malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

09 gru 2008, 23:17

[quote="Sylwia.O.] w obliczu takiej tragedi człowiek zaczyna naprawdę doceniac to co ma :ico_noniewiem:[/quote] święta racja... :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Tylko dlaczego niektórzy aż takiego wstrząsu potrzebują? :ico_noniewiem:

monika83
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

10 gru 2008, 00:59

hej
doczytalam wszystko,ale o niczym innym nie mysle jak o karolinie i jej taragedi,nawet trudno mi sobie wyobrazic bol jaki ona czuje wiem co ja czulam kiedy poronilam pierwsza ciaze ale to byl 8 tydzien,i jaka bylam zrozpaczona a nie chce nawet myslec jak ona sie czuje po stracie dziecka ktore juz mialo sie urodzic po tych wszystkich kopniaczkach i reakcji na glos i wszystko szkoda gadac mam nadzieje ze bedzie silna i poradzi sobie z tym bolem

Dona
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 gru 2008, 09:10

hej, ja dzis zmęczona i niewyspana, Bianka zasnęła dopiero o 21, pobudka o 1.30 i potem o 6 (za wczesnie! :ico_placzek: ) No i jestem zla, bo dzis mam wizytę z mała u okulisty, ale Gdańsk to ograniczone miasto, jesli chodzi o komunikację :ico_zly: :ico_zly: musze z centrum jechac tramwajem, tylko jak ja to zrobię, przystanki=schody=brak wind=wąskie miejsce(podjazd dla wózkow :ico_zly: :ico_zly: nawet w necie nie zamiescili,o której mam kurs tram. niskopodłogowego (jest tylko jeden) :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: przeciez ja bede jechac 2 godziny :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: a jak bedzie padac,to w ogóle nie pojadę :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2008, 09:21

Hej hej to znowu ja :ico_haha_02: Dzieki dziewczyny za miłe powitanie - jesteście kochane!!!!!
Ja tez miałam nie za ciekawa nockę. Kubus budził sie co chwilke , jakis taki niespokojny był az w końcu wzięłam go do siebie bo juz nie miałam siły co chwile wstawać do niego i o 3 godz zerzygał mi całą pościel i całego siebie więc do 4.30 trwało przebieranie poscieli i mycie jego i o 6 juz musiałam wstawac tak więc jestem padnięta.
Z Kubusiem zostaje teraz tatus i nieźle sobie radzi chociaz widze trudności z karmieniem. No ale kja o 14 jestem juz w domku i daje mojemu skarbkowi to co potrzeba. A i pod nasza nieobecnosc to Kubus miał owsiki brrr od psa bo mieszkalismy u rodziców a tam jest pies i wszędzie chodził a Kubus jakby był drugim psem i za nim cały czas chodził i złapał to dziadostwo. A tak poza tym to bez większych problemów. NAwet bym powiedziała, że odpoczęłam sobie bo cały czas byli dziadkowie czyli moi rodzice i cały czas się z nim bawili. Nawet udało nam siewe dwoje wyskoczyc we dwie soboty na piwko. Było prawie jak za dawnych czasów. Pozdrawiam was i trzymajcie sie cieplutko.
Zdjhęcia powklejam koło piatku bo dopiero musze odnaleść kable.

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2008, 09:24

witaj zirafka, a jak Kubus...??
raczkuje?? chodzi??

[ Dodano: 2008-12-10, 08:25 ]
przesypia nocki??

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2008, 09:35

witaj zirafka, a jak Kubus...??
raczkuje?? chodzi??

[ Dodano: 2008-12-10, 08:25 ]
przesypia nocki??
więc tak - raczkowanie juz sie mu znudziło jakies 2 tygodnie temu i chciałby byc tylko prowadzony za rączki :-D Staje przy wszystkim czym się tylko da. I co najlepsze to sie juz puszcza i stoi bez przytrzymywania :-D Guzów ma niezliczona ilość bo niestety ale nie da sie go pilnowac cały czas. Najbardziej lubi przebywać w łazience przy ubikacji lub przy pralce. Jakby pralka prała cały dzień to on by przy niej cały dzień przestał!!!! A jakby ubikacja była otwarta to tez prezegrzebałby w niej cały dzień Kiblonurek jeden hihi :ico_oczko:
W dzień śpi ok 2 godz. Pierwszy raz usypia koło 10 i spi godziknę do 1,5 i pozniej koło 15 i spi jakiweś 40 minut.
i tyle snu w dzień. A w nocy to budzi mi sie przeważnie koło 2 i zjada 150 mleczka i spi do 6.30 ,7 róznie.
A jak jest u was?? MAluchy przesypiaja nocki? ZI co dajecie im do jedzenia przed snem?

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2008, 09:39

Najbardziej lubi przebywać w łazience przy ubikacji lub przy pralce. Jakby pralka prała cały dzień to on by przy niej cały dzień przestał!!!! A jakby ubikacja była otwarta to tez prezegrzebałby w niej cały dzień Kiblonurek jeden hihi :ico_oczko:
identycznie u nas!!!! :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2008, 09:42

Anuszka a jak tam Twoja dieta?? Po zdjęciach widać, że zadziałała!!! :ico_brawa_01:
JA przed snem daje Kubusiowi grysiku jakies 200 ml i wtedy spi mi do 4 :ico_brawa_01:

emilia7895
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2008, 09:43

zirafka pewnie doczytalas juz ze Marcys nie chce nadla nic jesc oprocz cyca
w nocy budzi sie srednio 3 razy
a w dzien spi 3 razy po 30-40 minut, chyba ze jestesmy na spacerze to dluzej spi
Marcys dopiero od niedzieli podjal probe raczkowania - do komputera ruszyl

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 gru 2008, 09:47

Marcys dopiero od niedzieli podjal probe raczkowania - do komputera ruszyl
dobry jest :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: U nas tak momentalnie zaczął raczkowac, że byliśmy w szoku jak mu to sprawnie szło a jak skurnik szybko raczkował to mój tato nie mógł za nim nadążyć :ico_haha_01: Strasznie szybko sie przemieszczał i gdzie moglismy go zawsze znaleść??? Przy pieska misce :ico_szoking:
Marcys nie chce nadla nic jesc oprocz cyca

hm widocznie mu to wystarcza ale chyba juz powinien cos innego spróbować. ??! Kubus strasznie lubi kalafiora i w zupie i tak samego ugotowanego i bananki uwielbia.

[ Dodano: 2008-12-10, 08:49 ]
A wiecie co? Kubus ma 4 ząbki ale ma tak dwie dolne jedynki i dwie górne dwójki. Dziwne prawda??

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”