ladybird23, wiesz po prostu zdawaliśmy sobie sprawę z tego ze jak sie nie zabezpieczamy to wcześniej czy później zaciążymy.
A dlaczego Ala jest Alą? bo Mariusz tak wybrał. Ja miałam wybrać pierwsze imię dla chłopca, a drugie dla dziewczynki i odwrotnie. Więc miał być albo Wojciech Maciej albo Alicja Julia. Mariusz wymyślił 3 imiona Ala, Ola albo Anita. Anita odpadła z marszu bo mnie sie w ogóle nie podoba. Więc się wahaliśmy pomiędzy Alą a Olą. W końcu M. zdecydował że chce Alicję, bo Aleksandra to jakoś tak długo i jak bedzie drugie imię to już za długo

My w sumie do samego końca nie wiedzielismy o płci dzieciaczka.
[ Dodano: 2008-11-24, 11:55 ]
Alicja – imię żeńskie, pochodzenia niejasnego. Łączone z pochodzeniem anglosaskim bądź starogermańskim. Znaczenie niejasne, najczęściej uchodzi za angielską formę niemieckiego imienia Adelajda (kobieta o szlachetnym usposobieniu). Jest kojarzone również z starogermańską formą imienia Adalheidis, Adelheid (adal – szlachetny, wspaniały oraz heid – rodzaj)
Julia – imię żeńskie powstałe w starożytnym Rzymie jako przydomek od nazwy rodowej Julii (pol. Juliusze); znaczące róża, piękny kwiat, kobieta z rodu Julii[1]. Jest to żeński odpowiednik imienia Juliusz.
i teraz dla Was dziewczyny
Maja imię (z pochodzenia greckie lub rzymskie), wywodzi się od imienia nimfy, matki Hermesa lub od rzymskiej bogini przyrody, której imieniem nazwano miesiąc maj.
Stosowane także jako zdrobnienie imienia Maria. Ponadto istnieją imiona japońskie (Māya) oraz arabskie (Maya) o identycznym brzmieniu, a w niektórych krajach również zapisie.
Maja imieniny obchodzi 9 kwietnia.
Milena, Milana – imię żeńskie pochodzenia starosłowiańskiego najczęściej używane w językach czeskim, słowackim, chorwackim, polskim, serbskim i słoweńskim. Zawiera pierwiastek mil oznaczający "miły". Męskim odpowiednikiem imienia jest Milan.