Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 gru 2008, 11:07

cieszę się, że się Wam tekst podoba... u mnie się nie sprawdza póki co :ico_oczko: :-D
no to chyba ja od razu przeszłam do drugiego :-D - prasowania zero i jestem wrogiem sterylności :-D
u mnie dziś ważny dzień :ico_sorki: trzymajcie kciuki za mojego Chłopa, ma dziś ważną rozmowę o pracę :ico_sorki:
trzymamy

Awatar użytkownika
secret25
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

04 gru 2008, 11:13

Hej,hej:)
ołknięcie monety
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wydali.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
To mi się najbardziej podoba :ico_brawa_01: :ico_smiechbig:
trzymajcie kciuki za mojego Chłopa
Mozesz na mnie liczyć :-D
ja jadę do miasta na małe zakupy
A ja się coś słabo dziś czuję,rano miałam dwa porządne skurcze i postraszyłam Chłopa,zeby był pod telefonem jakby co,aż się zielony z wrażenia zrobił i prosił mnie ładnie,żebym się nie wygłupiała :ico_haha_01:
Nic dziś nie robię,na szczęście obiad mam z wczoraj,myslę,ze nic się nie stanie jak sobie sprzątanie dzis odpuszczę :ico_noniewiem:
wyprostowalam wlosy i w kucyk zwiazalam
Ja przed ciążą tez prostowałam,ale teraz mi sie tak nie chce,ze szok.

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

04 gru 2008, 11:16

dziękuję Wam...

jakos się pozbierać nie mogę i skupić na niczym.... pójdę chyba wyprasować koszulę chłopu...

Beatris60
Trzy tysiące lat minęło...

04 gru 2008, 11:17

ja późno bo po prezent dla teściowej pojechałam na giełde - kupiłam jej storczyka i wazon.
teraz zjadłam śniadanko, dopijam kawusie i sie biore za sprzątanie - lodówke dziś rozmrażam bo w zamrażarce na nic poza lodem już miejsca nie ma.

no to mnie zaskoczyłyście z tymi dietami - to było najgorsze co z karmienia wspominam, chętnie bym to odpuściła, tylko tak mam to zakorzenione że sie boję,myślicie że naprawde smażone maluszkowi nie zaszkosdzi i spokojnie można jeść wszystko?

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

04 gru 2008, 11:19

no to chyba ja od razu przeszłam do drugiego :-D - prasowania zero i jestem wrogiem sterylności :-D
mój Chłop się śmial z moich ubranek poukładanych w kosteczki :ico_noniewiem: :-D i na osobnych kupkach body z długim, na osobnej z krótkim, na osobnej koszulki wkładane przez głowę, na innej zapinane itd...
już nie chciałam go uświadamiać, że to pod niego układałam tak ciuszki... że jak będę przebierała dziecko to mu powiem: weź po jednym ciuszku od góry z kupki drugiej, trzeciej i piątej od lewej :-D

Beatris60

04 gru 2008, 11:20

ananke, kciuki zaciskam oczywiście :ico_sorki:

Awatar użytkownika
gaga22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 gru 2008, 11:25

A ja się coś słabo dziś czuję,rano miałam dwa porządne skurcze i
ja na razie to skurcze mam ledwo odczuwalne i bardzo rzadko
no to mnie zaskoczyłyście z tymi dietami - to było najgorsze co z karmienia wspominam, chętnie bym to odpuściła, tylko tak mam to zakorzenione że sie boję,myślicie że naprawde smażone maluszkowi nie zaszkosdzi i spokojnie można jeść wszystko?
wiesz są różne rodzaje smażenia - jeżeli wrzucisz sobie mięsko bez panierki na teflonową patelnie z małą ilością oleju czy oliwy, to mnie się wydaje, że dzidzi to nie zaszkodzi. Najgorsze są panierki, bo to one naciągają najwięcej tłuszczu i do tego lubią się trochę przypalić. Ale wszelkie owoce i warzywa to dziecku na pewno nie zaszkodzą - no może z wyjątkiem smażonej kapusty :-D ale to i dorosłego potrafi zwalić z nóg.
Chociaż zdarzają się dzieci ze słabo wykształconym układem pokarmowym i kolkami, a wtedy to już przekichane.

