hej dziewczyny!
my niedawno wrocilismy ze spacerku (3-godzinnego!!), Jaspi byl grzeczny, ludzie w autobusie - nie
tzn. zawsze tak jest 50-50, polowa okej, pomoze Ci z wozkiem, ustapi miejsca, zagadnie... a druga polowa, to sie nie odsunie, jezeli im w d... wozkiem nie wjedziesz... a jak wjedziesz, to Cie zlinczuja
Jagna30, mojemu synkowi kolor sie nie zmienia, caly czas ma niebieskie (nie jasnieja, nie ciemnieja)... ja mam niebieskie i cala moja rodzina tez, A. ma brazowe i jego rodzina tez (oprocz taty)... bardzo chcialabym, zeby u Jaspiego oczka pozostaly niebieskie
(chociaz niby "piwny" gen dominuje nad niebieskim.. )
a tak w temacie, to sprawdzcie sobie, jaki kolor oczu bedzie mialo Wasze dziecko
http://museum.thetech.org/ugenetics/eye ... lator.html
(klikajac na oko, zmieniacie kolor)
u mnie wyszlo, ze 50% piwne, 37.5% niebieskie, 12.5% zielone
Jagna30, moj wozek tez juz sie maly robi
a bez sensu myslec o kupnie nowego (z wieksza gondolka)... trzeba malego szybko siadac nauczyc
margarita83, sliczne zaproszenia
a zajazd "Tumidaj" wymiata
w sensie nazwa
no no.. Majeczka to juz ladny ciezarek
i dobrze, ze jak to powiedziala pani doktor - jest symetryczna... pierwszy raz slysze takie okreslenie o dziecku, ale podoba mi sie
a wracajac do mojego spacerku, to pochwale sie Wam, co dla malego zdobylam
jeden bodziak, koszulka z dlugim rekawem, komplecik (bluzka, kamizelka, spodnie) i 5 par skarpetek
widac, jakie kolory mamusia lubi
aha i nabylam jeszcze 2 rodzaje smoczkow... jeden to "medium-flow" ("slow-flow" nie widzialam...), a drugi to "vari-flow" - mozna przetlumaczyc jako zmiennoprzeplywowy... nie wiem, czy to to samo co trojprzeplywowy.
zaciekawil mnie ksztalt szczegolnie tego zmiennoprzeplywowego.. bo jest wklesly
a w srodku ma krzyzyk (na zdjeciu to te 2 na dole)
mam nadzieje,ze widac wyraznie
tez takie macie? ja jeszcze ich nie wyprobowalam....