Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

20 lis 2008, 10:37

Hej:)
Cos nie mogłam się wczoraj zalogować :ico_placzek:
Nadie i bardzo dobrze zrobiłaś,ze wyszłaś na żądanie z tego szpitala,co oni z ludźmi wyprawiają to szok normalnie :ico_zly:
ananke lekki stresik przeżyłam,bo miałam trzy porządne skurcze tak co 15 min.,na szczęście przeszły jak wzięłam prysznic,a już myślałam,że się do szpitala wybiorę :ico_noniewiem:
A po wizycie u lekarza niestety nie mam zbyt dobrych wieści,po usg okazało się,że Mała za mało urosła przez te trzy tygodnie :ico_placzek: ,na razie kazał się nie przejmować,bo podobno usg po 30 tyg obarczone jest 2 tyg błędem.Ale jak tu sie nie przejmować :ico_placzek: i jeszcze muszę od mamy wysłuchiwać,że to napewno przez to,że za mało jem i nie dbam o siebie :ico_placzek: Mam nadzieję,że jednak wszystko będzie ok i nie urodzę dzidziusia z niedowagą albo anemią :ico_olaboga:
Poza tym jak już się tak rozpisałam,to jeszcze Wam zaśmięcę trochę moimi zdobyczami ostatnimi:)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

20 lis 2008, 10:39

a jaki kierunek kończysz dokładnie?
logopedię

ananke, to już niezła jazda była wczoraj :ico_olaboga: podziwiam Cie że w domu zostałaś...pogoda ogólnie nie ciekawa, szaro, pada, wieje ale zaciskam kciuki by samolot wystartował i doleciał do Ciebie bez problemu z mamunią i drożdżówkami - właśnie zjadłam jedną :ico_haha_01:

Nadie współczuje przeżyć, dobrze, że wyszłaś stamtąd.

Marcia, trzymaj sie, a swoją drogą to okrutne że kładą dziewczyny w wysokiej ciąży z takimi co właśnie straciły maleństwo, nawet nie chce myśleć co one czują....

ja mam dziś dużo roboty - obiadek ugotować i prasowania sporo i do tej pracy by wypadało usiąść, ale pewno dużo nie robie bo po 12 ma koleżanka przyjść :-)

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

20 lis 2008, 10:42

secret25, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: śliczne ciuszki :-) heh.. sukieneczka to prawdziwy słodziak :-D
A po wizycie u lekarza niestety nie mam zbyt dobrych wieści,po usg okazało się,że Mała za mało urosła przez te trzy tygodnie :ico_placzek: ,na razie kazał się nie przejmować,bo podobno usg po 30 tyg obarczone jest 2 tyg błędem.
i to o błędzie powinnaś sobie powtarzać...
dziewczynki z reguły są drobniejsze od chłopców - taka uroda po prostu, że mniej ważą i są szczuplejsze, noo a Ty, Kurczaczek to raczej Twoja Lala też z filigranową figurką się urodzi :-)
no pocieszenie kup sobie cosik superaśnego do jedzonka :-) lasagne, wielką pizzę albo górę pączków i wtrząchnij :-D
będzie dobrze, secret25, zobaczysz :-)

[ Dodano: 2008-11-20, 09:48 ]
Beatris60, no proszę, to widzę, że my pokrewnie z dyplomami :-) ja mam skończoną filologię polską, specjalność nauczycielska i studyjka podyplomowe (niestety bez kwalifikacji) logopedię i surdopedagogikę :-)
podziwiam Cie że w domu zostałaś..
noo, tutaj u mnie to pierwszą fazę porodu zostaje się w domu... to raz, więc by mnie odesłali, a dwa, że mamy do szpitala 35mil (prawie 85 km), więc żeby nie jeździć w tę i z powrotem to muszę być pewna, że się dzieje....
noo, chyba że się będę źle czuła, wody odejdą mi i po 4 godz nie będzie regularnych skurczy, zacznę plamić lub krwawić itd... znaczy, jak źle będzie to wtedy jadę od razu...

