Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

20 lis 2008, 11:18

1300 :ico_noniewiem: ,ale Wiecie co?Jak teraz przeczytałam na jednej stronie to dla 31 tygodnia norma wynosi 1300-1600,także nie jest tak źle:)
Kochana, czyli norma, tak? noo, to luuuuz :-)

a odnośnie wagi z usg... jak z Młodym się zaczęło i wylądowaliśmy w szitalu to mnie od razu zabrali na usg - waga pokazała 2100g, kilka godzin później moje dziecko przyszło na świat i ważyło 3600g - także ja w tę ich wagę mało wierzę :-D wiem, że teraz mają lepszy sprzęt niz 8 lat temu, ale wspomnienie mam niezatarte, jak lekarz zacieszał, że to taki kurczak porządny, łatwo urodzę itd :-D noo i skończyło się, jak się skończyło

[ Dodano: 2008-11-20, 10:19 ]
:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: noo, to mamy początek kolejnej setki :-D :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki:

i dostałam sms-ka, że kołują na pas startowy, także odlot planowy :ico_sorki: i oby przylot też taki był :ico_sorki:
Chłop już pojechał, także teraz to juz cała w nerwach jestem :-D

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

20 lis 2008, 11:22

secret moja wazy niecałe 1400 wiec tez mysle ze nie ma co sie denerwowac..wiadomo że robimy wszystko zeby nasze dzieciaczki były zdrowe..

[ Dodano: 2008-11-20, 10:23 ]
dostałam sms-ka, że kołują na pas startowy, także odlot planowy :ico_sorki: i oby przylot też taki był :ico_sorki:
super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-11-20, 10:23 ]
Chłop już pojechał, także teraz to juz cała w nerwach jestem
to zaciskam mocno kciuki :-D :-D :-D

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lis 2008, 11:24

witajcie :-) , ja dopiero wstałam, długo spałam, ale po tej poprzednio nieprzespanej nocce musiała się wyspać, przed 7 synuś fikał prawie godzinę i miał czkawkę, ale dalej zasnęłam. Teraz się umyję i zrobię śniadanko.
super już 900 stronka :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort:

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

20 lis 2008, 11:28

no no dziewczynki juz niedługo 1000 to bedzie imprezka :-D :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

20 lis 2008, 11:39

dokładnie :-) do tej pory schodziło nam 100 stronic na miesiąc ciąży :-) ale ostatnio cos zwiększyłyśmy produkcję pościków :-D
plus jest taki, że za wielu osobom nie z naszego wątku nie chce się czytać takiej produkcji :-) :ico_sorki:

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

20 lis 2008, 11:39

odnośnie wagi z usg... jak z Młodym się zaczęło i wylądowaliśmy w szitalu to mnie od razu zabrali na usg - waga pokazała 2100g, kilka godzin później moje dziecko przyszło na świat i ważyło 3600g
No więc przestaję się martwić od tej chwili :-D i faktycznie lepiej,żeby ważyła 3 a nie 4 kg,zawsze to łatwiej będzie przy porodzie.A Twój wcześniaczek to naprawde spory był,ciekawe ile by ważył,jakbyś donosiła albo przenosiła ciążę,pewnie ze 4,5 kg :ico_olaboga: :-D .
noo, to mamy początek kolejnej setki
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :509: Ciekawe do której stronki uda nam się dobić:)
oby przylot też taki był
Napewno będzie,ale trzymam kciuki za szczęśliwy lot:)a Ty się Kobietko pochwal nowymi zdobyczami od mamusi,jak znajdziesz chwilkę czasu oczywiście :-)
secret moja wazy niecałe 1400 wiec tez mysle ze nie ma co sie denerwowac..wiadomo że robimy wszystko zeby nasze dzieciaczki były zdrowe..
No więc ja nie wiem co ten lekarz chce od mojej kruszynki :ico_puknij: ,od razu sie pytał ile Bartek ważył,a w sumie co ma "piernik do wiatraka",przecież kazde dziecko inaczej może ważyć :ico_puknij:

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lis 2008, 11:41

i dostałam sms-ka, że kołują na pas startowy, także odlot planowy :ico_sorki: i oby przylot też taki był :ico_sorki:
no to super, czyli we Wrocku lepsza pogoda niż mnie :-)
Chłop już pojechał, także teraz to juz cała w nerwach jestem :-D
ananke nerwy schowaj do pudełka
bankowo

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

20 lis 2008, 11:43

A Twój wcześniaczek to naprawde spory był,ciekawe ile by ważył,jakbyś donosiła albo przenosiła ciążę,pewnie ze 4,5 kg :ico_olaboga: :-D .
noo, ja brzuszek duży miałam z Młodym też... i on był duży i długi... a do porodu lekarz "szacował" właśnie grubo ponad 4kg... teraz pewnie podonie będzie :-) chociaż tak jak mówisz, każda ciąż inna :-D
Napewno będzie,ale trzymam kciuki za szczęśliwy lot:)a Ty się Kobietko pochwal nowymi zdobyczami od mamusi,jak znajdziesz chwilkę czasu oczywiście :-)
dziękować jeszcze nie będę :-D pochwalę się, pochwalę :-D nie dość, że prezenciki będą to jeszcze ta fura rzeczy, które ja nazamawiałam i kazałam kupić :-) od rożka zaczynając w te cudne pingwinki po smoczki uspokajające :-D

Awatar użytkownika
milutka204
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lis 2008, 11:45

:ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: jestesmy najaaktywniejsze na forum :)

wyslalam chlopa po pierniczki i picie dla mnie bo strasznie mnie ssyci

wzielam sie za pranie recznikow... i kurde jeden odbarwil malej recznik ale no nic.....sie nie stalo :) wazne ze poprane a teraz kombinezonik... i tyle a i posciel musze wkoncu poprac

moja mala miesiac temu wazyla 1500 g jestem ciekawa ile juz teraz w sobote dopiero powiem:D

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lis 2008, 11:45

od razu sie pytał ile Bartek ważył,a w sumie co ma "piernik do wiatraka",przecież kazde dziecko inaczej może ważyć :ico_puknij:
bo z tą wagą to naprawdę sprawa genów, jeżeli Bartek nie był za duży, to raczej Maja też nie będzie kolosem.

U mnie też były pytania, ile ja ważyłam, moje rodzeństwo itp., ale niestety u mnie w rodzinie 4 kg to nie jest duże dziecko. Ja cały czas liczę, młody się jednak uspokoi z rośnięciem i po rodzinie chłopa pójdzie :ico_sorki: :ico_sorki:
Bo z racji tego gdzie pracuję mój gin gotów mi cesarkę robić jak mały 4 kg przekroczy, żeby przypadkiem coś źle nie poszło, tym bardziej, że sprawy lekarskie prowadziłam i zarzuty jego koledze po fachu stawiałam.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”