Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 gru 2008, 21:15

Jestem Daria :ico_haha_01:

Miałam dziś D. w domu więc czasu na forum brak :ico_oczko: Odebrałam wyniki z Sanepidu, później wizyta w UP. w przychodni - pobranie krwi i moczu, jutro lekarz na 9.10, ponownie UP i od poniedziałku zaczynam staż :ico_noniewiem: :-D A później skoczyliśmy jeszcze do Auchan i czas zleciał.

Daria odnośnie tego prezentu od chrzestnego Mayi ... tylko się nie obraź, ok ? Według mnie podchodzisz do tego zbyt przedmiotowo, w końcu liczy się intencja, pamięć, prawda ? To, że chrzestny pamiętał i chciał Mayci coś ofiarować :ico_noniewiem: Pamietaj, że sama przesyłka jest droga - pytałam na poczcie i paczka do 1 kg kosztuje ok 60-70 zł :ico_noniewiem: Wiem, że chcesz dla małej wszystko, co najlepsze ale nie każdego stać i nie każdy ma taki gust, jak ty. Maya jest jeszcze maluteńka i jej na pewno się spodoba ...Bo to dla niej upominek, prawda ? My z moi rodzeństwem mamy taki system, że wysyłamy sobie linki z Allegro z upominkami, które nam się podobają i które wiemy, że ucieszą nasze dzieci i możemy wybrać coś, na co nas stać ... Dzięki temu wiem, że mogę kupić coś w granicach możliwości finansowych i ta zabawka ucieszy dziecko, a o to chodzi, prawda ? Przepraszam ale ja tak czuję ten temat :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

04 gru 2008, 21:27

Kamila,jasne ja sie zgadzam jak najbardziej ze pamiec najwazniejsza....z tym ze po co kupowac komus cos tak niepotrzebnego jak wklady swieczkowe i podstawke na nie i slac za taka oplata az do anglii??no mi by nawet to do glowy nie przyszlo :ico_noniewiem: ....to mowie ze lalka ok. Maya dostanie a reszta?rajstopy pod spodnie beda moze dobre bo rozmiar dziwny dla mnie,bardzo polyestrowe wiec moze sie naciagna bo pisze na nich 60-70...nie wiem czy to o wzrost chodzi? :ico_noniewiem: a swieczki?do szafy...wiec ja wiem ze 50 dych za to zaplacili na bank z przesylka i po co kupowac takie rzeczy?to mogli kupic jedna a lepsza rzecz ....ja ciesze sie ze wogole pamietali bo na tyle na ile ich znam to bylo raczej tak wiesz.....bo co rodzina powie....ale oni raczej fajnych rzeczy oczekuja,zawsze o firmowe ciuszki pytali dajac conieco do zrozumienia.... :ico_noniewiem: wiesz my tez az takiego drogiego prezentu nie dalismy...wyslalismy lego i z przesylka to byl dosc nie bylejaki prezent mimo iz kasy nie mamy Arek zawsze mu fajne rzeczy wysylal...no fakt jestem bardzo wymagajaca i mam dziwny gust....ale juz sie tyle razy przygladalam ze my sie staramy a ktos Maycie zlewa....chociazby Ci wszyscy"znajomi"tutaj ...ze juz moze jestem przewrazliwiona na tym punkcie :ico_noniewiem:

i nie przejmuj sie tym ze masz inne zdanie,dobrze ze mi je powiedzialas bo napewno masz czesc racji :ico_noniewiem:

u nas Maya znow dzis nie spala w dzien i padam na pyszczek bo dala mi w kosc...zaraz bede fotki robic na ebaya :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 gru 2008, 21:34

Ja wystawiłam właśnie jesienne butki Wiktora, może ktoś kupi :ico_noniewiem:

Daria wiesz, to masz chociaż spokojne sumienie, że ty starasz się bardziej przy doborze prezentu bo wiesz, można i za 20 zł kupić albo tandete albo coś naprawdę fajnego !!!

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

04 gru 2008, 21:52

a ja zaczelam zestawy robic i chyba normalnie do nocy z tym bede siedziec....oby cokolwiek sie sprzedalo :ico_sorki:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 gru 2008, 21:55

a ja chciałam popisać, ale nie zdążę...muszę lecieć zrobić mleko, położyć Hankę i zajrzę i napiszę..
komp nam padł na amen!!! a tam mam zdjęcia na pocztówkę!!! :ico_placzek: :ico_placzek: mam nadzieję, że J jutro coś wymyśli i ktoś nam to naprawi.
ok, wracam za kwadrans...ale tylko na chwilę, popiszę i spadam...położę się dziś wcześniej. No ok, na razie!!!!

Awatar użytkownika
Sikorka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

04 gru 2008, 22:02

No proszę, handel kwitnie. To i ja chyba wystawię bluzę, którą kupiłam kacprowi, bo okazało się,że za mała.

