doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2009, 01:53

to ja się tylko przywitam z Gdańska :)

pociąg miał 45minut opóźnienia... czy w PL pociągi jeźdzą punktualnie??? chyba nie...

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2009, 11:10

hej!
no kochane.......dziś to już w ogóle am zamęt....Hania w nocy znów płakała...cholera odstawiam nabiał. ale co jej dawać? Sikorko co Karolek jada?
Glizdunia dokładnie jak piszesz...raz lepiej, raz gorzej. Teraz wszystkim gorzej, więc jakoś to musimy przeżyć, zacisnąć zęby i wytrzymać. Jeszcze trochę to Twoja praca przyniesie kasę i będzie ok
Lady no tak...dwie takie pensje i spokojnie się w miarę żyje...u nas J może tyle ma...za to ja od 4miesięcy przynoszę tylko straty :ico_olaboga: ale liczę ze wiosna przyniesie jakieś pomyślne dni...bo inaczej masakra!
Massumi i co, wyczaiłaś coś innego?

ja spadam do roboty....nie chciałam ale i tak mam mamę odrestaurowa przed urlopem, żeby się nie wstydziła za wygląd...to zamiast przywozić pracę o domu, to wiozę mamę do pracy...
miłego dnia, do później!

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 sty 2009, 14:18

Hej..
Spalam 4 godz po pracy.. Iz emocji nie moge.. nic.. Ani jesc,ani pic,ani myc.. Siedze i mysle..
Duzy zadzwonił wczoraj i powiedzial.. ze dzis wypływa w rejs do Stanów.. 5 tygodni..
Caly grudzien gonie bylo.. z przerwa na Swieta.. Teraz cały styczen.. Pol lutego.. Bede sama w nasza rocznice slubu..
Pod koniec stycznia Tesciowa bierze Krzysia do siebie na tydzien, a ja sie biore za przeprowadzke itp.

Glizdunia-nie chcialam Cie w zaden sposob urazic. Jesli jest tak,jak piszesz, ze jestes pesymistka i wiecej piszesz w negatywnym tonie, niz jest naprawde.. To super. Pewnie ze bedzie lepiej jak Maycia pojdzie do przedszkola. A teraz kazda z nas powinna na maksa korzystac z macierzynstwa.. Ja tez pracuje na nocki,zeby nie opuszczac dni z Misiakiem. Chwala Ci za to :)

MAm pustow głowie. Boje sie. Ciszy w telefonie, braku wiadomosci.. Rozłaki baaardzo dlugiej. Wiem ze bardzosie kochamy i przetrwamy.. Trzeba sie skupic na celach. BEdzie łatwiej .

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2009, 15:50

helo
a my dzis mamy malych gosci wiec rano zakupy, sprzatanko, zaraz zjemy i bede cos szykowac..

zbora jakby A miał taka wypłate to ja sie o nic nie martwie :-)
Julii kurcze fajnie ma ten twoj, ale jednak ci wspołczuje ze tak duzo czasu sama spedzasz..hmm on wogole zamierza kiedys zmienic prace czy planuje tak cały czas byc w rozjazdach??ale tez cie podziwiam ze dajesz rade, bo ja bym chyba wysiadła..
sikorko ja sie ciesze na kazde rady :ico_sorki: dzieki..
glizdunia no u nas "to" sie stracilo jak na razie nic nie widze, ale wlosy tłuste jeszcze od tej oliwki( nie spłukała sie dobrze jeszcze), dzis znow wymyje i i jeszcze wyczesze i znow zobacze..

Awatar użytkownika
Juli
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

10 sty 2009, 16:28

LAdy - ja tez Duzemu zazdroszcze.. tym bardziej ze jak bedzie plynal, tozahacza o 6 miejsc w Stanach- 6 portów.. I w kazdym po1-2 dni zwiedzania i rozrywek.. Wiec super.. Zawsze marzył o wyprawie do USA.. No i teraz to sie spełnia. A ze firma placi za wszystko, to jest jeszcze lepiej.
Ja musze niestety zacisnac ząbki i byc twarda babą.. A jak wroci, to bede malutka, krucutka.. I bedzie musiał dbac.
Co do tej pracy - najpozniej ją zmieni, jak Mis bedzie mial 3 lata.. Nie chcemy,zeby Misio cierpial. Teraz sie urzadzimy, potem troche odlozymy, Duzy w Szwecji kupi sprzety, maszyny i bedzie tutaj działał..
Mam nadzieje...

