Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lis 2008, 12:42

że nie stanie w drzwiach z ostatnim kupionym przeze mnie komplecikiem, kiedy akurat Krzysiek wróci :-D
no to byłby pech. Na szczęście mój listonosz chodzi około 11 i dzisiaj już był

ja jeszcze nic nie prałam, a te kocyki (polarowy i akrylowy) można prać w pralce? w jakiej temperaturze??
ja piorę wszystko na 30 stopni i delikatnym programem - przecież jest czyste, chodzi tylko o to żeby zapach nowości wyprać, albo odświeżyć używane. Kocyk jeden też już wyprałam i nic mu nie jest. Ochraniacze na łóżeczko też rewelacyjnie zniosły pranie.
A i wszystkie rzeczy na razie piorę na lewej stronie, jak się mały urodzi, to pewnie nie będzie mi się tak chciało, ale na razie tak robie - to najlepiej zapobiega mechaceniu się.

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lis 2008, 12:44

dziewczyny dzięki za informacje :ico_sorki:
zrobiłam już listę brakujących rzeczy i jest ich nawet sporo :ico_olaboga:
czy Wy też macie już kupione : czopki przeciwgorączkowe, calpol w syropie, żel na ząbkowanie i herbatkę na kolki??? to pewnie w aptece, kurcze tylko z jakiej firmy są dobre?

[ Dodano: 2008-11-20, 11:48 ]
ja zmykam na godzinkę, bo mam zaraz korepetycje

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

20 lis 2008, 12:53

czy Wy też macie już kupione : czopki przeciwgorączkowe, calpol w syropie, żel na ząbkowanie i herbatkę na kolki??? to pewnie w aptece, kurcze tylko z jakiej firmy są dobre?
Ja nie mam,jak nie zdążę,to najwyżej mąż kupi kiedy w szpitalu będę.Czopki to musisz sobie kupić najmniejszą dawkę paracetamolu,to chyba 80 jest,ale najlepiej zapytaj w aptece.Myślę,że calpol w syropie i żel na ząbkowanie raczej na początku nie będą Ci potrzebne,a kolki dzieci mają tak od 3 tyg życia,więc z herbatką też się nie pali.Kup sobie za to roztwór gancjany,na wodzie do pleśniawek,które często się dzieciom przydażają i na spirytusie do pępuszka.i duzo jałowych gazików,do mycia oczek i pielęgnacji pępuszka.
Mam nadzieję,że pomogłam.

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lis 2008, 12:56

żel na ząbkowanie
no to sobie na razie odpuszczę :-D

co czopków i calpolu czy innego leku przeciwgorączkowego, to na każdym jest napisane, że stosować powyżej 3-go miesiąca, albo że od wago 7 kg - już sprawdzałam. Z mniejszym dzieckiem w przypadku gorączki każą iść do lekarza.

A herbatkę na kolki też można stosować powyżej 1-go miesiąca. Za to tę tylko z kopru włoskiego lub rumianku od 1-go tygodnia. Ja kupię Hippo - w Kauflandzie są po niecałe 10 zł.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

20 lis 2008, 13:01

noo, Krzysiek wrócił... teraz trzymamy kciuki, mają jutro dzwonić :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: a Chłop zadowolony z siebie także - jak go znam - to już połowa sukcesu :-)

no i zaraz zbieramy się po mamę, bo za godzinę planowo ląduje samolot :-)
Donatka, mi mama czopki wiezie, a żel na żabkowanie to później, herbatkę koper włoski mam z hippa, ale w saszetkach do zaparzania, bo te w granulkach mają za dużo cukru

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

20 lis 2008, 13:04

Jak dzidziuś ma kolki,to tak naprawdę te herbatki i tak niewiele dają,zazwyczaj trzeba espumisan w kropelkach podawać albo inne cudo,które często nie pomaga :ico_noniewiem: W przypadku Bartuisa espumisan właśnie w niewielkim stopniu pomagała ale właściwie to trzeba było czekać aż sam z kolek wyrośnie.Na szczęście miał je tylko tak między 4 a 8 tyg. życia.

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lis 2008, 13:09

Jak dzidziuś ma kolki,to tak naprawdę te herbatki i tak niewiele dają,zazwyczaj trzeba espumisan w kropelkach podawać albo inne cudo,które często nie pomaga :ico_noniewiem:
ale mi koleżanka mówiła, że w Niemczech w aptekach jest jakieś cudo, które jest skuteczne, tylko nie wiem jak się nazywa. Będę musiała się zapytać. Jak będzie mi potrzebne, to wtedy chłopa pogonię żeby kupił. Na zapas nie będę kupowała, bo może młody nie będzie miał kolek :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

20 lis 2008, 13:09

nie no teraz to zagotowalam..okazało sie ze wczoraj pileegniarka zapomniała sobie dac mi jeszcze jedna kroplówke :ico_zly: :ico_zly: dos ze byla niemila i zastrzyk mi szczeliła z takiej grubej igly to jeszcze to :ico_zly: :ico_zly:

[ Dodano: 2008-11-20, 12:13 ]
ale mi koleżanka mówiła, że w Niemczech w aptekach jest jakieś cudo, które jest skuteczne, tylko nie wiem jak się nazywa.
to jest sab simplex przetestowany juz przez moje kozleanki

[ Dodano: 2008-11-20, 12:14 ]
noo, Krzysiek wrócił... teraz trzymamy kciuki, mają jutro dzwonić :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: a Chłop zadowolony z siebie także - jak go znam - to już połowa sukcesu :-)
super :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lis 2008, 13:19

to jest sab simplex przetestowany juz przez moje kozleanki
dzięki Marcia zapisałam sobie :-)

[ Dodano: 2008-11-20, 12:29 ]
No, był kurier, mój laptop pojechał do naprawy

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 lis 2008, 13:35

jestem, dziękuje Wam za informację :ico_oczko: , jadę według tej listy i dlatego pytam :-D

[ Dodano: 2008-11-20, 13:07 ]
ja już zrobiłam sobie obiadek pyzy z sosikiem pycha :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”