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lis 2008, 10:49

secret ciuszki super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: , a co do wagi, to jeszcze jest sporo czasu żeby mała urosła i powtarzaj sobie, że 3 kg łatwiej urodzić niż 4 kg :-D

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lis 2008, 10:49

secret25, ile maluska wazy?? to pewnie przez stres co ostatnio przechodzilas napewnojuz nie dlugo jej waga podskoczy ;) a i fajne ciuszki :D

Beatris60, ja tez musze zrobic pranko i prasowanko ale jakos wcale mi sie nie chce :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

20 lis 2008, 10:53

Ale jak tu sie nie przejmować :ico_placzek: i jeszcze muszę od mamy wysłuchiwać,że to napewno przez to,że za mało jem i nie dbam o siebie
ja Cie dobrze rozumię bo to samo od mojej may usłyszałam i poryczałam sie jak dziecko :ico_placzek: :ico_placzek:

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lis 2008, 10:58

ja Cie dobrze rozumię bo to samo od mojej may usłyszałam i poryczałam sie jak dziecko :ico_placzek: :ico_placzek:
moja matka już się nauczyła jednego - ma się nie wtrącać i tego typu gadek umoralniających mi nie wygłaszać. Dotarło i od kilku lat się do tego stosuje. :-)

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

20 lis 2008, 11:03

Kobietki.. jasne, że się przejmujemy, ale gaga ma rację - nikt takim gadaniem nie pomaga... mogą nagotować cudów i przypilnować, jak jecie, nanieść owoców itd.. ale takie gadanie to tylko rozbraja...
sama po sobie tez to wiem, że jak u mojego Małego podejrzewali wadę serca to mi wszyscy pierdo***** że mam się tylko nie stresować itd, bo to jeszcze dziecku szkodzę itd..., a jeden mój brat z bratową gadali ze mną o wszystkim i o niczym tylko nie o serduszkach... i po trzech dniach tylko z nimi gadałam, bo przy reszcie wymiękałam...
także nosy do góry i tyle :-)

[ Dodano: 2008-11-20, 10:03 ]
jeszcze 7 minut i samolot powinien startować a mama jeszcze nic nie napisała :ico_szoking: :ico_olaboga:

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

20 lis 2008, 11:04

my pokrewnie z dyplomami
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a masz przy sobie jakieś książki??? do tych poprawek musze mieć definicje niedokształcenia mowy pochodzenia korowego - nigdzie tego nie mogę znaleźć :ico_olaboga:
mamy do szpitala 35mil (prawie 85 km), więc żeby nie jeździć w tę i z powrotem to muszę być pewna, że się dzieje....
no to racja, ja jade szybciutko, mam ok 15km wiec sobie można jeździć...

secret, będzie dobrze, przeciez usg nie waży dziecka - lekarz na podstawie pomiarów wage oblicza i może sie naprawde mylić. mi mówili jak z olą chodziłam już na usg w szpitalu i pytałam ile mała będzie ważyć i mierzyć że wagi to sie nie daokreślić, że to na oko sie mówi po pomiarach, a zmierzyć też im bliżej porodu tym trudniej bo dziecko skulone, zwinięte, więc nie martw sie i nie myśl o tym w miare możliwośc, jedz teraz częściej a małe porcje.

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

20 lis 2008, 11:10

Dzięki Dziewczyny:)
to o błędzie powinnaś sobie powtarzać...
dziewczynki z reguły są drobniejsze od chłopców - taka uroda po prostu, że mniej ważą i są szczuplejsze, noo a Ty, Kurczaczek to raczej Twoja Lala też z filigranową figurką się urodzi
no pocieszenie kup sobie cosik superaśnego do jedzonka lasagne, wielką pizzę albo górę pączków i wtrząchnij
będzie dobrze, secret25, zobaczysz
I tak właśnie staram się do tego podchodzić,a o tych pączkach to mi dobrą mysl podsunęłaś :-D ,w końcu mam dabać o siebie :ico_haha_01:
ja Cie dobrze rozumię bo to samo od mojej may usłyszałam i poryczałam sie jak dziecko
No właśnie:(,a lekarz mi powiedział,ze waga dziecka wcale nie zależy od ilości jedzenia którą pochłania mamusia,tylko od genów :ico_noniewiem: ,ale i tak takie uwagi wkurzające są,bo przecież nie zrobiłybyśmy nic żeby zaszkodzić naszym kochanym maluszkom :ico_puknij:
secret25, ile maluska wazy??
1300 :ico_noniewiem: ,ale Wiecie co?Jak teraz przeczytałam na jednej stronie to dla 31 tygodnia norma wynosi 1300-1600,także nie jest tak źle:)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”