Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lis 2008, 15:13

Wiesz co, moja pani doktor też jak dzwonię się umawiać na wizytę to pyta co się dzieje, jak zachowuje się mały i jeśli nie widzi konieczności bym do niej przyszła to każe podawać np. Nurofen i czekać. Tylko inna sprawa jest taka, że ja zawsze wolę, by jednak ona go obejrzała :ico_olaboga: Choć robię postępy bo w wekend jak mały tak wysoko gorączkował to nie panikowałam i nie dzwoniłam do niej hehe. I mówiąc szczerze wczoraj też mogliśmy darować sobie wizytę bo zapłaciliśmy 50 zł za lizaka, którego mały dostał hehe.

[ Dodano: 2008-11-18, 14:23 ]
Teraz, gdy już Wiktor jest starszy i mniej więcej wiem czego mogę isę spodziewać to nie panikuję aż tak bardzo hehe. Muszę w ogóle nauczyć się radzić sobie w sytuacji przeziębień bo jak piszesz w UK jest inny system opieki zdrowotnej ...

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

18 lis 2008, 15:24

Obrazek
Obrazek
Obrazek
to nowa uzywana kurtka z ebaya i dzisiejsze zasniecie Mayci

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lis 2008, 15:27

Ładnie Maycia wygląda w tej kurteczce :ico_haha_01: A jaki to rozmiar ? Ta koszula Nexta jest na 1/5 - 2 lata i jest troszkę za duża ale z kolei w rozmiarze 12-18 miesięcy długo by chyba nie pochodził, a tak podwinę rękaw i jest ok.

Nie no, sposób na drzemkę ekstra :ico_brawa_01: I śpi na tej podłodze czy ją przeniosłaś ?

[ Dodano: 2008-11-18, 14:30 ]
Chyba ubiorę małego i pójdziemy jeszcze się przewietrzyć , jest tak 3-4 stopnie więc już nie 0 ... Ale zima zbliża się wielkimi krokami :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

18 lis 2008, 15:31

Kamila,no widzisz...nie panikowanie to duzy postep w zmianie nastawienia do calej sprawy....chodzi o zmiane mentalnosci...bo to taka codziennosc ze jak chory to do lekarza nawet jesli sie tylko upewniasz ze jest ok.no tutaj tez mozesz chodzic do lekarza z wszystkim tylko ewentualnie Cie nie przyjmie albo zbyje poprostu...a to niepotrzebne nerwy jednak....a isc do lekarza tylko po nurofen to tez bezsensu....po jakims czasie dochodzisz do wniosku ze sama tak samo wyleczysz swoje dziecko i odpuszczasz sobie tego typu wizyty...ale jak sie dzieje cos powaznego to jednak warto isc....tu antybiotyk tez zapisuja,niezmernie zadko...z tym ze nie ma tu oslony wiec wez sobie z PL :ico_oczko:

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lis 2008, 15:34

O widzisz, dobrze, że mnie uprzedziłaś, kupię coś przed wylotem.

A wiesz, w sumie to ja też sobie sama poradziłam przez sobotę, niedzielę i poniedziałek z gorączkowaniem małego, podawałam mu to, co uważałam za słuszne i mu minęło ... Póki co wysypki nie ma więc nie mam pojęcia co to było ale teściowa była dziś w naszym osiedlowym kiosku i sprzedawczyni ma identyczną sytuację ze swoim trzyletnim synkiem, goraczka bez żadnych innych objawów ... Może jakiś wirus w powietrzu ...

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

18 lis 2008, 15:37

no tak mi sie wydaje ze wirus jakis podlapal Wiktor... :ico_noniewiem:

a Maya spala na kanapie bo ja polozylam z tym ze juz wstala :ico_noniewiem:
kurteczka jest w rozmiarze 12-18mcy z Nexta,i jest niby dobra ale wystarczy na cala zime bo rekawy przydlugawe o 2 cm :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lis 2008, 15:40

To rzeczywiście kruszynka z tej waszej Mayi :ico_oczko:

Ok uciekam, zajrzę później papapa.

Oooo, Wiktor wcina kopytka :ico_oczko:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

18 lis 2008, 16:38

Kamila,no zebys wiedziala ze kruszynka z naszej Mayci,taka mala pszczolka :ico_oczko: no ma to po rodzicach,ja jako kilkulatka to jeszcze przerazliwie chuda bylam....i czarna jak muladka...dziwnie wygladalam :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

18 lis 2008, 16:38

GLIZDUNIA, śliczna kurteczka. A Mayeczka chyba naprawdę była już padnięta że nawet na podłodze chciała usnąć.
kamizela, Krystek też bardzo lubi kopytka, pyzy, pierogi i inne takie :) A co do rad Glizduni to notuj bo później napewno się przyda jak będziesz się pakować do wylotu :D

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

18 lis 2008, 17:09

Ala właśnie położyła się na drugą drzemkę. Jak cudownie cicho jest w domku. Tylko radio cicho pobrzękuje.

Z nexta Alicja nosi 12-18miesiecy i jest na nią ciut za duze. W tym większym rozmiarku 18-23miesięce mogłaby się utopić

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”