Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

08 lis 2008, 13:47

milutka ja i tak uważam że jak dziecko sie urodzi to wszystko weryfikuje to co jest w książkach.Mozna sie kierowac niektórymi wskazówkami ale tak naprawdę to nasza intuicja będzie najważniejsza

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lis 2008, 13:48

Agnieszka, masz racje w kazdej ksiązce co innego pisze np z tym myciem pępka ze nie wolno... to jak niby masz umyc brzuszek malenstwu?

Awatar użytkownika
Agnieszka
4000 - letni staruszek

08 lis 2008, 13:55

dlatego mówię że jak dziecko sie urodzi to same będziemy wiedziały co mamy robić.
dobra ja zmykam.pa

misiunia_29
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

08 lis 2008, 14:51

Ok. dopisałam.
Ja się czuję dobrze. Odpukać bóle przeszły.
Rodzice zabrali dzieci na weekend do siebie to sobie odpocznę.

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lis 2008, 15:07

Agnieszka i dora - tatuaż nie jest wysoko, jest pod brzuchem - zdjęcie mi sie wkleilo jakoś do góry nogami :ico_wstydzioch: , a co do majonezu to ja sie nauczylam go jeść w holandii - ta sprzedają takie super wypasin frytki - nie to co u nas - z majoneem , i chilli posypane surową cebulka - ale smak ich nie do porównania mmmm, ja caly czas jem oczywiście z umiarem, ale myślę, że kiedyś kobiety i w polu pracowaly i jadly co popadlo jak w ciązy byly i zdrowe dzieci rodzily. A ostatnio to widzialam na filmie polskim dokumentalnym ja dziewczyna w zaawansowanej ciązy heroine brala ( bez komentarza), ale dziecko urdzila zdrowe.

Ja tam dziś na zakupach blam i nie moglam sie powstrzymac kupilam koszuleczkę wiktorkowi :) Mama mnie za wszelką cenę stara się od teg imienia odwieść.

Awatar użytkownika
Dora
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

08 lis 2008, 16:45

Wiktorek to śliczne imie , tylko aby się nie okazało na USG jak z moim Filipkiem że zamiast siusiaka ma małą dziunie :-D

Zosia mnie dzisiaj od rana glową trąca po prawej stronie czuje to tak wyraźnie :ico_brawa_01: :527: moja mama jest u mnie i mówi że to to , Ja ją tak samo trącałam potem były kopniaki giganty :ico_noniewiem: :-D

Zjadłam dziś mimo braku ochoty rumszty z cebulką bo boje się ze nie jemy mięska i będzie miała braki...potem lody czekoladowe :-D :-D

[ Dodano: 2008-11-08, 15:48 ]
Milutka to Twoja Klaudia to już pewnie robi Ci w brzuszku takie numery: :526:

:ico_ciezarowka:

[ Dodano: 2008-11-08, 16:14 ]
Pomyślcie jakie te święta będą fajne - będziemy jadły wszystko bez wyrzutów sumienia :-D A tak to całe lata prosto po swiętach miałam wyrzuty że utyłam :ico_noniewiem:

Ja już szukam przepisów na smakołyki w necie, pierwszy raz u Nas święta zrobimy przyjedzie rodzinka.
Macie jakieś fajne przepisy na świąteczne smakołyki?

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lis 2008, 17:33

Dora, no nie dokonca takie ale czasem potrafi sie fajnie powqypinac :-D

co do świąt no nie wiem czy bede jadla wszystko co mi wolno bo jak urodze wczesniej to nic a nic nie skosztuje :D

wiecie co odkrylam ... nie dosc ze dentystka spieprzyla zeba to nowa mega dziurra.............. i wez mnie zagon do dentysty ............

moj M marudny chyba okres ma.... bo juz nie bedzie tapetowac pokoju ... to po co kupil tapete???????? teraz kupilismy farbe niebieską i bedzie go malowac

Awatar użytkownika
kasia0308
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lis 2008, 17:55

bo juz nie bedzie tapetowac pokoju ... to po co kupil tapete???????? teraz kupilismy farbe niebieską i bedzie go malowac
u nas tapeta lezy od lipca i czeka :-D

a do pokoju Maluszka tez mamy juz tapete , toche kolor nie dziecinny - kawa z mlekiem ale sliczna jest jak juz wytapetujemy to wkleje zdjecia wiec spodziewajvie sie zdjec gdzies kolo marca :ico_zly:

co do przepsisow na swieta t u nas jest standardowo : barszcz z uszkami i ryba po grecku mniam mniam :-D
nie ma 12 potrwa chyba zeby doliczyc surowki i takie tam przekaski

Wy tu o swietach a ja jutro oprocz skrzydelek i salatki greckiej nie mam pomyslu co zrobic :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

08 lis 2008, 18:14

a ja bylam w obi i juz choinki :-D ale to jeszcze nie ma takiej atrakcji za wczesnie na to jest

asika82
4000 - letni staruszek

08 lis 2008, 19:47

Oj Dora masz rację ze świątecznymi przysmakami. Pamiętam jak rok temu jadłam bez żadnych ograniczeń. Rodzinka patrzyła z takimi gałami :ico_szoking: jakie ilosci pochłaniałam. A w ciązy jadłam 3 razy więcej niż zwykle. U mnie było mięso, mięso i jeszcze raz mięso dopiero pod koniec słodycze.

[ Dodano: 2008-11-08, 18:50 ]
za wczesnie na to jest
zgadzam się przestaje to święto być takie wyczekane jeśli trwa 2 miesiące. Przyznam ,ze ja wcześnie ubieram choinkę ale bez przesady nie w listopadzie.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”