Awatar użytkownika
Jagna30
Trzy tysiące lat minęło...

05 sty 2009, 10:35

Witam.....

Jak ja niecierpie poniedziałków :ico_zly:

kamilka21, witam nową koleżankę :ico_brawa_01: Twój synus rozwiją sie nadzwyczaj szybko...zreszta jak nasza Majeczka :ico_brawa_01:
Chociaz ząbkami to mogę pochwalic sie tylko JA :-D Ząbkami mojej córci oczywiście.Obydwa ząbki wyszły tego samego dnia kiedy miała 4 miesiące i 1 dzień.Dla mnie to żadna nowość ponieważ moim chłopcom też wcześnie wyszły ząbki.

Dla Hubcia z okazjii ukończenia 5 miesięcy... :ico_tort: od nowej cioci :-D

Niedługo i my będziemy świętować... :ico_brawa_01:

Gie, u nas o godzinie 7...było - 14 st.Bryyyyyy.......

No i oczywiście kciuki zaciśnięte będą za Zu;)Chociaż jestem pewna ,że będzie w sio "wpariadkie" :ico_oczko:

shoo, gratuluję miło spędzonego wieczoru ..u boku ukochanego :ico_brawa_01:

Chyba i ja wstawię jakiś filmik z moja córcia w roli głownej.

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 sty 2009, 10:36

Witam.
Dzisiaj sobie pospaliśmy, to znaczy ja z Patrykiem dopiero wstaliśmy a Paulinka śpi nadal. :-D :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
U nas też napadało śniegu i trochę wieje, jak się wiatr uspokoi to wyjdę z Patrykiem na sanki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Gie, 3-mam kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze.

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 sty 2009, 11:21

witam i ja z rana :-)
Dziekuję za podpowiedzi dziewczyny, chyba coś wykombinuję :ico_oczko:

Ja też nie lubię poniedziałków, dzisiaj P. pojechał do pracy po dwutygodniowym urlopie i jak wychodził z domu to mi łezka sie w oku zakręciła :ico_placzek: :ico_placzek:

dzisiejszej nocy moja córka przeszła samą siebie, wstawałam do niej ze 4 razy ale tylko po to żeby ją poprawić w łóżeczku bo spla na brzuchu i jęczała :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: no żeby przez sen niemowlak przerzucił się na brzuch i jęczał - takie rzeczy to chyba tylko Majka :ico_olaboga:

[ Dodano: 2009-01-05, 10:23 ]
Dzisiaj sobie pospaliśmy, to znaczy ja z Patrykiem dopiero wstaliśmy a Paulinka śpi nadal. :-D
jak wy to robicie ze wasze dzieci tak długo śpią, Maja dzisiaj wstała o 6.40 :ico_placzek:

Gie trzymam kciuki :-)

Awatar użytkownika
Gie
Cyber rusałka
Cyber rusałka

05 sty 2009, 11:46

MARGARITA - no niezle masz szopki z ta swoja malą :ico_olaboga: :ico_olaboga: :ico_olaboga: moja Zuz jak usnie, to tylko glowa rusza i czasam raczkami, bo zagarnia sobie pieluszke i sie do niej przytula - nie ma mowy o takich przewrotkach :)

szkoda, ze Twoj Pan znowu wyjechal... i co? pewnie wroci dopiero w weekend?? :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: i tak siedzisz sama non stop, bidulko...

IWONA - a Twoja Paulinka budzi sie w nocy na karmienie?? Jakim cudem spala tak dlugo?? Moja Zuz zasypia ok. 21:00-22:30 i spi zazwyczaj do 7:30 :)

JAGNA - czekamy na filmik :ico_sorki:

SHOO - fajnie, ze wieczor sie udal i spedziliscie milo czas ;)

[ Dodano: 2009-01-05, 10:49 ]
aaaa, KAMILKO - mialam juz wczoraj napisac i zapomnialam... pewnie sie SHOO cieszy, ze do nas dolaczylas, bo ona tu jedyna ma synka, a tak same dziewczyny... Jaspi bedzie mial w czym przebierac, hhehee... no i teraz Twoj Hubert - ale on to w ogole jest w dobrej sytuacji, skoro pisalas mi, ze jestes na kilku forach... :-D :-D :-D

no i czekamy na filmik z tym "konikiem", chociaz zupelnie nie wiem o co chodzi... :)

