Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

20 lis 2008, 12:12

Moja i tak narazie cycusiowa jest ale już dostawała kaszkę mleczno ryzową ostatnio i nic jej nie jest. jeszcze raz jej dam i jak ja nie wysypie to może w końcu dostanie butle :))))))) z bebikiem :)))))))

[ Dodano: 2008-11-20, 11:14 ]
Sylwia.O., ja tez dostalam ta probke nan i wyprobuje niedlugo, ale to dopiero po 9 miesiacu, penwie dostalas to samo, nie? jeszcze kaszka jakas
no wlasnie to samo dostalam i malej dałam tą kaszke i jak nigdy czesniej zadna kaszka jej nie podchodziła tak ta jej zasmakowala i wlasnie taką kupilam i już raz ja jadla (5 owocow czy jakoś tak z nestle) a to mleko to paskudne bleeeeeeeeeeeee

[ Dodano: 2008-11-20, 11:15 ]
Anuszka rozrób to mleko i powiedz mi czy bebiko jest dużo lepsze??????

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lis 2008, 12:18

Anuszka rozrób to mleko i powiedz mi czy bebiko jest dużo lepsze??????
ok, jak tylko to zrobie, dam ci znac :-)

[ Dodano: 2008-11-20, 11:20 ]
mowilam wam, ze moj maly dostal cos w rodziaju chodzika, przedwczesny reznet na mikolaja od tesciowej...

potem wam pokaze na zdjeciach, kupila go w tesco.

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

20 lis 2008, 12:28

Sylwia.O., zgadzam się co do mleka. Bebiko jest dużo lepsze w smaku od Nana. Przynajmniej mi lepiej smakuje i mojemu dziecku :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
mika85
Beze mnie to forum nie istnieje!

20 lis 2008, 12:34

Ja slyszalam ze bebiko jest najsmaczniejsze bo ten nan to tragedia
ja mysle ze to co nam smakuje to niekoniecznie dzieciom i na odwrót! rysio od urodzenia na nanie zwyklym jechal (tzn najpierw w szpitalu dokarmialam a w domu sporadycznie jak mleka malo bylo do odciagniecia) a jak skonczylam odciagac to chcialam mu dac jak najlepsze wiec bebilon kupilam- a Rysio po tym super bebilonie mial bole brzuszka i zaparcia :ico_szoking: wiec do nanu wrocilam i znow bylo ok a jak przeszlam na dwujke to przy okazji zmienilam na nan active(ma probiotyki) uwazam ze to mleko to rewelka! ladne kupy mu sie po nim zrobily i odpukac niechoruje! wg mnie w smaku i zapachu najbardziej smaczny jest bebilon! a nan active lepiej pachnie od zwylkego. pozatym Sylwia O mysle ze to mleko ci smierdzi bo nieprzyzwyczajona jestes! nasze mlekoI(cycowe) w sumie nie ma zapachu-slaby jak juz i smak tez taki slaby wiec jak dziecko nagle ma cos innego pic to nie chce, dlatego te mleka takie slodkie chyba robia zeby dziecko przekonac! ja mialamto "szczescie" ze juz od szpitala maly sie uczyl smaku mojego mleka i sztucznego i nigdy nie mialam problemu zeby mu sztuczne nie smakowalo!

[ Dodano: 2008-11-20, 11:40 ]
a wiecie co... taka ciekawostka.. facet co prowadzi apteki(znajomy) takie cos opowiedzial: jakas kobieta dla malucha nan u niego systematycznie kupowala i byla zadowolona ale po jakims czasie wylukala ze w markecie taniej i tam kupila i maly zacza miec problemy brzuszkowe... zadzwonila do nestle i zapytala co jest grane zaczela im grozic i sie przyznali ze robia dwa gatunki do aptek i do reszty :ico_szoking: swinstwo co? a na opakowaniu sklad identyko i wszystko tak samo :ico_szoking:

[ Dodano: 2008-11-20, 11:45 ]
mowilam wam, ze moj maly dostal cos w rodziaju chodzika, przedwczesny reznet na mikolaja od tesciowej...
pewnie o taki pchacz ci chodzi?? ja jestem przeciwna chodzikom ale chyba pchaczmusze kupic... mniejsze zlo :ico_haha_01: rysio chce wlasnie tak chodzic pchajac tak cos i robi tak trzymajac sie krzesla lub krzeselka do karmienia albo czego kolwiek i czasem to bardzo niebezpieczne... wiec chyba lepiej mu taki pchacz kupie to sobie chociaz krzywdy nie zrobi!

