Awatar użytkownika
aniulka8503
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

18 gru 2008, 12:19

Witam :ico_haha_01:
Właśnie piję sobie :ico_kawa:
Nocka była całkiem fajna :-D Krystuś obudził się około 1.00 i do 3.00 się bawiliśmy :-D Było fajnie, bo obudził się z dobrym humorem :-D
a że ja jeszcze nie spałam to się chętnie z nim bawiłam :-D
I pospaliśmy sobie do 10.30 :-D Tzn. ja pospałam, bo Krystian wstał o 7.30, ale bawił się trochę w łóżeczku, a potem z babcią...wcale mnie nie obudzili :-D
Ach, czasem dobre jest mieszkanie z rodzicami :-D :-D :-D

Ale niestety mam też przykre informacje...Moja siorka wyjeżdża na pół roku w styczniu...i...ODŁĄCZA INTERNET!!!!!!!!!!!!!! Także jestem podłączona do sieci do 31 grudnia...a później dopiero na swoim jak uda mi się szybko męża namówić na internet...Jest mi z tego powodu bardzo przykro...
Jestem z Wami krótko, ale już się przyzwyczaiłam...nawet Was polubiłam :ico_haha_01:
Będę męża namawiać na internet na naszym nowym mieszkaniu...(przecież będzie musiał sprawdzać stany kont...muszę wymyślić jakieś argumenty...i to konkretne!)
Ale obiecuję Wam, że wrócę do Was...tylko nie wiem kiedy :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Tak mi smutno...
Krystuś właśnie poszedł na drzemkę...musi odespać nockę :-D

[ Dodano: 2008-12-18, 11:31 ]
Dla mnie 8 stycznia to bardzo szczesliwa data
Dla mnie też 8 styczeń jest wyjątkowy...chociaż nie do końca...

A wierzycie może w życie po śmierci??? Takie pytanie wyrwane z kontekstu...
Ale coś wam opowiem...
Jak byłam mała to miałam taką starszą ciocię (siostra mojej babci). Właściwie to była moja druga mama...najkochańsza na świecie i w ogóle (oczywiście zdałam sobie z tego sprawę później). Jak moja mama chodziła do pracy to ona z nami zostawała i w ogóle, mieszkała koło nas, a jak się przeprowadziliśmy to ja jeździłam i się nią opiekowałam...
No i ona zawsze mi mówiła, że zawsze będzie się mną opiekować...dokładnie, że "będzie przychodzić w nocy i mnie kołdrą przykrywać..."
No i ona zmarła 8 stycznia...
I teraz moje życie się tak dziwnie ułożyło, że ja wierzę, że coś w tym musi być...tak jakby znak z góry...
Męża poznałam 8 stycznia (dziwny zbieg okoliczności???) i też tego samego dnia jak go poznałam powiedziałam mu, że kiedyś będzie moim mężem (nie wiem czemu, ale ja to po prostu wiedziałam...z drugiej strony, tak głupio, nie znałam kolesia a już mu powiedziałam że będzie moim mężem...a jacek do tej pory mi mówi, że rzuciłam na niego urok i teraz musi ze mną być - w żartach oczywiście tak mówi)
Wszystko robiliśmy ósmego lub z ósemką w dacie lub czymkolwiek...
Mój syn urodził się 28.01.2008 roku o godzinie 18.10 ważył 2680 mierzył 48cm dostał 8 punktóe apgara (za drugim razem bo za pierwszym 7), jego imię ma 8 liter....i ma na imię Krystian...a moja ciocia była Krystyna...A imię wybrałam ja (nie ze względu na ciocię tylko tak jakoś mi się nasunęło, mąż bez protestów się zgodził odrazu...mama namawiała mnie, żeby był Marcel, ale nie i koniec) i dopiero niedawno tak o tym wszystkim myślałam...
Nie wiem czemu, ale to wszystko teraz z czasem układa mi się w taką jedną całość...czy naprawdę ona mnie chroni...takie to wszystko dziwne...