A co do prezentów, no to różnie bywa. Moja siostra obsypuje prezentami moje dzieci i kase im daje, stać ją, ale mnie trochę czasami głupio, bo nie stac mnie na wielkie prezenty dla jej syna, zresztą co mu dawać, jak on ma wszystko. No ale i tak mi głupio czasami. A znowu brat męża, no to z prezentami dla Karola też się nie popisali. Jak Karol się urodził, to nawet jakieś tam pociotki z grzechotką przyszły, a brat i bratowa, nic, no tak poprostu przyszli do teściowej i nic, a jakoś taki zwyczaj panuje w rodzinie, że jak się dziecko urodzi to chociaż drobiazg dostaje, nie? No i na roczek prywieźli taki samochodzik :ico_olaboga: Nie chodzi mi już nawet o te prezenty, bo moim dzieciom nic nie brakuje, ale o fakt. Ja bym się wstydziła, mimo że mam dużo mniejszy budżet od nich. Wszystko więc zależy od ludzi, jeden myśli tak inny inaczej. I wiadomo, że my też czasem możemy nie trafić w gusta obdarowywanej osoby.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

04 gru 2008, 22:17

dziewczyny jestem w bluzce na ramiaczkach i sie niezle spocilam przy tym fotografowaniu.....czy jest jakis limit ile rzeczy mozna wystawic na raz? :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 gru 2008, 22:20

daria nie mam pojęcia ... ale chyba nie :ico_noniewiem: w kazdym razie powodzeniaa :ico_oczko:

ja mówie dobranoc

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

04 gru 2008, 22:39

dobranoc Kamilko!!!
Glizdunia chyba nie ma limitu, nie wiem..
Ale wiem jedno, masz najśliczniejsze dziecko na świecie!!! na tym zdjęciu na schodach to po prostu jak z obrazka!!! i widzę, że sweterek pasuje!!! super! jeśli zaś chodzi o prezent...no bywa i tak. CO prawda Kamizela ma rację, że liczy się pamięć, ale również uważam, że nawet za 20zł można kupić coś fajnego, Wystarczy tylko pomyśleć!!! ja też nie mam kokosów, ale zawsze z każdym prezentem daję sobie czas i wymyślam, co by mogło się podobać. W zeszłym roku kupiłam bratu pen driva za 19zł i też był zadowolony. więc tylko dobre chęci i odrobina rozumu. No tym bardziej jak sama przesyłka kosztuje więcej niż prezent! myślę, że przy kolejnej okazji po prostu do nich zadzwoń i zapytaj grzecznie, czy w ogóle planują kupno jakiegoś prezentu, a potem sama podsuń kilka pomysłów tego, co na pewno się przyda i spodoba!
Sikorka no piękne spacerowe zdjęcia!!! Karolek jaki zadowolony chłopczyk ! super!!!
no wiesz, u nas też tak zawsze jest, że nowonarodzonemu dzieciaczkowi się coś przynosi. Nie chodzi o wielkie prezenty, ale miły drobiazg dla maluszka. jaju, ale ludzie niektórzy są beznadziejni...myślą tylko o sobie niestety...e, szkoda gadać'

U mnie dziś na maxa zakręcony i nerwowy dzień...J od rana porząkował...mama moja chora, chyba się przy myciu okien przeziębiła i to nieźle, bo miała 39gorączki!!! więc ja z Hanią u nogi sprzątałam, misiałam się wyrobić do pracy i przygotować do obiadu, powiesić firanki...masakra......ale dałam radę. Co prawda moje biedne dziecko siedziało większość czasu przed tv... :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: ale raz nie zawsze.......potem były ogormne bluzgi i błyskawice na J, bo nie mogłam się go dowołać z garażu, a iść nie mogłam bo Hania... :ico_zly: więc do pracy jechałam wściekła i zestresowana...ale spoko, dojechałam...jeszcze musiałam do 2babek oddzwaniać, żeby je na jutro zapisać... :ico_brawa_01: a potem pędem zapłacić rachunek za prąd i do pracy...miałam dziś te 2osoby, zarobiłam 140zł :-D ale 70zł wydałam na..."drobne zakupy" :ico_noniewiem: Trudno...
w domu już tylko trochę z małą i poszła spać...a ja idę się myć i też do łóżeczka, może housa obejrzymy jak się uda.
no i wiecie co...rodzice nam zafundowali sylwestra! :ico_olaboga: cieszę się ogromnie, ale cholerka trochę mi wstyd...no ale ostatecznie oni wiedzą jak u nas z pieniędzmi, a poza tym mieli niedawno mały przypływ gotówki, to zaszaleli. Bardzo jestem im wdzięczna...ale ni elubię sytuacji, w których nie mogę się zrewanżować, jakoś im tego wynagrodzić...może kiedyś się to uda wreszcie.

dobra, zmykam chyba powoli...taka zła jestem na ten komp...bo chciałam Wam mojego aniołka pokazać i nonono!
a ona wczoraj rozebrana przed kąpielą zaczęła wołąć "gojaś" hehehe, że golas jest, aż nie zakumałam najpierw o co kaman...w ogóle powtarza już prawie każde słowo, jeszcze trochę przekręca, ale wszystko czai i próbuje...dziś mówiła nawet "śjat toda" hehehe.

ok, nie męczę Was już...
a gdzie Jagódka??? nic nikt nie wie jak z M?

Awatar użytkownika
massumi
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 gru 2008, 00:08

cześć''

a ja przegapiłam dr Hałsa :ico_placzek:
wczoraj strayk we Warszawie... dzieci u teściowej...
a dziś domowe przedszkole...
miłosz jako tako, ale Ula mam mega katar z kaszlem ... takim mokrym...
tyle co się wypytałam Miłosza... byli z teściową na zakupach....
może przemarzli... szlak wie....
ależ jestem zmęczona i zła...

Piękne zdjęcia Mayci i Charlsa... tyle dojrzałam....
ślęczę nad kalendarzem i wymiękam....

A czas goni...

Jagoda ... będzie dobrze, zobaczysz !!!

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”