Awatar użytkownika
AgaSza
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

20 lis 2008, 15:10

AgaSza napisał/a:
nigdy nie sprzątamy całego domu na raz
mnie by to wkurzało,ze łazienki czyste a kuchnia juz nie. Nie dla mnie duża chałupka.
idzie się przyzwyczaić, ale my generalnie zbyt wielkim porządkiem to zazwyczaj nie możemy się pochwalić, zawsze w którymś pomieszczeniu jest bałagan-pedantami to my nie jesteśmy, o nie :-)

[ Dodano: 2008-11-20, 14:13 ]
a dom mój ma ok 200 m kw., a salon ok 35 m - wiem, że dużo - dlatego właśnie nie da się wszystkiego sprzątnąć na tip top za jednym razem, a ekipy sprzątającej nie wynajmiemy, bo nas nie stać-koszty utrzymania domu faktycznie trochę wynoszą, najwięcej ten głupi gaz, bo ogrzewanie domu i wody mamy na gaz

[ Dodano: 2008-11-20, 14:15 ]
a jak długie masz cykle, regularne pewnie. Ja ok 32 dni.
A mile zaskoczyła mnie @ bo nic prawie nie bolało. :-D
zawsze super regularne miałam, tak ok 30 dni, a teraz no to będą regulowane przez moje kółko z hormonami
a mnie bolało, trochę nadal boli ale Nospa pomaga :ico_placzek:

[ Dodano: 2008-11-20, 14:20 ]
No a my mamy kolejnego zęba. Kurde dziwnie mu idą te ząbki. Dzisiaj w nocy przebiła nam się górna lewa jedynka. :ico_noniewiem: Krzyk był straszny :ico_placzek: Ale daliśmy rade. Teraz mały odsypia noc.
my też dziś mamy kolejnego zęba i tez górną jedynkę i też lewą :-) u nas bezboleśnie się wybiła, a już czuję obok następnego chyba - może jutro albo pojutrze ujrzę białą perełkę, trzeba tą szczotkę do zębów kupować na gwałt :-D

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

20 lis 2008, 15:53

-koszty utrzymania domu faktycznie trochę wynoszą, najwięcej ten głupi gaz, bo ogrzewanie domu i wody mamy na gaz
Zgadzam się całkowicie.
a salon ok 35 m - wiem, że dużo
Kurcze wydaje się dużo większy. Nasz salon z korytarzykiem ma 45m.

Ja wczoraj też dostałam @. I tez wogóle nie czuję.
my też dziś mamy kolejnego zęba i tez górną jedynkę i też lewą :-) u nas bezboleśnie się wybiła, a już czuję obok następnego chyba - może jutro albo pojutrze ujrzę białą perełkę
Te nasze dzieciaczki chyba się zmówiły. Ja też czuję kolejnego ząbka obok :ico_noniewiem: Tylko że mój dzisiaj strasznie płakał i wydaje mi się że to przez zęba.

[ Dodano: 2008-11-20, 14:54 ]
AgaSza, możesz mi pokazać tą pastę do ząbków?? Ja mam zielone opakowanie i tam jest od 0-6lat :ico_noniewiem:

asika82
4000 - letni staruszek

20 lis 2008, 16:29

Patrys, Kinia brawo za ząbki :ico_brawa_01:

Dzieciaki na zęby się zmówiły my na okres :ico_haha_01:

Nie wiem czy pisałam,ze sa fajne samochody w Biedronce :ico_oczko: Takie duże Wadera za 40 zł. I sanki drewniane też są tylko czy bedzie na nich jak pojezdzić. A swoją drogą ciekawe jaka będzie zima? Oby snieżna :ico_oczko:

Strasznie wkurzają mnie te świąteczne reklamy i sklepy z bombkami i ozdobami. Kurcze mamy listopad a nie koniec grudnia :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

[ Dodano: 2008-11-20, 15:31 ]
Dajecie maluchom pić w kubeczku? Antek już wcale nie chce butli ani z mlekiem ani z soczkiem. Będzie ciężko jak cyc się skończy i mleko jednak będzie musiał z butli pić. Tak myślę moze w kubeczku dawać mu soczek, jak Wy robicie?

Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

20 lis 2008, 17:07

Witam,
ja na chwilkę, eVe mata fajna, nie widziałam takiej jak kupowałam dla Damiana matę, my mamy jeszcze droższą, ale jak najbardziej nie żałuję, uważam że dobrze wydałam pieniążki, bo jest duża, kolorowa ma dużo fajnych dodatków jak narazie Daduś bardzo ją lubi choc pałąki trochę mu przeszkadzają ale mam możliwość przepinania ich po całej macie, więc radzimy sobie a on uwielbia za nie ciągnąc :ico_oczko:
u nas masakra od niedzieli Damian gorączkuj, takie stany gorączkowe, źle śpi, marudzi, płacze - strasznie znosi te zęby, mam nadzieję że teraz te męczarnie skończą się przebiciem ząbków, bo żal mi go strasznie taki umęczony :ico_olaboga: :(
Poza tym jest taki fajny, siedzi na podłodze, na kocach bawi się i mówi po swojemu i takie to fajne jak tak po cichutku coś tam sobie opowiada lub jak tak krzyknie czasem radośnie lub w złościach, z dnia na dzień mówi więcej - tzn. coraz więcej literek używa, buduje dłuższe "słowa" oczywiście dla mnie one nie maja w ogóle żadnego znaczenia i nic a nic ich nie rozumiem, ale super się tego słucha, zaczepny się robi i coraz cwańszy, wczoraj na przykład wiercił się i wiercił i kombinował, po jakiejś chwili zobaczył, że zabawki są daleko sięga, sięga po czym chwycił za koc i przyciągnął sobie zabawki, co się będzie chłopak męczył. Coraz bardzie zbiera się do raczkowania, zdarza mi się stac w raczki tzn.podpiera się łapkami klęczy na kolankach po czym wycofuje się i siada, chyba jeszcze nie czuje się na tyle pewnie aby ruszyc przed siebie, bo ak sie go przytrzymuje łapkami za brzuszek to tak zapiernicza, że szok a radochy tyle. Uwielbia też stac na nóżkach, a jaki jest z siebie dumny. Tak te dzieciaczki nam szybko rosną, ze ja jestem w szoku kiedy to 7 mies. przeleciało, pamiętam jak dopiero w ciąży była a ty jeszcze ok. 5 mies i nasze maluchy skończą rok, ani się nie obejrzymy jak będą pierwszą świeczkę zdmuchiwac, potem drugą i kolejne...

Co do @ ja dostałam tydz. temu we czwartek i miałam aż do soboty, pobolewał mnie brzuch ale przetrwałam bez leków, a tak było dobrze bez niej...
ale w umie cieszę się, bo to oznacza, że pomału hormony wracają do normy :ico_brawa_01:
uciekam buziaki

Awatar użytkownika
eVe80
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

20 lis 2008, 19:00

hej witajcie okresowe kobitki hehehe
Ja okresu nie mam bo zastrzyki biorę więc nie wiem kiedy bym dostała.

asika82 mata nasza, ale Igorek dostał od mojej siostry na chciny bo chrzestną jest. Zadowolona z niej jestem bardzo bo Igor uwielbia się w niej bawić.
a dom mój ma ok 200 m kw., a salon ok 35 m - wiem, że dużo
oj super :-D :-D :-D marzy mi się taki fajny domek gdzie jest duża powierzchnia i ogródek. No nie dziewie się, że nie dajesz rady posprzątać w jeden dzień. No ale już niedługo bo dwie wspaniałe pomocnice Wam rosną :-D :-D

Igor też już coraz bardziej cwany i zaczepny się robi. I muszę się pochwalić, że już wie jak się robi całuski. Otwiera buzię i odwraca w moją stronę, nie muszę dodawać, że jestem obśliniona i nawet buzi z języczkiem dostaję czasem :-D :-D :-D :-D :-D A dziś jak z pracy wróciłam to tak się w głos zaczął śmiać i cieszyć, że ja omało co się nie poryczałam z radości.
No ale zupek na razie mu nie daję bo zaczął strasznie wariować przy jedzeniu. Nie chce buzi otwierać, spada mu to jedzenie. Przeczekam go ze dwa dni, nie wiem co jeszcze mogę zrobić. A najdziwniejsze jest że deserki zjada. No ja już nie wiem.