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 sty 2009, 12:21

IWONA - a Twoja Paulinka budzi sie w nocy na karmienie?? Jakim cudem spala tak dlugo?? Moja Zuz zasypia ok. 21:00-22:30 i spi zazwyczaj do 7:30 :)
Paulinka zasypia zaraz po kąpaniu, ok. 20ej, przebudza się jeszcze z 2 razy ale to tylko dlatego,że Patryk krzyknie czy coś takiego,podkarmiam ją i już koło 22 śpi ciągiem do ok.4ej.
Budzi się tylko raz a bardzo rzadko 2 razy, podkarmiam ją i dalej zasypia. Rano budzi się między 7-8, przebieram ją i dam cycka. Przy cycku zaśnie, nieraz jest tak że pośpi tylko pół godzinki a nieraz z 2 potrafi podrzemać. Ale w ciągu dnia jest gorzej - potrafi tylko 2-3 razy spać po 30-40 min. Ale po takich nockach nie wymagam od niej więcej.

Paulinka to przeciwieństwo Patryka - w nocy co 2-3 godz. się budził i w dzień też mało co spał.

Awatar użytkownika
margarita83
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 sty 2009, 13:39

potrafi tylko 2-3 razy spać po 30-40 min. Ale po takich nockach nie wymagam od niej więcej.
Majka ma dokładnie tak samo. W dzień ma 3-4 drzemki po 30-40 min., ale nocki nie są rewelacyjne, nie dość że mała się rzuca to na dodatek wstaje ok. 2-3 na jedzonko a potem ok. 6-7 i często już nie zasypia :ico_olaboga:
to moje dziecko jest tak żywe że czasami mnie przeraża, zaczynam się bać co to bedzie jak zacznie chodzić :ico_noniewiem: :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Jagna30

05 sty 2009, 13:44

A ja właśnie dzwoniłam do przychodni,aby przełożyc szczepienie.Emi nie może byc jeszcze szczepiona,po tych antybiotykach co dostawała.Musimy odczekac 2 tygodnie.Teraz jesteśmy umówione dopiero na 19 stycznia :ico_olaboga: No,ale co zrobić.
I badanie krwi tez musi poczekać.
Mała musi dojść po tym wszystkim.

A moja lala usypia około 22 i spi do 7-8 rano,bez żadnych pobudek w nocy :ico_brawa_01:

margarita83, kurcze Majka naprawdę jest żywym dzieckiem,ciekawa jestem jak to znia będzie jak zacznie chodzic :ico_szoking:

Awatar użytkownika
Iwona H
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

05 sty 2009, 14:16

My na szczepienie też idziemy w styczniu, 13ego dokładnie.

Majka w końcu musi to po kimś mieć :-D :-D :-D
A moja lala usypia około 22 i spi do 7-8 rano,bez żadnych pobudek w nocy :ico_brawa_01:
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Jagna30

05 sty 2009, 17:24

Majka w końcu musi to po kimś mieć
No własnie,ciekawe po kim:P

kamilka21
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

05 sty 2009, 17:48

witam was no moj synus ma kapiel o godzinie 19.30 do 20.00 o 20.10 dostaje kaszke i idzie spac zazwyczaj spi juz ok 20.30 i spi mi do 3-4 rano dostaje mleko lub soczek i idzie spac dalej i spi tak do 7.30 -8.00 zalezy no teraz troszke czesciej sie do niego budze bo ma katar i kaszel i przeszkadza mu to w spanniu ale to tylko zeby go przelozyc inaczej i tez spi do 7.30 no i wychodza mu zabki gorne wiec z piciem z bitelki tez jest kiepsko bo go bola i przez to tez czesciej wstaje bo go cholernie bola nawet dotkac nie da :/

[ Dodano: 2009-01-05, 16:49 ]
no bylismy dzis u lekarza i maly ma troszke gardlo chore i duzy katar dostal leki i w srode na kontrole :( idziemy mam nadzije ze sie nie pogorszy ja tez jestem chora nie moge mowic bo starcilam glos:(

Wróć do „Mam dwa latka, dwa i pół”