Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 gru 2008, 09:46

Zdrowych, spokojnych Swiat spedzonych w rodzinnej atmosferze. Mnostwa pysznych potraw oraz duzo radosci i usmiechu
:ico_sorki: wzajemnie :-)

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 gru 2008, 09:53

Hej hej kochaneńkie.
U mnie nocka do nonono!!! Kubus obudził sie o 2.30 i darł sie w niebogłosy taki był głodny. Musiałam mu zrobic mlecza 180 i sie uspokoił ale nie poszedł spac tylko marudził, krecił sie no masakra do 4 nie spałam i rano przed 6 juz był od nowa głodny i juz od tej godziny urzedujemy :ico_olaboga: Tak więc Anuszka nie jesteś sama z problemem nocnego jedzenia. Po kąpaniu zjada 200 kaszki mannej takiej gęstej no i budzi sie o 2,3 i to z płaczem bo juz jest głodny. Próbowalismy go kilka razy oszukiwac herbatka ale nie jest taki głupi udało sie ze dwie nocki i tyle. A w dzień to przechodzi sam siebie. Zupy potrafi zjeść dwie duze miski i czym my bysmy nie ruszyli on juz ma paszcze otwarta i tez chce jeść. Widocznie tyle potrzebuje jego organizm i tyle. Ja to tłumacze sobie tak, że po protu on jest bardzo ale to bardzo aktywny fizycznie w dzień i to spala i jest zaraz głodny.

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

23 gru 2008, 10:01

witam i ja z ranka :ico_brawa_01:

AniaZaba Zuzia cudna :ico_brawa_01: Zazdroszczę Ci sylwestra... Ja też chcę się pobawić :ico_wstydzioch: No ale przynajmniej Ty się wybaw za nas wszystkie :-D

Sylwia po mojemu Ty jesteś nie tyle przemęczona dziećmi, co monotonią. Ona bywa gorsza - codziennie to samo, zero odmiany i człowiek fiksuje. Wyskoczcie na basen w weekend, albo zostawcie dzieci dziadkom i zróbcie sobie niedzielę tylko dla siebie - tylko Ty i mąż, np. spacerek nad jeziorem albo po lesie, obiadek w restauracji. Ja np. teraz bardzo chętnie pojechałabym do Poznania do palmiarni... Wybierzcie coś dla siebie i odpocznijcie. A ty sobie sama wieczorkiem zrób sama aromatyczną kąpiel, maseczkę na twarz, lampka wina i dobra książka. I nie wychodź z kąpieli nawet jak dzieci będą płakać. Tatuś się nimi zajmie :-D

Asiu a może Franuś na ząbki znowu marudzi?

Wrzuciłam sobie wczoraj wieczorem farbę na włosy... Efekt nie jest taki jak się spodziewałam, ale jest dobrze. Mam teraz włosy wyrównane kolorystycznie i troszkę jaśniejsze niż wczoraj. Mężu stwierdził, że dużej różnicy nie widzi, ale bardzo mu się podoba :-D Chciałam jeszcze skrócić, ale na razie sobie daruję. A następnym razem spróbuję jeszcze jaśniejszy odcień :-D

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 gru 2008, 10:06

kratka, dziekujemy i nawzajem !!! :-) :mikolaj:

zirafka, to widze, że mamy podobny problem... a jeszcze tak niedawno Kubuś taki niejadek byl... :ico_oczko: NO powiem Ci, ze mnie glownie chodzi o to, by go nie utuczyc, ale tez sie pocieszam, ze on jest taki ruchliwy, ze musi to pozniej "dojesc"

MOj znow jadl w nocy, tym razem 2 razy. Ale na noc mu maz zrobil 240 ml mleka :ico_szoking: i za chiny mu to nie starcza na noc. Dalam mu wczoraj wieczorem obiadek troche pozniej bo o 18tej, moze troche pomoglo, bo jako taka spal, lepiej niz poprzedniej nocy...

MOze macie racje, ze nie ma sie czym martwic i Olo po prostu potrzebuje tyle i kropa.
i czym my bysmy nie ruszyli on juz ma paszcze otwarta i tez chce jeść
u nas tez tak jest, podjadacz maly.. :ico_oczko:

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

23 gru 2008, 10:06

zirafka, współczuję Tobie i Anuszce :ico_pocieszyciel: Takie wciąż głodne dziecko musi być strasznie męczące...
Ja w nocy Tosi nie dokarmiam, ewentualnie herbatkę dostanie. Ale w dzień tak jak Kuba - jak tylko usłyszy lub zobaczy jedzenie to otwiera paszczę, trzęsie się i woła "mniam" :ico_olaboga: I tak jak moja mama mówi - buzia jej się nie zamyka, bo albo je, albo gada :-D Ostatnio w "biedronce" robiłam zakupy i do biszkoptów na cały sklep wołała "mniam" :ico_wstydzioch: Finał był taki, że do kasy podeszłam z otwartym opakowaniem :-D

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 gru 2008, 10:08

malgoska, czy na tym zdjeciu Tosia ma w rece udko od kurczaka? :-)

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

23 gru 2008, 10:10

malgoska, czy na tym zdjeciu Tosia ma w rece udko od kurczaka?
na tym zdjęciu Antola ma 5,5 miecha i zajada obiadek, czyli tak jak zauważyłaś udko od kurczaka :-D Babcia jej dała po chrzcinach :-D

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 gru 2008, 10:11

:509:

Awatar użytkownika
asiab
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 gru 2008, 10:12

Asiu a może Franuś na ząbki znowu marudzi?
też tak mi sie wdaje bo tą dwujkę to już widać przez dziąsło ale jeszcze sie nie przebiła i pewnie boli. :ico_olaboga:

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

23 gru 2008, 10:15

no dobra lachonki :-D Idę się ucharakteryzować na człowieka i śmigam po ostatnie zakupy. Dzisiaj jeszcze muszę zapakować tort dla Kuby, upiec biszkopt i spakować nas na święta, bo po południu wyjeżdżamy. A jeszcze u rodziców będę musiała dzisiaj zrobić rybę i kurczaka w galarecie, sałatkę i okno umyć w naszym pokoju. No i jutro od rana placki i inne takie. Ale P. obiecał zając się Tosią, więc będzie oki.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”