Awatar użytkownika
Asikk
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

18 gru 2008, 12:33

Witam i ja po kolejnej nocce . Pochwle się wczoraj usypianie rewelak kaszka o 19:30 i odrazu spała jak zabity, ale to dla tego zew dzień prwie nie spał!!! Ale mimo to brawa dla niego!!! :ico_brawa_01:
Nocka też bez wiekszych zakłucen jedna pobudka ok 4 i potem na spicha dałąm mu mleczko o 7 i spaliśmy do 8/;30. Teraz też śpi i też ładnie w łózeczku nawet 5 min to nie trwało jak zasnoł. :ico_puknij: oby tak dalej!!!
Także jestem podłączona do sieci do 31 grudnia...a
Kurczeto szkoda ciekawe jak ja tam na nowym bede miała z netem!! :ico_olaboga: :ico_placzek:

Pinko dzieki i mam nadzieje ze i wam sie uda z Uleńka z zasypianiem!!
Wiecie mam ostatnio jakieś złe dni czy co szybko sie wzruszam normalnie nie wiem co sie dzieje/ :ico_placzek:
Z byle powodu rycze jak jakaś pokręcona , wczoraj wieczorem to aż z siorką musiałam sobie pogadac przez tel bo normalnie masakra :ico_placzek: :ico_placzek:
Nie wiem czy to ten nastruj świateczny , czy wspomnienie .
He he rok temu o 21 jechałam do szpitala i Kamilek o 5:35 był już z
nami!! :ico_placzek: :ico_oczko:

Brawa dal Amelki za ząbki he he to dziewuszka bogata w ząbki!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-12-18, 11:43 ]
Nie wiem czemu, ale to wszystko teraz z czasem układa mi się w taką jedną całość...czy naprawdę ona mnie chroni...takie to wszystko dziwne...
Ciekawa historia mozecoś w tym jest!!! :ico_puknij:
też tego samego dnia jak go poznałam powiedziałam mu, że kiedyś będzie moim mężem (nie wiem czemu, ale ja to po prostu wiedziałam...
U nas było odwrotnie to mój mąż jak mnie poznał powiedział -" i tak kiedyś bedziesz moja -moją żoną zostaniesz " a ja wtedy się zaśmiałam bo on jest odemnie 2 lata młodszy i wtedy to dla mnie guwniaz był ja miałam 17 a on 15 lat . Ale naszedrogi zawszesie jakoś zchodziły raz chodziliśmy zesobą potem sie rozchodziliśmy , potem był taki moment że ani on ani ja nie mieliśmy nikogo ale niebyliśmy też razem a mimo to spotykaliśmy się na piwko i zwariowany sex :ico_wstydzioch:
No i tak już zostaliśmy razem i tera już mija 8 lat jak jesteśmy małżeństwem!! :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-12-18, 11:48 ]
Mariola to widze że Kamil z Amelką idą łeb w łeb z ząbkami bo i u nas jest 11 a widac już 12 i 13 czyli 2 trujeczki u góry.he he
Brawa dla naszych smyków--tylko dla czego przy tym tyle cierpienia!! :ico_placzek:

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

18 gru 2008, 14:30

Cześć dziewczynki,
Nocka u nas spokojna, spanie w naszym łóżku od 1, o 2 pobudka na herbatkę i spaliśmy do 8, więc standard :-)
Nakrywałam się poduszką a ten płakał. Trochę płaczu w dawał za wygraną ze zmęczenia. Ale było tak z 10 razy dzisiejszej nocy.
Masakra, ale nie wyciągasz go wtedy z łóżeczka? A reagujesz jakoś na ten krzyk? Czy czekasz aż sam się uspokoi? Jej nas też to czeka....
pampersa to bedzie miala tak przesikanego bo ja jej nie przebieram w nocy
Też w nocy nie przebieram i rano pampers jest wielki i twardy... hehehe
Ja tak jak Iwona dzisiaj na zakupy muszę jechać, pochodzić po sklepach, coś kupić na gwiazdkę..
My już wróciliśmy z zakupów, chcieliśmy wcześniej pojechać, bo w przyszłym tygodniu ciężko będzie robić zakupy w markecie. Kupiliśmy prawie wszystko, wydaliśmy 350 zl, jeszcze muszę pójść do mięsnego i warzywniaka, ale to koło domu.
Nocka była całkiem fajna :-D Krystuś obudził się około 1.00 i do 3.00 się bawiliśmy :-D Było fajnie, bo obudził się z dobrym humorem :-D
Wow, gdyby mi tak Ulka w nocy zrobiła, nie napisałabym, że nocka fajna :-) hehehehe tylko bym na nią psioczyła :-)
Jestem z Wami krótko, ale już się przyzwyczaiłam...nawet Was polubiłam :ico_haha_01:
Tak to już jest z TT, ja dołączyłam tu pod koniec lutego i też szybciutko polubiłąm dziewczyny, a od TT się uzależniłam :-)
Ale obiecuję Wam, że wrócę do Was...tylko nie wiem kiedy :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Ale będziesz miała czytania, będziemy na Ciebie czekać :-)

aniulka8503, ta historia z ciocią jest niesamowita, myślę, że coś w tym musi być. Moja mama zmarła na dzień przed moimi drugimi urodzinami i nigdy mi się nie śniła, nawet jej nie pamiętam. Jak studiowałam, na pierwszym roku, miałam egzamin komisyjny z zoologii i tak bardzo się nim stresowałam, bo wiele osób ten egzamin oblewało, uczyłam się wtedy do późna i ciągle miałam wrażenie, że jeszcze czegoś nie wiem. Tej nocy przed egzaminem przyśniła mi się moja mama, była w szpitalu ciężko chora i ja biegłam do niej żeby się jej pochwalić, że zdałam ten egzamin, nie widziałam jej twarzy, ale stałam przy jej łóżku i byłam szczęśliwa i wiedziałam, że Ona jest szczęśliwa. Rano jak się obudziłam, to byłam bardzo spokojna, wiedziałam, ze wszystko pójdzie dobrze, bo mama nade mną czuwa i zdałam ten egzamin. Od tamtej pory mi się już nie przyśniła, choć często o niej myślę i chciałabym, żeby mi się śniła częściej... bardzo mi jej brakuje.
Wiecie mam ostatnio jakieś złe dni czy co szybko sie wzruszam normalnie nie wiem co sie dzieje/ :ico_placzek:
Może w ciąży jesteś :ico_oczko:
Brawa dla Kamilka za zasypianie :ico_brawa_01:
U nas było odwrotnie to mój mąż jak mnie poznał powiedział -" i tak kiedyś bedziesz moja -moją żoną zostaniesz "
Mój mąż też jak mnie poznał, to wiedział już, że chce być ze mną, zakochał się od pierwszego wejrzenia, a ja byłam taka szara mysz wtedy zahukana i dzika... hehehe :-)
W sylwestra równo minie nam 9 lat odkąd jesteśmy razem.
No i tak już zostaliśmy razem i tera już mija 8 lat jak jesteśmy małżeństwem!! :ico_haha_01:
Jeszcze dwa latka i okrągła rocznica :-).

Ula właśnie na drzemce, jakiś palant mi do drzwi zadzwonił i ją obudził, muszę ją jeszcze ululać...

Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 gru 2008, 14:32

Majeczka dopiero poszla spac wiec dzisiaj nam sie dzien troche poprzesuwal

Aniulka szkoda ze nie bedziesz miala internetu mam nadzieje ze szybko przekonasz meza zeby ci zalozyl

bylam na zakupach prezentu nie kupilam bo sie okazalo ze nie wzielam za duzo kasy a nie chcielismy placic kredytowa bo pozniej nie wiemy ile jeszcze mozemy wydac ale kupilam sobie rybke fakt nie karpia ale dorada ciekawe jak bedzie smakowac

dla majeczki widzialam lalke ktora sie smieje no i wlasnie nie wiem czy jej kupic bo w sumie juz jedna lalke ma i do tego takiego duzego tygrysa czy lepiej kupic jej kolejna zabawke edukacyjna :ico_olaboga:

[ Dodano: 2008-12-18, 13:37 ]
Może w ciąży jesteś :ico_oczko:
tez tak pomyslalam
Tak to już jest z TT, ja dołączyłam tu pod koniec lutego i też szybciutko polubiłąm dziewczyny, a od TT się uzależniłam :-)
oj strasznie uzaleznia, moj maz sie smieje ze mnie codziennie co tam nowego na forum ale jak dla mnie to jest super ze moge sie podzielic moimi sprawami no i duzo sie nauczylam bo niestety jestem tutaj sama i kogo mam sie radzic jak nie was :-D

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

18 gru 2008, 14:46

Ula jeszcze zasnęła.
No właśnie,też się wielu rzeczy od Was nauczyłam, jak czegoś nie wiem, zawsze zapytam i mi odpowiadacie. Jarek też się ze mnie śmieje i też zawsze pyta "co nowego na Tik-Taku?"

Awatar użytkownika
Asikk
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

18 gru 2008, 14:49

Może w ciąży jesteś
Brawa dla Kamilka za zasypianie
dzieki za brawa
ale lepiej nie kracz z ta :ico_ciezarowka: bo mąż mój zawału by dostał he he i rekalmacje składał by do mojego ginka!!! :ico_olaboga:
Jeszcze dwa latka i okrągła rocznica .
Tak to powazna rocznica bedzie .Ale to zleciałao!!!
Mój już sie obudził spała 2h ładnie pewnie i pospała by jeszczeale on jest tak wyczulony na dzwiek tel.a ze akurat zadzwoniła moja mama to sie smyk obudził.
dla majeczki widzialam lalke ktora sie smieje

Majeczka to dziewczynka a lalek dla dziewczynki nigdy nie za wiele kup jej laleczke!!!
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Na edukacyjne zabawki tez przyjdzie pora !!!!!

Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 gru 2008, 14:53

Majeczka to dziewczynka a lalek dla dziewczynki nigdy nie za wiele kup jej laleczke!!!
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: Na edukacyjne zabawki tez przyjdzie pora !!!!!
mielismy juz lalke w koszyku ale zobacyzlam ile mam kasy no i musialam odlozyc ale jutro ejdziemy i kupie no bo myslalam jeszcze o tej fontannie z playscool ale jak dostanie lalke to jeszcze jej cos kupimy a fontanna tylko jedna zabawka

Awatar użytkownika
pinko
4000 - letni staruszek

18 gru 2008, 14:57

Ula ma 3 lalki, dwie szmaciane i jedną dzidziusia, takiego małego i właśnie tego dzidziusia lubi najbardziej :-)

Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 gru 2008, 14:59

pinko napisał/a:
Jeszcze dwa latka i okrągła rocznica .

Tak to powazna rocznica bedzie .Ale to zleciałao!!!
my w 2010 bedziemy mieli 10 lat jak jestesmy razem

[ Dodano: 2008-12-18, 14:01 ]
Ula ma 3 lalki, dwie szmaciane i jedną dzidziusia, takiego małego i właśnie tego dzidziusia lubi najbardziej :-)
wlasnie ostatnio zauwazylam ze majka zaczela sie lalka bawic wziela ja na kolanka i calowala tak jak ja ja caluje a pozniej wziela i ja wurzycila chyba ze mnie przykladu nie bierze bo ja tak nie robie :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-12-18, 14:01 ]
dobra ide gotowac obiad mezowi a ja jeszcze tylko dwa dni i koniec diety ale zla jestem bo tylko 4kg zrzucilam myslalam ze bedzie wiecej

Awatar użytkownika
Asikk
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

18 gru 2008, 15:07

tylko 4kg zrzucilam myslalam ze bedzie wiecej
dobre i to ja przez tam ten tydzień 3 i tak narazie stoi. ok uciekam bo ten mój jest taki dzi nie znosny zeszok a jeszcze terazsmarowałam mu ząbki i tak mnie ugryzł w palca ze szok aż mu klapsa dałam prawie do krwi mnie uzarł skubaniec jeden ałą :ico_placzek:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”