Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2008, 18:00

Glizdulka co jest??? znów się martwisz zdrówkiem? czy pieniędzmi? czy o co kaman??? buziaki gorące słonko, no nie martw się,!!!
Juli oj, płakusiałaś? ejże...głowa do góry!!! już tylko 2dni i będziesz miała Dużego...a na święta go nie będzie? czy jak...bo tak zrozumiałąm... :ico_noniewiem: I super że zakupki udane! szkoda tylko, że Misio tak bryka w nocy,....
a ja już upiekłam ciacha! pysznościowe...J mi pomagał dzielnie...i omiótł pająki w domu...ja wieczorem piekę dalej ciastka, bo jakoś mało wyszlo :-D a u nas się je, oj je...hehehe...

dobra, spadam do małej wiedźmy mojej...mówi "kocham mamusię" i "kocham tatusia" ale jaja!!! i ciągle teraz stoi przed tv z pilotem od dvd i "pijaci" i "koboje" :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

20 gru 2008, 18:29

Zborra,a wiesz ze nawet sie nie martwie niczym specjalnie..jestem jakas nie teges dzis...ciemno u nas i ponuro...zle w nocy spalam...i w dalszym ciagu czekamy az Maya sie zbudzi zeby jechac na zakupy :ico_noniewiem: .....jakos tak dziwnie mi jest...wiesz w zlym humorze szlam spac,w zlym wstalam i teraz sie pozbierac nie moge mimo ze bylam w pracy 4,5 h i moglam sie wyzyc dzwigajac ciezkie materace-a nic mi to nie pomoglo :ico_haha_01: ...dostalam paczuszke na swieta od tej drugiej babki sprzatajacej...2 paczki ciastek i cukierkow...milo,musze tez jej cos kupic,moze jakies polskie slodycze? :ico_noniewiem:
dawaj mi tu Hanutke na filmiku!!!musi byc kochana z tym gadaniem slodkim!!!

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2008, 18:31

hej

glizdunia no to nieciekawie w tych sprawach, u nas z reszta wcale nie lepiej, jak A chodzi na nocki to niby kiedy, jak wraca? :ico_haha_01: jak ja jestem nieprzytomna :ico_noniewiem: w weekendy tez jakos nam ostatnio nie wychodziło..moze jutro :ico_wstydzioch:
Julii jak to twojego nie bedzie na swieta, wraca we wtorek, a Wigilia w srode i go nie bedzie?? :ico_noniewiem: wogole to przykro bardzo w takim razie..
zborra dzieki za komplement :ico_wstydzioch: i Hania strasznie pozno chodzi spac jak dla mnie :ico_szoking: a do ktorej spi rano??
i prosze podaj przepis na ciacha, bo tez mam ochote upiec jakies dobre, ale nie pierniki :ico_nienie: :-)

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2008, 18:51

Glizdunia postaram się może jutro ją upolować...specjalnie dla Ciebie!!!
Lady no wiem, że późno...ale co zrobić? mi to w sumie nie przeszkadza, bo my i tak siedzimy...kąpiemy ją o 21,zanim wyjdzie z wanny i ją ubierzemy itp to jest 21.30, a potem z pół godziny se gada i usypia o 22...a dziś z J spała franca do 9.30!!! a jak ja jestem to już czasem o 7.30 pobudka!!!
a na ciacha przepisy podam wieczorem ok? na razie spadam robić naleśniczki na kolację i pobawić się z małą...

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 gru 2008, 19:07

nie nie nie... Zle zrozumialyscie.
KAzali Duzemu zostac..
Ja zadzwonilam, zrobilam raban.. Zdolowałam sie..Onpowiedzial ze bedzie walczyc. A potem napisal, ze gadal z innym szefem - Szwedem..Wytlumaczył.. no i kazal mi zabukowac bilet na prom na poniedzialek wieczor.Wiec bedzie jednak na Swieta. Ale byl strach idramat.. chwile.. ;)
Jest kkumpela.. ale w lazience. Wiec klikam na sekunde
hehe.
Nałogi :):

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2008, 20:01

Julii no to teraz wszystko jasne i dobrze dla was, swieta to jednak czas wyjatkowy (przynajmniej dla mnie)nie wyobrazam sobie nie miec wtedy przy sobie swoich najblizszych

zbora no my tez siedziemy dłuzej, ale wtedy mamy czas dla siebie :ico_oczko: Mila sie kapie miedzy 19-19:30 no i potem ja kłade, nie ma gadania, ok 20 juz spi zazwyczaj i ja moge spokojnie obejrzec jakis film lub cos innego porobic..

dzis leci cos interesujacego na HBO ale nie pamietam tytułu no i popatrze sobie i popakuje prezenty :ico_oczko:

idziemy sie kapac..
miłego wieczorku..jeszcze dzis tu kukne..