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

10 sty 2009, 18:15

hallo,jestem...owca spozniona dzis lekko :-)

Juli,podziwiam Was oboje...Ciebie ze dajesz rade i meza za znoszenie rozlaki i nie widzenia malego :ico_olaboga: ...ja nie zazdroszcze..naprawde....3maj sie dzielnie...dla mnie to niewyobrazalne na dzien dzisiejszy...ja czekam jak ze sraczka az A. z pracy wroci a co dopiero czekac tygodniami :ico_olaboga: ...

Lady,aja zle wyczesalam..w biegu i w kiepskim swietle i dzis widzialam ze troche w zlym miejscu wyczesywalam :ico_haha_01: dzis bedzie powtorka :-D :ico_oczko:

a ja....bylam dzis w pracy i mialam przygode...w hotelu zatrzymal sie na 3 nocki Polak...chlopak co ledwo przyjechal do naszego miasta,ponoc wczesniej byl w Bristolu...nic nie mowi po angielsku...jak on daje rade?ma chyba duuuuzo szczescia...szefowa mi go przyprowadzial bo nie mogla sie z nim dogadac...a ten wyluzowany :ico_noniewiem: ..ucieszyl sie ze mowie po polsku i mialam mu dzwonic do jakiejs wlascicielki domu gdzie chcial wynajac pokoj...wszyscy stali przede mna i czekali,wreczyli mi kom. a ja w takim szoku..nie wiedzialam nic o nim ...dobrze ze w sytuacji podbramkowej szybko sie mobilizuje...i zadzwonilam..umowilam go na ogladanie pokoju...potem moja szefowa wpadla na pomysl ze jej kolezanka ma taniej i musialam dzwonic odmowic tamto...a pare minut pozniej byl zobaczyc i sie nie dogadla ze cena byla nizsza ale za noc a on chcial tyle zaplacic za tydzien ...wiec znow ze wstydem w glosie musialam dzwonic spowrotem go umawiac..potem jeszcze po taxi i takim sposobem zalatwilam wszystko za niego...a ten moglbyokazac jakas wdziecznosc...bylo jakies tam ciche dzieki.....ale widac ze chyba przywykl ze sie za niego wszystko robi...a dla mnie normalnie to stres...dobrze ze w akcji go nie odczuwam...albo odczuwam taki mobilizujacy :ico_sorki: .....wiec mialam rozrywke...i male przerwy w pracy :ico_oczko:

pozniej zakupki i jechalismy odebrac prezenty dla Mayci ktore dotarly z PL od A. rodziny...troche chinskich zabawek,jedna od razu odpadla :ico_haha_01: ...no wiec bogatsi o pierdolki jestesmy...ale Maya zadowolona oczywiecie i to najwazniejsze...i bluzeczke dostala na 98cm...oj predko jej nie zalozy....jeszcze nie ma dobrych tych bluzek co dostala od nich w zeszlym roku na swieta :-D moja miniaturka :-D

kimnela sie w aucie i spi do teraz...my wciagnelismy pierogi i A. pobiegl mi do sklepu po Irish Cream..mam chec a skoro on saczy Jacka to mi tez sie cos w koncu nalezy nie? :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-01-10, 17:39 ]
juz sacze Irish Meadow...normalnie Arek bal sie to kupic bo kosztuje tylko 4,5f :ico_szoking: a lepsze od Baileysa :ico_noniewiem: ...no i sacze sacze....nim dziecko wstanie to juz ja pewnie bede lezec :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2009, 18:41

