Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

29 gru 2008, 16:16

margarita83, nawet dwa :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 gru 2008, 17:37

witacje :)

SHOO - miło, że znowu do nas zajrzałaś :)

JAGNA - :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: niezłe Emi ma te ząbki - bravo!!!!!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Moja Zu ciągle się potwornie ślini, smaruję jej dziąsełka żelem i masuję nakładką, ale ząbków jeszcze nie widać... :ico_noniewiem: ale to dobrze, podobno im pozniej wyjda, tym lepiej...

my wlasnie pozbylismy sie choinki - dlugo nie postala- z tydzien chyba... :ico_placzek: :ico_placzek: ale tak to jest z zywymi drzewkami - nie dosc, ze scinaja je duzo wczesniej przed sprzedaza, to jeszcze jak stoja w cieple w domu (moja musiala stac przy grzejniku), to kilka dni i zaczynaja sie sypac... Jak wyrzucilismy ja przez balkon, to juz byla prawie lysa, a jak ja dociagnelam do smietnika, to nie zostala na niej chyba ani jedna igla... :ico_olaboga: :ico_olaboga:

mam do Was pytanko - kupilam dzisiaj malej kaszke mleczno-ryzowa z bananami BoboVita (na mleku modyfikowanym) i zastanawiam sie jak ja podawac... czy na poczatke nie robic tak, jak na opakowaniu jest napisane i dosypywac po prostu mniej tej kaszki do wody i dawac z butelki, czy cooo??? Kompletnie nie mam pojecia... boje sie, ze jak zrobie taka papke, jak na opakowaniu, to mala nie bedzie chciala jesc z lyzeczki - Wy jak robicie???

[ Dodano: 2008-12-29, 17:58 ]
zmniejszyłam trochę proporcje i dałam małej 90 ml tej kaszki, bo się bałam, że nie będzie jej smakowała, ale zjadla 90 ml, a potem jeszcze 60 ml :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

teraz będę jej dawała kaszkę na noc, może będzie lepiej spała, bo dzisiaj znowu od 2:15 wstawałam do niej chyba co godzine, bo się budziłą jak smok jej wypadał...

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 gru 2008, 20:34

Gie, też kupowałam takie kaszki tyle,że same ryżowe bo Patryk ma alergie na mleko i robiłam je na wodzie na gęsto i podawałam z łyżeczki. Robiłam je na noc ale i tak dokarmiałam cyckiem. Zresztą do tej pory kupuję, teraz rozrabiam na mleku modyfikowanym i też na gęsto.

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 gru 2008, 20:44

IWONA - ale to jest kaszka juz z mlekiem modyfikowanym i rozrabia sie ja z woda...

Awatar użytkownika
Jagna30

29 gru 2008, 21:09

Gie, ja rozrabiałam z wodą ,na gęsto...ale małej cos nie smakowała... :ico_noniewiem: No,ale jej mało co smakowało,teraz dopiero ozyskuje apetyt.Mleka wypija juz po 180 ml co 3-4 godziny.Je poza tym zupki(słoiczkowe)..deserki i Danonki.Kupiam jej tez chrupki kukurydziane...

Poza tym wraca do zdrowia :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-12-29, 20:11 ]
Aha....wróciłam do NANA 1...młodej chyba bardziej smakuje...poza tym ma więcej żelaza.Narazie kupy robi normalnie,jeżeli znowu zaczna sie zaparcia bede musiała zmienic na inne mleko.Bebiko chyba jej nie smakuje :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 gru 2008, 21:50

Co do kaszek to ja tak jak Iwona mam ryżowe i dosypuje Majce 1/5 miarki do mleka do butelki a na noc 2/5 miarki i jest bardzo gęste, mam wrażenie że ledwo co ciągnie.

Shoo pisała o kleiku ryżowym - to jest pasqdne więc nie dziwię się że Jaspi nie je tego, kaszki sa smakowe więc dzieci lubią.

