Ika202, co do yorkow nie znam nikogo, ale jako posiadaczka czuje sie zobligowana do poinformowanie cie, ze to nie sa psy dobre dla dzieci, Iwan sie dobrze zachowuje, ale nie zawsze jest tak gladko, niby male i slodkie ale to terrier, a jak wiadomo terrier jest charakterny i to bardzo. Mowie to zebys miala siwadomosc, ze nie jest to pies ozdobny, jak mysli wiekszosc ludzi. Poza tym co malo fajne trzeba go czasac i kapac dosc czesto (7-10dni, czesanie najlepiej codziennie) mozna sciac na krotko, ale raz ostrzyzony york nie bedzie nigdy mial takiego wlosa jak niestrzyzone, poza tym uwazaj na allegro jakbys szukala jakiegos - lubia tam sprzedawac przedziwne mieszanki a szukajac konkretnego psa dobrze jest wiedziec ze york to yor a nie czarny pudel z dziadkiem yorkiem (byly takie przypadki )
Nie chce Cie straszyc, ale mysle ze dobrze to wiedziec, Cairn Terriery sa podobno dobre do dzieci, sa troszke wieksze (do 7kg wg. wzorca) poszukaj jakiegos, ktory z natury lubi dzieci.
A ja dzis szalalam - kupilam Lence 7-o pak bodziakow za 27zl i sztruksowy zakiet (powinien byc dobry na wiosne) za 6zl
no i w koncu przenioslam kompa do duzego pokoju. Marek uparl sie ze musze miec laptopa, a ja clay czas mu tlumacze ze nie potrzebuje, wystarczy mi stacjonarny, i tak do netu uzywam profesjonalnego sprzetu graficznego (co prawda sprzed 10 lat, ale zawsze
)
[ Dodano: 2008-11-26, 19:49 ]
Te motylki ze sciany wrzuce w mikolaja bo bede w Sosnowcu. Dziewczyny gdzie mozna kupic jakies ladne plakaty np z puchatkiem czy cos, bo na miejscu starego plakatu nad moim bylym lozkiem jest taka masakra ze stado motyli nie pomoze
[ Dodano: 2008-11-26, 20:01 ]
to jeszcze pozwole sobie dopisac cos, w koncu dawno mnie nie bylo - my mamy na swieta bluzeczke czerwona z reniferkiem z tesco, byla za jedyne 8zl wiec sobie pozwolilam - do tego bezowa spodniczka, biale rajstopki, zielone skarpeteczki i gumki do wlosow i bedzie swiatecznie
a i
www.benc.pl jest swietne zrobilam sobie konto, ale malo powpisywalam bo nie maialm kiedy, ale teraz sie zabiore