Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2008, 20:46

no Jagódka to może trzeba by to skontrolować???
Kamizelka a czemu o finanse? ejże, w końcu musicie teraz myśleć pozytywnie, skoro zostajecie w PL to trzeba żyć tym co jest...mam nadzieję, że dostaniesz tę pracę i wszystko się Wam ułoży.
No Glizdunia to już mi się jeść chce!!! hehehe, u nas jeszce sałatka stoi, ale chyba pójdzie do śmieci, bo było za dużo i kwaśnieje... :ico_noniewiem: a reszta to ryby, które można w razie draki zamrozić więc spoko...

sałatkę mówisz? mogę Ci napisać przepis na taką warstwową z ryżem...mam też przepis na pyszną sałątkę z gotowaną rybą, ale nie każdy lubi...zaraz coś wyszperam w notesie :-D

a wiecie co...ja mam trochę żalu...może nie powinnam, bo w końcu teście nam dali kasę na święta...ale...J siostrze dają też kasę, przecież pomagają jej z tym domem na działce, poza tym ona wynajmuje ich mieszkanie z czego ma kasę, a my od nich mamy wsparcie teraz przy okazji świąt...No a J siostra jest u nich od Wigilii...i mnie ściska w dołku, bo kupowali Hani tę lalkę Upsy, więc druda wnusia ją też dostała...A zawsze jak Hani kupują to Zuzi to samo, tylko w drugą stronę to już nie działa. Bo Zuza dostała też wózek do lalek, jeździk taki z puchatkiem który Hania dostała kiedyś od moich rodziców, nawet bardzo podobną arkę jej kupili...a Hani nie! i wkurza mnie to...bo skoro niby tacy są zawsze uczciwi, to czemu ją wyróżniają? tak wyróżniali zawsze J siostrę, a teraz jej córkę...J oczywiście udaje, że nie widzi...albo widzi, ale przecież nic nie powie...a mnie normalnie rzuca ze złości!!! teraz oczywiście się tam obkupią jeszcze...a Hania co? gorsze dziecko czy jak? zaraz mam ich totalnie dość...i w ogóle bym się pakowała na drugi koniec świata, żeby tego nie widzieć...... :ico_placzek: nie podoba mi się coś takiego...bardzo!
trudno, muszę to przegryźć w sobie...
idę do małej, bo buszuje z J i właśnie znów zrobiła kupę w majty! :ico_zly: co za mała gnida!!!

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2008, 20:46

ja wlasnie tez mysle o czyms do jedzenia bo zaprosili nas znajomi spod poznania
zostawimy chyba jagode mojej mamie i jedziemy

[ Dodano: 2008-12-28, 19:51 ]
wiesz co napewno to skontroluje bo az zaczynam sie tym denerwiwac

[ Dodano: 2008-12-28, 19:52 ]
zborra, ale ona to wszystko dostała od twoich tesciów??????

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2008, 20:54

No to będziecie się bawić, fajnie!!! jak można to pewnie, trzeba korzystać...
a, sałatka z fasoli też jest pyszna...napiszę Wam
po puszce fasoli białej i czerwonej, puszka brzoskwiń, ze 20dag sera żółtego, szczypiorek, natka pietruszki, sól, pieprz i majonez. Brzoskwinie pokroić w kostkę, ser zetrzeć na dużych oczkach, przyprawić i wymieszać.
sałatka z ryżu
ugotować ryż 2-3woreczki, główkę lub paczkę mrożonych brokułów, sparzyć por pokrojony w kostkę i pokrojony gotowany filet z kurczaka, doprawić i wymieszać z majonezem
sałatka wartstwowa
4jajka na twardo pokrojone w kostkę
2woreczki ugotowanego ryżu, najlepiej jakiś sypki w miarę
6ogórków konserwowych
1czerwona papryka
1por pokrojony w drobną kostkę
majonez i keczup
układać : keczup, majonez, ryż, por, ryż, majonez, ogórki, ryż, keczup, jajka, ryż, majonez, por i papryka

może potem jeszcze mi coś wpadnie do baniaka

[ Dodano: 2008-12-28, 19:58 ]
no wiesz, pewności nie mam...ale od teściów na bank dostała lalkę i ten jeździk...wózek może od swoich rodziców, aczkolwiek ręki sobie nie dam uciąć...arkę na bank ma od teściów...
poza tym...jak my kieydś kupiliśmy Hani pchacz, to oni zaraz Zuzi stolik edukacyjny, kiedy ona jeszcze miała wtedy może z 4miesiące...ale pchacz my kupiliśmy, więc nie wiem czemu oni kupowali coś Zuzi? zasypują ją ciągle zabawkami na maxa...przyrko mi czasem, bo jeśli są daleko to powinni je traktować równo. zwykle jest tak, że jak się mieszka z dziadkami, to oni bardziej obkupują to dziecko co jest blisko. Ale moi nie popadają w paranoję. Kupią czasem coś Hani, ale bez przesady. Zresztą zawsze starają się być sprawiedliwi wobec wnuczek i druga też dostaje jakieś duperelki. Jednak w większej mierze to my jednak kupujemy wszystko Hani...