Gie moja Majka po bananowej dostała uczulenia a po jabłkowej i malinowej nic jej nie jest.

No i mała tez już zjada 150 - 170 co 3-4 godz :ico_brawa_01:

Dzisiaj P. zabrał mnie na zakupy, kupił mi dzinsy i prostownicę do włosów taką wypasioną :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Dzisiaj wystawię chyba na allegro strój od chrztu, może ktoś sie skusi, albo wy jak będziecie cos wiedziały to dajcie znać :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 gru 2008, 23:00

JAGNA - Emi je Danonki i chrupki kukurydziane???? :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: z tego, co wiem, "chrupkie" jedzenie, które rozpuszcza się w buzi (chrupki kuk., biszkopty) podaje się ok. 8-9 m-ca... :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: albo ja jestem jakas zacofana... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

ja tez juz jakis czas temu wrocilam do NAN1, bo Bebiko chyba malej mniej smakowalo...

MARGARITA - no to Pan sie spisal, brawo za chojnosc :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Majka po bananowej dostała uczulenia
oojjjj, nie strasz... :ico_noniewiem: ja dzisiaj mialam wziac wlasnie malinowa, ale jakos pomyslalam, ze bananowa bedzie bezpieczniejsza... no coz, pozostaje mi poczekac i obserwowac, oby nic jej nie bylo...

dobra, ja zmykam spac, jutro do Was zajrze, caluski :)

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 gru 2008, 23:38

JAGNA - Emi je Danonki i chrupki kukurydziane???? :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: z tego, co wiem, "chrupkie" jedzenie, które rozpuszcza się w buzi (chrupki kuk., biszkopty) podaje się ok. 8-9 m-ca... :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: albo ja jestem jakas zacofana... :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:
Jagna, Gie ma rację, nie przesadzałabym z chrupkami a tym bardziej z Danonkami.

[ Dodano: 2008-12-29, 23:05 ]
Poczytajcie sobie to:
kalendarz rozszerzania diety http://babyonline.pl/niem...tykul,4852.html

Awatar użytkownika
Jagna30

30 gru 2008, 00:36

Wiem co pisza na ten temat,ale to ja bede decydowała co zje moje dziecko.Zreszta nic małej nie jest.Soczki i inne smakołyki zaczęłam dawać długo przed wami i Emi wszystko toleruje...żadnych wysypek..NIC.
Zreszta mała dostała juz ziemniaczki z masełkiem.... :ico_oczko:
Wszystko jej bardzo smakuje.

Gie, no własnie z Bebikiem cos nie tak...mała dostawała szału jak miała to pić:-/

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 gru 2008, 08:57

Wiem co pisza na ten temat,ale to ja bede decydowała co zje moje dziecko
oczywiście, że to Twoja sprawa i Twoja decyzja, ale moim zdaniem po to są tworzone przez lekarzy i fachowcow tabele zywieniowe, zeby czlowiek wiedzial, co i kiedy jest wskazane dla dzidziusia i zeby nie trzeba bylo eksperymentowac...

Ja tez mam swoje zdanie na ten temat i uwazam, ze chrupki kukurydziane i Danonki (bo to przeciez ma strasznie duzo cukru!!!) nie sa odpowiednie dla maluszkow w wieku naszych pociech, ale jesli Ty uwazasz inaczej - musze to uszanowac :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem:

wazne, ze Emilce nic nie jest :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-12-30, 08:02 ]
noooo, a tak w ogole, to witam sie z ranka :)

czesc Iwonka - dzieki za linka odnosnie zywienia...
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: jak bede miala chwile, to wnikliwie przestudiuje :)

Shoo - mam nadzieje, ze zajrzysz przed Sylwestrem :)

Margarita - prostujesz włoski, czy co??? :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:

Pan dzisiaj poszedl do pracy, wiec siedzimy do wieczora same z Zu :)

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”