez przypadek usmiercilam budujac mu domek z tektury - zjadl swoj domek i ten mu doslownie kolkiem w gardle stanal :ico_noniewiem: ) - trauma pozostala do dzis.

odnosnie smoczkow, to ja nie wiem, czy ten nowy jest jakis felerny, czy maly nie potrafi jeszcze z niego pic, ale jak pije, to wszystko mu sie leje po brodzie... ten smoczek w ogole jakis taki miekki :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Jagna30

05 lis 2008, 17:36

Moja druga @ właśnie się skończyła :ico_sorki:
Teraz czas zarejestrować się do gina i podjąć decyzję....plastry,tabletki czy spirala..(zastrzyki wykluczam).

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lis 2008, 17:47

SHOO - nic się nie stało... kazdemu się zdarza czegos nie doczytac :)

dla mnie Twój Jaspi pozostanie Jaspim takim, jak sie pisze, jakoś bardziej mi pasuje...

jesli chodzi o Kacpra (imię mi się podoba) i jego chomikowa historie - to usmialam sie do lez (ladnie to opisalas) az przeczytalam swojemu Panu :-D :-D :-D

chociaz, to nie jest smieszne, jakby sie zastanowic...

nie wiem co z tym Twoim smokiem... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

JAGNA - fajnie, ze masz juz za soba gruga @ :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a czemu nie bierzesz pod uwage zastrzykow.. mi by się to podobalo... jeden zastrzyk i chyba na 3 m-ce spokoj, nie...?

[ Dodano: 2008-11-05, 16:55 ]
wlasnie, watek nam sie niezle rozbujal... dzisiaj dalysmy czadu :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Jagna30

05 lis 2008, 17:56

Gie, Już to przerabiałam...tak to jest zastrzyk raz na 3 miesiące.Niestety przez cały ten czas żle się czułam,okropny ból głowy,mdłości...Nigdy więcej!

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 lis 2008, 18:02

JAGNA - aaaaa, no chyba, ze tak...

[ Dodano: 2008-11-05, 17:06 ]
moje malenstwo przed dzisiejszym spacerkiem

Obrazek

tylko musze jej kupic jakas ladna, rozowa czapeczke, bo te dostala od babci (mojej mamy) i taka jest chlopieca i nie pasuje do reszty cukierkowego wdzianka...

jakie oczy zrobila na tej fotce ;)

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”