[ Dodano: 2008-12-28, 19:59 ]
aaaaaaa.......ja na tego sylwka to bym Wam jeszcze proponowała sałatkę z paluszków krabowych!!! smaczna i szybka...ja uwielbiam i mogłabym jeśc co dzień!!! paluszki tylko się kroi w kawałki, miesza jogurt naturalny z majonezem, ząbkiem czosnku i koprem, przyprawia i miesza!!! można dodać też makaron...i jest przepyszne!!!

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2008, 21:22

witam!

pisze z wsiostry kompa, bo moj w warszawie zostal

bylam przez weekend w warszawie z mezem. mieszkanie urządzone. foty mam ale pokaze kiedy indziej.

nie wiem kiedy nadrobie to co naskrobalyscie :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2008, 21:29

Doris przestań, aż tak dużo ne napisałyśmy przecież :-D dziś myślałam o Tobie...mówisz, że mieszkanie gotowe? super!!! to jeszcze 3dni i jedziecie? ale stresior...trzymam kciuki!

Awatar użytkownika
Patrycja.le
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 gru 2008, 21:36

Hej w końcu i ja dotarłam.
Na razie tylko troszkę poczytałam więc lecę dalej.

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2008, 21:36

bede pisac na raty :P

Zbora ale lacha z ciebie :ico_brawa_01: :ico_sorki: wygl adasz bosko w tej czarnej spoznicy i bialej bluzce

Daria promieniejesz :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Juli mieszkanko rewelka :ico_brawa_01: i tez zazdroszcze - pozytywnie oczywiscie

Kamila ty nie sciemniaj ze neta nie bedziesz miala bo forum nam umrze :P trzymam kciuki za prace. jesli chodzi o ogrzewanie gazowe to kupe kasy w sezonie grzewczym wydasz - zwlaszcza jak to stare budownictwo... moze zapytaj ile okolo wychodzi??

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2008, 21:41

jagodka dzieki za rade, my to jednak jestesmy mało inteligentni chyba, teraz wszystko dziala :ico_wstydzioch: :ico_oczko: no i fajnie wam ze macie okazje co chiwle gdzies wyskoczyc ze znajomymi, zazdroszcze, ale nie tego bolu głowy :ico_nienie: :ico_oczko:

zborra u A w rodzinie tez A. jest faworyzowany i wiem jak sie czuje S.(brat A.) z tego powodu, w waszym wypadku Hannka jest jeszcze za mała zeby kumac o co chodzi, ale jak podrosnie i sytuacja bedzie taka sama to chyba przestanie lubic tych dziadkow :ico_oczko:

ja tanczyc lubie, kiedys nawet bardzo lubiałam, teraz to zostaja nam jedynie imprezy zorganizowane typu sylwester, czy zabawy karnawałowe, na dyskoteki nie chodzimy za czesto, a nawet bardz, bardzo rzadko i jak juz sie zdarzy isc to na poczatku troche koslawo sie czuje, ale pare drinkow i nogi same tancza, nie? :-D

na sylwestra ja nic nie pichce, mam nadzieje ze zarełko bedzie przednie na zabawie..jedyny moj problem to taki ze nie wiem w czym pojde, mam niby kiecke do ktorej sobie dokupiłam szal i okazalo sie ze nie bardzo mi pasuje do niej :ico_zly: i nie wiem teraz czy zdolam kupic cos w rozsadnej cenie, w co nawet watpie :ico_zly: :ico_noniewiem: znajome pojda odstawione a ja? :ico_olaboga: masakra, a sylwester za trzy dni :ico_noniewiem:

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2008, 21:42

Agata super fotki i brawo dla spiącej Jagody z jabkiem

Anza foty super

Karolina zazdroszcze tego gadania Hani

[ Dodano: 2008-12-28, 20:44 ]
ladybird23, pięknej kobiecie w byle czym pieknie wiec sie nie przejmuj

ide czytac dalej

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 gru 2008, 21:47

a apropos ogrzewania gazowego to A dziadkowie maja i narzekaja, woleli jak mieli weglowe, bo tansze i bardziej kaloryczne, gazowym zeby ogrzac do porzadku trzeba porzadnie odkrecic grzejniki i praktycznie co rozliczenie musza dopłacac, ale ile to wychodzi na m-c nie wiem niestety

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”