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

20 lis 2008, 12:46

i sie przyznali ze robia dwa gatunki do aptek i do reszty swinstwo co? a na opakowaniu sklad identyko i wszystko tak samo
tak tez myslalam ze moga tak robić bo skoro dużo tańsze to nie moze byc tak samo dobre
ja mysle ze to co nam smakuje to niekoniecznie dzieciom i na odwrót!
:ico_sorki: :ico_sorki: napewno masz 100% racji. Tylko kurcze ja nie mogę sie przełamać i dawać dziecku to co dla mnie jest wstrtne :ico_puknij:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lis 2008, 12:51

pewnie o taki pchacz ci chodzi??
dokladnie tak ;-)

[ Dodano: 2008-11-20, 11:54 ]
ja tez jestem przeciwna chodzikam, odradzil nam ortopeda. Calej rodzinie zakazalam kupowania ich :-) ale taki pchacz to nic zlego, zwlaszcza, ze maly juz sam posuwa nozki :-)

Awatar użytkownika
mika85

20 lis 2008, 12:56

:ico_sorki: :ico_sorki: napewno masz 100% racji. Tylko kurcze ja nie mogę sie przełamać i dawać dziecku to co dla mnie jest wstrtne :ico_puknij:
ja z tym nie mam problemu bo karmie rysia sloiczkami(sa wstretne bardziej lub mniej). mnie zatem nie dziwi jak on cos "nie dobrego" je. on lubi z gerbera krem owocowy z jogurtem-fuuuu ochyda jak stary kefir jakis smakuje(ten jogurt to chyba z mleka modyfikowanego) bllleee :ico_haha_01: a jak ostatnnio pierwszy raz zrobilam mu obiadek sama (z naszego rosolu wzielam skrzydelka i jarzyny i troche makaronu i podziabalam) to mu tak nie smakowalo ze szok :ico_wstydzioch: a tak sie cieszylam ze zje pierwszy raz mamusina zupke... :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-11-20, 11:59 ]
Anuszka... Olinek... od czego to zdrobnienie :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 2008-11-20, 12:02 ]
za każdym razem jak chce na nastepna strone przejsc albo odswieżyc to mam taki komunikat ze przekroczylam ilosc nie przeczytanych postow.... o co chodzi wkurza mnie to!! bo musze od nowa na forum wchodzic .... :ico_zly: da sie to zmienic?
Ostatnio zmieniony 20 lis 2008, 13:03 przez mika85, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

20 lis 2008, 13:02

ja z tym nie mam problemu bo karmie rysia sloiczkami(sa wstretne bardziej lub mniej).
no maja na mamusiowych z\upkach i na cycusiu także ja jeszcze nie przyzwyczajona do dawania czegoś niedobrego :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lis 2008, 13:15

Anuszka... Olinek... od czego to zdrobnienie :ico_wstydzioch:
ma na imię Aleksander, my na niego mowimy Oluś, Olo, a moja mama wymyslila sobie Olinek i tak zostalo, czasem tez wolamy olino :-) roznie :-) :-D

Awatar użytkownika
mika85

20 lis 2008, 13:18

http://www.allegro.pl/item480198586_oci ... _buzz.html Tu sa takie śpiworki jak nasz. Nowy jest drogi ale moze uzywany kupisz?
Ten śpiworek rzeczywiście jest duży, moja 3 letnia bratanica prawie się w niego miesci.
fajne te spiworki ale drogie... ja raczej myslalam o tych dwuch http://www.allegro.pl/item477333260_jes ... brana.html
http://www.allegro.pl/item479949436_spi ... rkiem.html
ten pierwszy mi sie bardziej podoba ale tak mysle ze ten zamek po srodku to zonk! ja niedopne to akurat w szyjke bedzie wialo a ten drugi to fajnie pod szyjke sie wywinie
pozatym pytalam o dlugosc bo te spiworki maja do wyboru dlugosc nie chce zeby byl za mamly ani za duzy bo bedzie zwisal

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”