Awatar użytkownika
meggi_24
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 lis 2008, 21:58

Witajcie kochane!!!

Nie mam wogole czasu na pisanie na TT. Ale za to was regularnie czytam...

Ja tez jestem pełna podziwu dla naszego skarba, codziennie coś nowego wymysa. Cos nowego robi... nie można go ani na moment zostawic, trzeba miec oczy wszedzie :) ale co ja bede pisać same macie to samo. Co do ząbków to Bartusiowi jescze sie jedynki gorne nie przebiły, ale dziaselka ma bardzo nabrzmiale i pewno nie dlugo sie pojawią. Za to nocki zaczal ladnie przesypiac, jak poszedł sac ok 20, mala podudka na karmienie ok 21:30 i spał do 5:00 byłam w szkoku i nawet sie wyspałam :))

Ja dzis dałam Danonka Tulusiowi, nie wiem właściwie od ilu m-cy pwinno sie je dawać, ale nic po nim jak na razie nie ma :) Zjadł cały kubeczek i patrzył sie na manie żebym mu dała jeszcze :)) Pocieszny szkrab :*

Ja do tej pory jeszcze nie dostałam @, ale to dlatego ze biore Cerazette..

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

20 lis 2008, 22:32

...
Ostatnio zmieniony 28 lut 2009, 23:07 przez malgoska, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

21 lis 2008, 00:36

Ja do tej pory jeszcze nie dostałam @, ale to dlatego ze biore Cerazette..
to nie ma znaczenia, ja też biorę i @dostałam, ale nawet jeśli dostaniesz to nadal ma się przyjmowac tabletki tak samo.
Ja jutro idę do gina na ogólną wizytę, i przy okazji poskarżę się trochę, bo oprócz @ mam teraz co jakiś czas plamienia, wkurza mnie to strasznie bo nie wiem dlaczego tak jest - mam nadzieję tylko, że to nic złego :ico_noniewiem:
a dom mój ma ok 200 m kw.,
to sporą macie powierzchnię i nie dziwię się, że sporo na ogrzewanie idzie, ma co ogrzewac. Dom który nam się podoba (a raczej projekt) ma 140 m kw. i zastanawiałąm się czy go nie zmniejszyć do 110-120, ale jednak zostaniemy przy oryginale. Jejku jak ja nie mogę się doczekać kiedy w końcu będziemy miec akt własności ziemi i kiedy już ruszy wszystko z tą budowa, chyba posikam się z radości :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

21 lis 2008, 09:47

Witajcie!
Moje dziecie zeszło sobie dzisiaj z łóżka. Tak fajnie to zrobił :) Obrócił się na brzuszek i pomalutku pomalutku aż dotknął stopkami ziemi i usiadł. :ico_brawa_01:
bo oprócz @ mam teraz co jakiś czas plamienia, wkurza mnie to strasznie bo nie wiem dlaczego tak jest - mam nadzieję tylko, że to nic złego :ico_noniewiem:
Może to być nadżerka. Ja na początku grudnia idę zamrozić. Niestety zrobiła mi się po ciąży :(

[ Dodano: 2008-11-21, 08:48 ]
chyba posikam się z radości
Nie dziwię Ci się. A 110-120 to wcale nie tak dużo. My mamy 100m2.
Ostatnio zmieniony 21 lis 2008, 13:29 przez Joanna24, łącznie zmieniany 1 raz.

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

21 lis 2008, 11:07

...
Ostatnio zmieniony 28 lut 2009, 23:08 przez malgoska, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”