poccoyo
Trzy tysiące lat minęło...

12 lis 2008, 17:22

obecnie cała jego pensja plus CHB, CHTC idzie na same opłaty...
moj nie zarabia najnizszej krajowej,ale mamy dosc drogi domek wynajety konsil 120F prad 120F
i tak nas zzeraja te rachunki
WTC otrzymujemy 4,20 na tydzien, bo nam nie uznali ROksany... według ich systemu jestesmy bezdzietni...
:ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga:
a na ich decyzje czekamy od czerwca...

[ Dodano: Sro 12 Lis, 08 16:24 ]
Moja Madzia ostanio stwierdziła że oprócz tej Maji w brzuszku chce miec jeszcze jedną siostrzyczke
Roksana mówi tak
"dwa dziewczynki, dwa chopaki"...
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 21:29 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ania_R

12 lis 2008, 17:25

może o WTC złożycie
mamy to wypłacane razem z CHTC, ale łącznie tego +CHB jest niecałe 300F+pęsja około 800F to daje 1100F a opłat mamy łącznie około 1200F i dlatego jak na razie cały czas kożystam z kart...jak wróce do pracy chociaż na pół etatu to sie pewnie dopiero ułoży jakoś. W każdym razie jestem optymistką więc jakos to będzie :ico_haha_02:
poccoyo napisał/a:
a jakie masz?
Alan Aleksander
:-D W tym samym momencie chyba pisałyśmy posta :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-11-12, 16:29 ]
konsil 120F
my płacimy 138F a mieszkamy w one bedroom! :(
nam nie uznali ROksany... według ich systemu jestesmy bezdzietni...
:ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: jak to?????
Roksana mówi tak
"dwa dziewczynki, dwa chopaki"...
:-D no to kochana - macie niezłe zadanie z mężem :-D

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

12 lis 2008, 17:31

jak wróce do pracy chociaż na pół etatu to sie pewnie dopiero ułoży jakoś. W każdym razie jestem optymistką więc jakos to będzie :ico_haha_02:
no ja dokładnie tak samo myślę :-) teraz Krzysiek poszedł jeszcze na weekendy do fabryki i jest jakby lżej, ale jeszcze klilka tygodni i będzie zajechany na maxa... więc tak ustaliliśmy, że jak dostaniemy CTC na drugie dziecko (bo jest wyższy na dziecko do roku) to on wtedy zrezygnuje z weekendów, a jak ja sobie wszystko już "poukładam" z dzidzia i prowadzeniem domu to wtedy pójdę na weekendy, a on się dziećmi zajmie :-)

noo, opłaty za wynajem tutaj są koszmarne, my za domek płacimy 500f + 130f counsil tax + prąd,gaz... a że mamy psa, to ostatnio np. doszedł koszt szczepienia go 60f :/

[ Dodano: 2008-11-12, 16:31 ]
:-D W tym samym momencie chyba pisałyśmy posta :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Ania_R

12 lis 2008, 17:37

noo, opłaty za wynajem tutaj są koszmarne, my za domek płacimy 500f + 130f counsil tax + prąd,gaz...
ale macie chociaż ten komfort że mieszkacie w domku - ja bym chciała mieć chociaż jedną więcej sypialnię dla Madzi bo łóżeczko ma u nas w maleńkiej sypialni, a zabawki w salonie - ja już nawet nie mam gdzie chować ubranek dla maleńkiej :( Musimy pomysleć o czymś większym, ale musielibyśmy mieć przynajmniej z 1500F (no bo i kałcja). Teraz płacimy 480F+counsil 138F + gaz 57F miesięcznie i inne opłaty więc na razie nie ma szans. Może tak jak piszesz jak dostaniemy CTC na druga dzidzie to będzie łatwiej, ale i tak będziemy musieli wziąść jakąś pożyczkę żeby zmienić mieszkanie (o ile wogóle nam dadzą). Słyszałam że jak się ma rezydenturę to łatwiej jest dostać kredyt, ale ja jakoś się ociągam ze złożeniem papierów... bo podobno sporo dokumentów trzeba zebrać a ja nawet naszych aktów urodzenia tu nie mam (oprócz Madzi) :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

12 lis 2008, 17:58

Słyszałam że jak się ma rezydenturę to łatwiej jest dostać kredyt, ale ja jakoś się ociągam ze złożeniem papierów... bo podobno sporo dokumentów trzeba zebrać a ja nawet naszych aktów urodzenia tu nie mam (oprócz Madzi) :ico_noniewiem:
to prawda, bo nas nawet w biurze pośrednictwa pierwsze o co pytali to była rezydentura... powiem Ci, że ja wniosek wydrukowałam juz ze 2 miesiące temu na rezydenta...
a papierów dużo nie trzeba - fiszki męża, bo pracuje, akt małżeństwa, akt urodzenia dziecka, zdjęcia po 2 każdej osoby, którą wpiszesz we wniosek i chyba to wszystko... teraz nie pamiętam dokładnie, ale obiecuję sobie, że w końcu wezmę się za to, no bo Krzysiek nie ma kiedy, a jak wraca z pracy to jemy a potem Młody na nim wisi...
Musimy pomysleć o czymś większym, ale musielibyśmy mieć przynajmniej z 1500F (no bo i kałcja).
no właśnie, u nas domki z 3 sypialniami (taki chcemy docelowo) są tylko o 30f droższe w wynajmie miesięcznie, ale też nas powstrzymuje to, że trzeba na raz tyle kasy wywalić, bo nie dość, że pierwszy miesiąc z góry to ta kaucja i jeszcze opłaty dla agencji... noo, ale to powoli, uzbieramy :-D

