Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2008, 20:04

a ja mialam ciezkie ze 2 tygodnie z mala, jak Ona skonczyla 3 tygodnie, a tak - jest super...

gorzej sobie to wszystko wyobrazalam, tak wszyscy strasza tymi malymi dziecmi...

a mi tak wszystko szybko i raczej bezbolesnie minelo... jak sobie teraz przypomne, ze wstawalam do malej w nocy co 2 godziny, to sie zastanawiam jak ja to znioslam, hhhehee...

[ Dodano: 2008-11-10, 19:06 ]
JAGNA - uuuuu, to tez dorodnych chlopakow mialas... juz chyba zapomnialas... ;)

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

10 lis 2008, 20:08

Gie, Zuzia wogóle mi nie wygląda na chorą. Wstrzymaj się z wizytą u lekarza.

Ja tez zaczęłam podawać soczki po 2 miesiącu. Ale ja podawałam GERBERA te z ziołami.

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2008, 20:12

Gie, Zuzia wogóle mi nie wygląda na chorą. Wstrzymaj się z wizytą u lekarza.
tez mi sie tak wydaje... zobaczymy jak bedzie z jedzonkiem jutro... moze kryzys juz mija, a Zuzia miala gorszy tydzien... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 lis 2008, 20:23

a ja mialam ciezkie ze 2 tygodnie z mala, jak Ona skonczyla 3 tygodnie, a tak - jest super...

gorzej sobie to wszystko wyobrazalam, tak wszyscy strasza tymi malymi dziecmi...
dokladnie! tez sobie wyobrazalam nie wiem co, a tu elegancko, nie jestem ani zaniedbana, nie mam dolow pod oczami, buzia mi sie smieje, mam czas dla siebie (nie za duzo, ale mam) i ogolnie fajnie jest :-)
ale mysle tez, ze duzo zalezy od podejscia... ja sie wlasnie nastawialam na jakies koszmarne nieprzespane noce, ryk non-stop, smrod, brud itp... a tu taka niespodziewajka ;-)

Jagna30, duzi byli Twoi chlopcy... no i regula sie potwierdza, dzieci butlowe szybciej na wadze przybieraja, Twoj siedmiomiesieczny Patryk wazyl wiecej niz roczny Kubus..

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2008, 20:31

no proszę:

Gie 2008-11-10
Witam, mam pytanie odnośnie podawania dziecku przegotowanej wody/herbatek. Słyszałam, że niemowlętom karmionym wyłącznie mlekiem modyfikowanym nalezy podawać 1-2 razy dziennie wodę lub herbatkę. Odkąd karmię swoją 3-miesięczną córeczkę wyłacznie mlekiem modyfikowanym Nan Active 1 (od miesiąca), podawałam jej także raz lub dwa razy dziennie herbatkę uspokajającą Hipp (z melisą, rumiankiem i kwiatem lipy) po 50 lub 100 ml. Tydzien temu bylysmy u lekarza i pediatra powiedziala, ze jesli w domu nie jest gorąco (wszystkie grzejniki porozkrecane), to nie trzeba podawac dziecku niczego oprocz mleka. I ze latwo sprawdzic kiedy dziecku chce sie pic - jesli ma mokry, "lśniący", szklisty jezyk, to nie ma takiej potrzeby - zbiło mnie to z tropu i zastanawiam się czy pani dr ma rację, bo wszędzie słyszę, że dziecko karmione sztucznie musi być "przepajane." Jak jest naprawdę? I jeszcze jedno pytanie - kiedy można zacząc wprowadzać dziecku inne pokarmy? We wszystkich znanych mi tabelach żywienia jest napisane, że po 4 m-cu zycia dziecka. Czy mozna zrobic to wcześniej, jesli tak - kiedy, od czego zacząć i w jakich ilosciach? Bardzo dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam.

Odpowiedź lekarza:
Dzieci karmione mlekiem modyfikowanym powinny być przepajane, jak również nowe posiłki powinny być wprowadzane (zupki jarzynowe, soki owocowe) w 5 miesiącu życia. Pozdrawiam.

[ Dodano: 2008-11-10, 19:33 ]
no i...???

co lekarz, to opinia?? może powinnismy zmienic pediatre, skoro ona ma takie poglądy??

[ Dodano: 2008-11-10, 19:34 ]
może fakt, ze przestalam malej podawac herbatke (chociaz i tak malo jej pila, jakby przestala jej smakowac) od wizyty u lekarza ma jakis zwiazek z tym jedzeniem...?? nie wiem juz sama... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

10 lis 2008, 20:34

No fakt,Patryk to był klops....ale on jak sie urodził wyglądał jak 3 miesięczny niemowlak,to są słowa lejarza pediatry ,który przyszedł zbadać małego dzień po narodzinach...był w szoku.Tym bardziej jak zobaczył mnie :ico_szoking: hehheh 20 letnia dziewczyne,szczupła...z podkrązonymi oczyma...(oczami?).
Ja w pierwszej ciązy przytyłam 27 kg,przed waga wskazywała 55 kg.Łatwo obliczyc ile ważyłam ....a teraz :ico_szoking: ważyłam 95 kg wazona dzień przed porodem.Teraz dobiłam do 70,więc 25 kg mniej...uffffffffffffff.

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 lis 2008, 20:36

Gie, to sa jacys mistrzowie krotkich odpowiedzi :-D ale w sumie dostalas odpowiedz... z tym dopajaniem dzieci, to mi tez napisali w odpowiedzi na moje pytanie .. no nie wiem, od Ciebie zalezy, czy bedziesz malej podawac herbatki, czy nie :-)

no i ksiazkowo - wprowadzenie innej zywnosci oprocz mleka, w 5 miesiacu...

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2008, 20:36

JAGNA - to baaardzo szybko zrzucilas te kg :) a ile masz wzrostu?? pewnie niezla laseczka juz z Ciebie :)

nie masz zdjecia Patryka po porodzie?? straszliwie jestem ciekawa... chcialabym zobaczyc "jednodniowego niemowlaka" :-D :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 lis 2008, 20:37

Gie, w sensie przestalas podawac herbatke i mala przestala czy zaczela jesc? bo sie pogubilam :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 lis 2008, 20:38

Gie, to sa jacys mistrzowie krotkich odpowiedzi
zgadzam sie :) troche mnie to denerwuje, bo niby odpowiedz jest konkretna, ale za malo szczegolowa... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”