Dona
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lis 2008, 21:48

malgoska, jak moja Bianka miała krocze w krostkach, to pediatra kazała smarować 4xdziennie clotrimazolum (masc lub krem) przez kilka dni, bo stwierdziła,ze pewno jakis grzybek się dostał, no i podziałało, teraz smaruję raz dziennie.co do noska, to chyba częsciej musisz psikac disnemarem , a moze smyrnij pod noskiem mascią majerankową, ona jest taka tłusta...
no i musisz obserwowac córę, bo moze cosik ją jednak uczula...
a, dziewczyny jeszcze pisały kiedyś o pacnięciu jede=nej kropli olbas oil na ubranko dla lżejszego oddechu i o smarowaniu pulme(a)xem rozgrzewającym

A moze mimo to wybierz sie do lekarza...

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2008, 21:49

Czym jej to smarować, żeby to złagodzić?
najlepiej natluszczac, moze penatenem jesli masz albo zwykly krem bambino. Ale pewnie juz to robisz... nie wiem co poradzic tym razem. Biduleczka niech wraca do zdrowia!!!!!
Nie wiem teraz czy to olera jakieś uczulenie na leki czy co?
przepisal ci Zyrtex?

[ Dodano: 2008-11-25, 20:52 ]
no jesli pytasz o chorobę, to ja potwierdzam Pulmex. Tylko, ze ta wrsja Baby. Ulgę prszynosi, ale tylko dwa razy dzinnie mozna ta mascia smarowac.

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

25 lis 2008, 22:40

malgoska, zdrówka dla córci. Z tego co piszesz wynika że małą jednak cos uczula, najprawdopodobnie jakis lek.
Pod noskiem można smarować czyms tłustym. A do noska jak moja miał katar to dostala otrivin i ładnie na nią dzialal.
Może jednak wybierz się do lekarza :ico_noniewiem:

A moja mala na kolację wtrąbila 200ml kaszki takiej gęstej - łyżeczka i teraz smacznie śpi

Awatar użytkownika
mika85
Beze mnie to forum nie istnieje!
Beze mnie to forum nie istnieje!

25 lis 2008, 23:37

Jeszcze jedno pytanko. Jak w nocy szykujecie małym butle???? macie wode w termosie czy jak??? No i ile dzieciaki wypijaly na początku tej butli????? Błagam odpowiedzcie mi :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Bo normalnie nie wiem jak sie do tego zabrać
ja co prawda juz Rysia w nocy nie karmie ale jak jeszcze karmilam to goraca wode wlewalam do butelki i wkladalam do termosika(bo i tak wystygnie przez te pare godzin bedzie letnia) i mialam taki pojemniczek tt na mleko tam mialam odmierzona porcje(moze byc maly sloiczek gerberkowy :ico_oczko: ) i do butelki wsypywalam miarke potrzaslam gotowe :ico_haha_01: pytalam kiedys lekarki jak wlasciwie jest z tym "spożyć zaraz po przygotowaniu" powiedziala ze godzina gora 2 moze stac gotowe mleko ale im cieplej tym krucej(w lecie trzeba uwarzac lub jak ktos ma bardzo cieplo w mieszkaniu)

[ Dodano: 2008-11-25, 22:42 ]
zuzka uwielbia ogladac "jaka to melodia" siedzi i patrzy jak zakochana :ico_noniewiem:
Rysio też lubi ten program :ico_haha_01: ale zalapje sie zawsze na koncowke bo mama oglada brzydule na tvn :ico_wstydzioch: :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-11-25, 22:53 ]
, jeden sloiczek na raz. i tylko jeden dziennie. probowalam dac mu jeszcze jeden sloiczek o innej porze to nie chcial.
jeden sloiczek deserku w zupelnosci wystarczy. daje sie albo soczek albo deserek. nie trzeba dawac wiecej- tez dla zdrowia chcialam dawac rysiowi wiecej owockow ale poczytalam... i wiem ze jeden wystarczy. po za tym chyba lepiej takie deserki gdzie same owocki niz te z czyms tam mlecznym bo mniej w nich owocow no chyba ze to mini mleczny posilek :ico_haha_01: ja daje czasami rysiowi gerbera krem owocowy z jogurtem bo bardzo lubi ale jakos wole mu dawac same owocowe! aaa a jak wasze dzieci nie chca soczkow to kupcie takie z winogronami(bobowity sa ok) bo sa slodkie moj rysio z soczkow tylko takie ruszy! a deserki cwaniak lubi kwasne :ico_puknij:

