Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lis 2008, 18:58

idę naszykować butlę bo za moment moja syrenka sie obudzi :-)

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lis 2008, 19:02

margarita83, fajny lezaczek, my mamy ten sam, tylko inne zabawki i kolorki :-)

a baterie juz kupilas? bo potrzebna jest, zeby wlaczyc wibracje..

my oczywiscie kupilismy zla.. i dzisiaj jedziemy po nowa :-)

a teraz to praktycznie maly albo lezy na macie, albo siedzi w bujaczku.. musi miec jakas rozrywke, bo inaczej steka... dobrze, ze ktos to wynalazl :ico_sorki:

a ja wlasnie koncze piec ciasto bakaliowe... zobaczymy, czy mi wyjdzie, bo nie robilam z zadnego przepisu, tak na oko tylko..
nie zdziwie sie, jezeli wyjdzie zakalec, jezeli mnie jutro nie bedzie na forum, to znaczy, ze sie zatrulam i siedze w kiblu :-D

[ Dodano: 2008-11-12, 18:02 ]
tez ide robic butle, bo pora glodomora sie zbliza

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lis 2008, 19:39

dziewczyny moja Majka ma bardzo często czkawkę i to taką gnębiącą że szok :ico_zly:
nie wiem jak mam jej pomóc :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

no i ostatnio zauważyłam że bardzo ulewa :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2008, 21:02

margarita83, a jak jej dasz sie napic to czkawka nie przechodzi? u nas to sprawdzony sposób- cyc lub herbatka i po czkawce. Paki kiedys miewał po 5-6 razy dziennie, teraz rzadziej ale też miewa- odkad się w głos śmieje to sie nałyka powietrza i szczeka zaraz jak piesek :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2008, 21:24

dziewczyny, nie wiecie czy dziecku mozna podawac nie cieple, a takie prawie letnie mleko??

moja Zuzia meczyla znowu 60 ml, wiec pobieglam jej dorobic drugie 60 ml, a ona w placz, no i po jedzeniu... mleko stalo z 10 min i ostyglo (mysle, ze moglo miec temp. pokojowa), ja chcialam sprawdzic czy Zuzia sie nie skusi znowu i jakby co - zrobic cieple, a ona wciagnela to letnie mleko szybciutko... nie wiem czy to zbieg okolicznosci, czy moze bardziej smakuje jej letnie mleko...

nie wiem czy mozna podawac mleko w takiej postaci???????????????

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lis 2008, 21:38

Gie, ja podaje mleko w temp. 34-37 stopni, ale tez zdarzylo mi sie podac takie chlodniejsze.. moze akurat Twojej Zuzi takie bardziej podchodzi, chyba nawet gdzies o tym czytalam, ze niektore dzieci wola zimniejsze.. ale nie pamietam gdzie to bylo napisane.

skoro dziala, to to stosuj :-)

[ Dodano: 2008-11-12, 20:42 ]
lece robic kolacje, dzisiaj plamiak (ryba) w brokulach z ziemniaczkami :-)

A. polecial jeszcze do sklepu po zarowki, bo wszystkie nam padly i siedzimy jak w jaskini :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lis 2008, 22:07

Marta26, podaję małej tyle picia ile tylko chce, nie żałuje dziecku. Jak dostaje czkawki, czasem nawet odrazu po jedzeniu, to też dostaje pić, albo herbatkę, albo wodę z glukozą. Wydaje mi się że taki urok mojej córki, zobaczę jak będzie dalej.

Gie, a jak sprawdzasz temp.mleka???
Ja centralnie próbuję, albo zostawiam w podgrzewaczu i mam spokojna głowę.
Zreszta jak jest za ciepłe to Majka zachowuje sie mniej więcej jak Twoja Zuzia. Spróbuj podawać chłodniejsze mleczko :-) Powodzonka.

A w ogóle jak Twój Pan mial wczoraj imieniny to chyba ma na imię Marcin więc z okazji imienin :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Lecę bo mam sterte prasowania :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

13 lis 2008, 08:29

margarita83, dla Majki...sto lat.... :ico_tort:

Awatar użytkownika
shoo
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lis 2008, 10:28

:ico_tort: dla Majki d cioci shoo :-)

margarita83, a czy Twojej Majce przeszkadza ta czkawka?
u nas juz nie ma tego problemu, ale byl, jak Jasper mial miesiac.. tylko, ze wydawalo mi sie, ze on to lubi (czkanie w sensie), zawsze stawal sie spokojniejszy jak nim podrzucalo i pozniej zasypial, wiec dla nas czkawka to bylo wybawienie :-)

teraz dostaje czkawki moze 2 razy na tydzien..

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

13 lis 2008, 10:32

Jagna30, shoo, bardzo dziękuje w imieniu Majeczki, no i oczywiście dla wszystkich :ico_zdrowko: :ico_urodzinki:
No czkawka meczy dziecko i ona po pewnym momencie zaczyna plakać.
shoo, powiedz mi jak zasypaia twój jaspi w lezaczku??? Bujacz go albo wibrujesz???

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”