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2008, 20:37

Juli no to kamień z serca..............super!!! ja też bym chyba padla jakby J nie było w święta.. w ogóle nie ma takiej opcji!!! :ico_nienie:
Lady no tak, ja tak miałam dobrze kiedyś...a teraz nonono...no trudno...Widać moje dziecko ma za dużo energii. Oczywiście ja bym jej po prostu nie kładła w dzień...ale moja mama z nią jest i twierdzi, że ona jest za mała, żeby nie spać w dzień! ja myślę, że mogłaby już nie spać w dzień i spokojnie by do 19wytrzymała...a ja przynajmniej miałabym spokojny wieczór...zobaczę. Jutro jestesmy z Hanią same...jeśli nie będzie chciała to jej nei położe w dzień i będę wiedziała...

a teraz napiszę przepis na ciastka cynamonowe...
250g mąki, ale spokojnie możecie dać więcej...300g na pewno
125g cukru
szczypta soli
1łyżeczka cynamonu
1jajko
2łyżki mleka
150g masła
zagnieść ciasto i na godzinę do lodówki. Jeśli będzie się keliło to dodać jeszcze mąki. Potem rozwałkować i albo nożem wyciąć w romby, albo wycinać foremkami. I musi być w miarę cienki, bo grube źle się pieką. Ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem z łyżką mleka i posypać płatkami migdałowymi. Piec 15minut w 180stopniach

ciastka kruche z cukrem
1 i 1/2 kostki masła
1 i 1/2 szklanki cukru
6-7żółtek
1kg mąki
2cukry waniliowe
3łyżeczki proszku do pieczenia
trochę śmietany
zagnieść ciasto i po rozwałkowaniu wyciąć w kształty. Smarować białkiem i posypać cukrem lub kolorowym maczkiem. Piec do 15minut w 180stopniach. Ale ja piekę najpierw 10 a potem jeśli trzeba to dodaję więcej na samą górę lub dół

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

20 gru 2008, 21:51

Dom wariatow. Sasiad cos wierci kur** w scianie, Misiek rzuca smoczkiem, rodzice byliisie pozarli.. Nosz ja pier**.. Jem ciastka i ogladam film "jak nie zwariowac w swieta"..
Moze wyciagne wnioski.
Szkoda gadac.

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

20 gru 2008, 22:05

Zborra,no przepisy i ja zanotuje choc piekla juz nic nie bede chyba :ico_noniewiem: ale z drugej strony mam platki migdalowe to by te cynaminki mozna zrobic..choc troche :ico_noniewiem:

Juli,ciesze sie ze jednak bedzie jak byc w swieta powinno,jednak jak baba szumu narobi to wszystko da sie zalatwic :ico_oczko: :ico_haha_01: no a to wiercenie? :ico_olaboga: ...no wspolczuje....tak juz to w bloku bywa niestety :ico_noniewiem:

my po zakupach,nic specjalnego nie kupilismy,po lososia i mandarynki we wtorek pojedziemy....malutko kupilismy a duzo wydalismy...slodyczy nie kupowalam bo tak sobie mysle ze skoro ciasta beda,owoce i moczka do tego to juz wystarczy... :ico_noniewiem:

Maya w tesco szalala jak zwykle,w wozku tylko chwilke...reszte czasu biegala i wrzucala do wozka co jej sie uwidzialo,to czekoladke a to gumy-ciagle chce gumy do rzucia kupowac a my nie zujemy i tak przed kasa wykladamy wszystko co sie nazbieralo albo po drodze na polki jak nie widzi...a jak zlapala w lidlu 2 wielkie wory winogron i z nimi biegeim w strone wozka i krzyczy na caly glos"gongon"to myslalam ze padne ze smiechu...oczywiscie trzeba je bylo ukradkiem odkladac w czasie gdy banany dorwala...i tak cale zakupy....

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

20 gru 2008, 22:06

witam, przeczytałam, ale zaraz idę spać, bo jestem padnięta... od 3.30 na nogach a jutro od szkoły

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”