[ Dodano: 2008-11-25, 23:03 ]
kurcze mam tyle roboty w domu, a i lenia mam wielkiego.. sprawcie żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce!! :ico_sorki:
ja tez mam lenia tyle ze to nie tylko dzis i wczoraj ale w zasadzie od ciazy sie zaczelo i do tej pory sie ciagnie:ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: jakos nie moge zaczac na bieżąco sprzatac i ciagle balagan ktory raz w tygodniu wysprzatam na cacy a potem znow syyyffff.ciagle sterta prania do prasowania czeka... wkurza mnie to strasznie bo ogolnie nie lubie balaganu lubie jak jest czysto .... jak jest bajzel to nie moge spokojnie odpoczac i ciagle na de mna wisi musze to musze tamto :ico_placzek: mąz tez krzywo patrzy na to i czasem cos powie... codziennie mowie sobie od jutra zaczne systematycznie sprzatac i prasowac i takie tam a nastepnego dnia nawet nie wiem kiedy sie skonczyl! :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:

aha i wszystkie dostalyscie 5 gwiazdek na bebiko :-)

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2008, 09:35

hej, dziewcyzny, mnie rozlozylo, rozchorowalam sie na dobre, pewnie chycylam od Olka... :ico_olaboga:

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2008, 10:26

Anuszka wracaj szybko do zdrowia!!! a Olusiowi przeszedl katarek??

[ Dodano: 2008-11-26, 09:27 ]
aaaaaaaaaa i stawiamy :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: dla kazdego po kawalku :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: :ico_kawa: NA TE 9 MIESIECY

i od razu Bianeczko sto lat Ci zyczymy :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Sylwia.O.
4000 - letni staruszek

26 lis 2008, 10:30

ciagle sterta prania do prasowania czeka...
a ja nie prasuje rzeczy. pogniecione do szaf wkładam. Jak ktos chce sobie zalożyc to niech se prasuje. Ja poprostu nie am czasu na prasowanie. Wole rano włączyc żelazko i przeprasowac ciuchy dla siebie i dzieci niz sterczeć kilka godzin przy żelaku bo u nas sę bardzo dużo pierze. szczególnie rzeczy dzieci.
ja co prawda juz Rysia w nocy nie karmie ale jak jeszcze karmilam to goraca wode wlewalam do butelki i wkladalam do termosika(bo i tak wystygnie przez te pare godzin bedzie letnia) i mialam taki pojemniczek tt na mleko tam mialam odmierzona porcje(moze byc maly sloiczek gerberkowy ) i do butelki wsypywalam miarke potrzaslam gotowe pytalam kiedys lekarki jak wlasciwie jest z tym "spożyć zaraz po przygotowaniu" powiedziala ze godzina gora 2 moze stac gotowe mleko ale im cieplej tym krucej(w lecie trzeba uwarzac lub jak ktos ma bardzo cieplo w mieszkaniu)
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: ja chyba w termos bedę musiała wlac wode bo mala jada dopiero okolo 4-5 rano.

Anuszka zdrówka życzę

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2008, 10:39

Marcelku i Bianeczko wszystkiego najlepszego
Obrazek

Anuszka dużo zdrówka :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 lis 2008, 10:42

Marcelku i Bianeczko sto lat sto lat sto lat :-) :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

dzieki dziewczyny

[ Dodano: 2008-11-26, 09:56 ]
prosimy o duzo glosow... :ico_sorki: :ico_oczko:

http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/b11f ... ba398ff432

kamila_torun
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

26 lis 2008, 10:58

czesc dziewczyny, moj malutki ma katar, maz jest chory i zalapal katarek. cale szczescie tylko katar nie ma goraczki. co radzicie????????????

na spacerek nie wyjde dzis bo go bardziej przeziebie.

plakac mi sie chce, bidulek nie umie oddychac buzka, to pierwszy katarek od momentu narodzin :ico_placzek: :ico_placzek:

asiab pamietam robilas Franulkowi jakies inhalacje. jakies kropelki do kapieli mu wpuszczalas i mowilas ze mialas wrazenie ze mu to cos dawalo.

potrzebuje Waszej rady :ico_sorki: mam w domu sprey do noska z wody morskiej, juz 2 razy od ranka mu psiknelam, mam tez w domku fenstil w kropelkach. pamietam ze kiedys lekarz mi mowil ze to tez na katarek, zapisal nam to jak mial sapke maly. wyczytalam na nich ze to tez na sezonowy niezyt nosa. myslicie ze moglabym mu to podac?
mam tez Wikc te maz do smarowania, tylko ze tam po niemiecku pisze i nie wiem czy moge posmarowac troche piers malego by mu lepiej bylo oddychac..

a chyba nie ma co jechac do lekarza z katarkiem tylko co? wysmieli by mnie tylko ze z katarem juz latam. jakby mial goraczke to co innego, juz sama nie wiem. :ico_olaboga:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”