[ Dodano: 2008-12-04, 10:26 ]
mój Chłop się śmial z moich ubranek poukładanych w kosteczki :ico_noniewiem: :-D i na osobnych kupkach body z długim, na osobnej z krótkim, na osobnej koszulki wkładane przez głowę, na innej zapinane itd...
a nie poukładane to mam, ale tak samo mam ze swoimi ciuchami, a to ze zwykłego lenistwa - jak się porządnie poukłada to sie mniej gniecie i nie trzeba prasować :-D :-D

Awatar użytkownika
Sandrusia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

04 gru 2008, 11:36

Dziendoberek :-)

Co do diet to rzeczywiscie co kraj to obyczaj, no bo jak w kraju gdzie w diecie przewazaja cytrusy zakazac jesc je takiej karmiacej mamie :ico_szoking:
U mnie tez nie ma zadnej diety a nalezy wlasnie jesc duzo owocow i warzyw. Polska niestety nadal jest krajem zabobonow z czasow naszych babek. To samo dotyczy sterylnosci wokol dziecka. Ja sama jako bobas bylam wychowywana pod kloszem no i teraz jestem strasznym alergikiem :ico_olaboga: z astma. Nie polecam nadgorliwosci, skutek odwrotny do zamierzonego - zrobicie predzej krzywde dziecku niz ochronicie.

ananke, jak sie objawiaja te skurcze, bo ja juz sama zglupilam. Zadzwonilam do kolezanki, ktora ostatnio rodzila, ze to tak boli jak na okres :ico_szoking: z tym tylko, ze nastepuje to po sobie regularnie. Ja mialam zawsze strasznie bolesne miesiaczki wiec do tego rodzaju bolu jestem przyzwyczajona. No ale brzuch nadal mnie tak cmi tylko, ze bez przerw, wiec nie wiem czy to to samo. Zreszta wzielam paracetamol i przeszlo na troche. Wytlumacz jak dziecku, co to za uczucie :ico_sorki:

Beatris60

04 gru 2008, 11:47

sandrusia u mie to też były bóle jak na okres, z krzyża szły.

lece sie zdrzemnąć, sprzątanie musze odłożyć na bok bo nie wytrzymam....

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

04 gru 2008, 11:50

jak się porządnie poukłada to sie mniej gniecie i nie trzeba prasować :-D :-D
to moja dewiza życiowa :-) - zrób wszystko, żeby żelazko bywało z Tobą na bezpieczną odległość i częstotliwość użytkowania :-D
ja to jeszcze po praniu, wyciągając z pralki porządnie strzepuję ciuchy, naciągam co można i rozwieszam tak, że rzadko trzeba prasować (niektórzy widzą to u mnie jako objaw pedantyzmu, a to co innego :-D )

Sandrusia, ja z Młodym miałam takie ćmienie bólowe w krzyżu i podbrzuszu, jak na okres, jak wylądowałam wtedy w szpitalu to byłam zdziwiona, że to skurcze... teraz mam inne: chwyta mnie taki skurcz powłok brzusznych, czuję jak cały brzuch mi twardnieje, potem taka fala bólu schodzi od góry brzucha aż w nogi i to trwa około 20-35 sekund...
Chociaż zdarzają się dzieci ze słabo wykształconym układem pokarmowym i kolkami, a wtedy to już przekichane.
no i właśnie wtedy są kolki... a co do jedzonka - kapusta smażona (bigos tez :ico_placzek: ) rzeczywiście najmniej wskazane, grochowej też bym nie jadła (ale takiej prawdziwej, babcinej z prawdziwego grochu)... mi położna w Polsce podpowiadała te 8 lat temu, że powinnam ograniczyć to, co mi szkodziło, ciążyło na żołądku i unikać przejadania... bo przy karmieniu często mogą się pojawiać napady głodu... no i trzeba się nawadniać bardzo, bardzo....

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”