poccoyo

12 lis 2008, 21:02

ale i tak będziemy musieli wziąść jakąś pożyczkę żeby zmienić mieszkanie (o ile wogóle nam dadzą). Słyszałam że jak się ma rezydenturę to łatwiej jest dostać kredyt
no krdyt to liczą punkty...
ile lat jesteś w związku, jak często zmieniasz mieszkania,ile lat po ślubie, ile dzieci, kto pracuje, jako to pracuje, itd...
punkciki liczą i to nie tylko te jak wymieniłam osobiste
ile kart macie kredytowych... czyli tych typowo ze sklepów, i banków...
na ile są zadłużone itd... czy macie wszystkie rachunki i kontrakty spłacone...

no i u nas jest ten ostsatni problem, mieliśmy przeboje z siecią O2... spłaciliśmy (choś uważam że dostali kase za free) im rachunek... teraz mija prawie 7tydz jak oni nie kwapią się odpisac, ze został uregulowany... co się z tym wiąże nie mozemy zlozyc papierów o kredyt... i tak wszystko sie sypie
bo pozyczke trzeba splacac...
a rachunki:
wynajem (domek 2 bedroomy) 475F
konsil 120
prad 120
virgin 30
prawo jazdy 120
przedszkole 40
bilety ok 30
i te inne jak CHT,tv licence,ubezpieczenie kompa...itd
i spata pozyczki 240F...
wychodzi 1175
a maż zarabia 1200F...
a gdzie jedzenie?
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 21:29 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ania_R

13 lis 2008, 09:18

poccoyo, u nas bardzo podobnie przedstawiają sie opłaty tyle że my większy ten cunsil mamy i za 1bedroom płacimy 480F :(

My nie chcemy brac dużego kredytu tylko raczej jakąś pożyczkę na wynajem na jakieś 2000F to tez tak będa nas sprawdzać? Wiesz - tutaj kartę kredyt. mam tylko jedną i tylko na 300F, bo reszta to w PL, ale tego mi nie sprawdzą :ico_oczko: Rachunki płace jako direct debet więc sami pobieraja z konta kiedy potrzebują - bardziej mnie martwi fakt że mąż mało zarabia, a ma do utrzymania 3 osobowa rodzine i dlatego pewnie by nam nic nie przyznali... Musz pomyśleć o tej rezydenturze wkońcu bo jak Maja sie urodzi to już wogóle nie będe miała czasu. Macie może link do stronki gdzie moge sobie ściągnąć ten formularz?

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

13 lis 2008, 09:29

hej hej z rana :-)

dziś kawki nie postawię, bo jestem na czczo ze szklanką wody mineralnej.... za godziną idę w kierunku przychodni w celu badania krwi pod kątem cukrzycy ciążowej :ico_olaboga: słabo mi, jak tylko pomyślę :ico_olaboga: a moje Pchlątko tak fika (bo głodni jesteśmy), że mi zaraz brzuch rozerwie chyba... noo, ale do 11.00, kiedy będę miała drugie pobranie krwi, musimy jakos wytrzymać...

Ania_R, mój Krzysiek brał pożyczkę w tej kwocie i w banku tylko fiszki pokazywał i jakiś rachunek miał przynieść potwierdzający adres. Na cztery lata wziął i mamy ratę po 50f miesięcznie z ubezpieczeniem kredytu. I nie było większych problemów...
Macie może link do stronki gdzie moge sobie ściągnąć ten formularz?
teraz nie pomogę, ale jak Krzysiek wróci z pracy to go zapytam, czy jeszcze ma tego linka, z którego myśmy drukowali... ale wiem, że on w google wpisywał "rezydent uk" - także możesz spróbować znaleźć sama :-)

jakie macie plany na dziś?? :-)

Awatar użytkownika
Ania_R

13 lis 2008, 11:10

mój Krzysiek brał pożyczkę w tej kwocie
I nie było większych problemów...
to dałaś mi nadzieję że może i nam się uda wziąść :ico_sorki:
jakie macie plany na dziś??
ja niestety nie za ciekawe czyli sprzątanie, sprzątanie i jeszcze raz sprzątanie :ico_zly: Uciekam więc do roboty :ico_placzek:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

13 lis 2008, 11:54

zawału dostałam z radości :-) Kobiety, nie piłam roztworu glukozy z wodą :ico_szoking: , piłam napój o smaku pomarańczowym, gazowany, wyglądał jak takie napoje dla sportowców, 400ml tego, jak fanta dosłownie... pielęgniarka widząc moją konsternacje na widok tych buteleczek, które przede mna postawiła, zapytała o co chodzi... wytłumaczyłam, że w Polsce pije się czystą glukozę itd.. ona w śmiech i mówi, że ostatni taki roztwór podawała pacjentowi chyba 10 lat temu :ico_szoking: :ico_sorki: no i że mają takie maszyny w laboratorium, że wykrywają mikroślady wszystkiego, także ona widząc moje wyniki będzie wiedziała, co jadłam na długo, długo przed badaniem :-) no i kiedy był ostatni posiłek :-)
oczywiście nie musiałam tam zasiedlać poczekalni przez dwie godzinki, więc wróciłam do domku :-) teraz poczytam i za dwie godzinki brykam na powtórne badanie :-) i za to kocham wyspę :-) - technologię mają na światowym poziomie i już tak człowieka nie katują :-)

Wróć do „Pozostałe”