No heja! ja w pracy jednak mamy nie zrobiłam, więc czeka mnie to wieczorem.
Hania paskudnie broi i ciągle gada, aż już nie mam siły tego w ogóle słuchać...
Kupiłam se w lumpie płaszcz 10zł :ico_brawa_01: Hani 2czapki, sobie 2tuniki i sweterek i Hani golf i za wszystko 37zł! :ico_brawa_01: dawno mnie tam nie było, a jedak warto!!!
Juli no wiesz...i tu ja bym się poddała. Ja się nie nadaję na takie życie. Sama wciaż, jeszcze dziecko i mieszkanie na głowie...o nie...współczuję i zaczynam myśleć, że chyba lepiej odmawiać sobie np nowych spodni a mieć męża w domu. No ale Wy macie kredyt...choć ja bym chyba wolała zmienić pracę i być w domu.,..
Glizdunia no to palant! mógłby choć się wczuć w podziękowanie..a w ogóle jak ludzie tak mogą? jadą gdzieś bez znajomości języka...beznadzieja...no i jeszce teraz jak tam ludzi do pracy nadmiar...porażka!

lecę bo pada mi bateria w laptopie...narazie!

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

10 sty 2009, 18:51

Zborra,no to sie obkupilas :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: czasem sie faktycznie uda...ja dzis tez jak szlam z tygodniowka to po drodze wstapilam do lumpka i wyszlam z spudniczko-spodenkami dla Mayci z Disneya :-D i koszulka do tego ktora idzie na szmatki bo osobno sie kupic nie dalo a ona jest blee dla mnie...no ale za 1 f. to ma jak znalazl na lato :ico_haha_01: ...moze nastepnym razem jak bede poogladam cos dla siebie..bo ja jakos nie wchodze na dzial dla mnie...tylko na Mayci i sprzety i porcelana kuchenna :-D :ico_puknij:

Awatar użytkownika
zborra
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 sty 2009, 21:32

ale dziś absorbujący dzień, że nikogo tu ne ma :-D
Glizdunia no wiesz, szczerze mówią to ja też pierwsze co to lecę na dziecięce...ale dziś mama mnie zawołała bo upatrzyła coś dla mnie i tak się już tam rozkręciłam....
ten Hani sweterek może być za duży...a w sumie brakuje mi dla niej swetra ciepłego, albo fajnego polaru bez kaptura...ale nie mogę trafić. No i szukam wiąż polarowego pajaca bo mój zmarźlak w normalnym ma tak zimne nogi że szok!

dziś jakiś znów nerwowy dzień i zamieszanie i Hania szalona...Boże, ona mnie normalnie pozbawia energii!!! a od poniedziałku jesteśmy tydzień sami, bo moi rodzice jadą wypocząć. A potem będziemy mieli bratanicę, bo brat jedzie odpoczywać...a pote chyba my...choć jeszze nie podjęłam ostatecznej decyzji...........
lecę młodą zaraz kłaść, a potem mamie zrobić pazury...a potem chyba padnę...
sory ale połykam literki bo mam nową klawiaturę, taką silikonową bo cicha jest...ale jakoś nie umiem na niej pisać...
na razie!!!

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

10 sty 2009, 23:37

Maya poszla z A. sie usypiac ale ciagle ja slysze na dole jeszcze... :ico_noniewiem:

wogole to wymysla fajne zabawy..kreci sie w kolko a wala sie po pokoju bo ja znosi-kiedys mi zwymiotuje przez to :ico_noniewiem: albo dzis wysypala drewnane klocki i chodzila po nich na bosaka jak po szkle...ale jej sie podobalo..potem zalozyla wiadro na glowe i daej przechodzila..potem przeskakiwala,liczyla...i matko co jeszcze sie dalo :ico_haha_01: ....i te ludziki ktorymi "kieruje" i wszedzie laza...no i cyferki...wie juz jak wyglada 0,3 i 8 :ico_haha_01: ...jej ulubione na dzien dzisiejszy :-D

jutro do pracy znowu a pozniej wolny tydzien :-) ....oby pogoda byla laskawsza bo to co jest teraz mnie nie zadowala :ico_noniewiem:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”