Tylko najpierw muszę ssaka odessać, ale jak to zrobić? Podpowiedzcie jak to zrobiłyście?
To super, że jeszcze karmisz
Ja miałam taki plan,żeby karmić Adasia co najmniej do roku, ale wcześniej wróciłam do pracy a tam nie miałam warunków do odciągania mleczka i pracowałam na zmianę. Zaczęłam Adasia dokarmiać jak miał pół roczku i chyba po miesiącu przeszliśmy całkiem na butlę. A u nas to babcia dawała mleczko w dzień a wieczorkiem tatuś.
Z Jaśkiem było inaczej. Ja wtedy nie pracowałam i spokojnie mogłam się zajmować tylko nim. Karmiłam Jasia do 14 miesiąca. A odstawiać zaczęłam stopniowo. Wieczorem dawałam mu mleczko z kaszką, w dzień kaszkę mleczno-ryżową a rano był cycuś. Po miesiącu i cycuś poszedł w odstawkę. Ale nie powiem ci czy to moje dziecko tak łatwo się przestawiło na sztuczne mleczko czy metoda dobra. Jak jeszcze karmiłam cały czas słyszałam, że tak długo karmię, że będę miała problemy z odstawieniem
Można powiedzieć, że ja już stosuję dietę kopenhaską
Rano kawa (dwie łyżeczki cukru i mleko 3,2%) czasami kromka chleba. Potem obiad z rodzinką, jakiś owoc lub dwa, jogurcik. Jest tylko jeden problem, że nadganiam sobie wszystko wieczorem
Może zacznę stosować tę dietę, ale czytałam o niej raczej złe opinie
[ Dodano: 2008-12-31, 09:50 ]
Ika202, ja nie jestem przekonana do tych rzeczy
A może znasz kogoś kto taki gorset ma? Ja kupiłam sobie rajstopy wyszczuplające na bal barbórkowy. Miały spłaszczyć brzuch i wymodelować nogi. Góra kończyła się pod biustem. Założenie zajęło mi kupę czasu, a efekt-nic nadzwyczajnego
Nogi ładnie wyglądały
, pośladki to tak jakby ktoś nożem skroił
no i zsuwały mi się. Czułam dyskomfort