noo, my kombinujemy ja po tej cesarce pokarmu dostałam dopiero na 5 dobę i było wszystko w porządku do przeziębienia, a właściwie momentu, kiedy dostałam wyższej gorączki, następnego dnia rano miałam miekkie totalnie piersi i niezbyt dużo z nich possał Mały... teraz najpierw daję mu pierś, a potem dopija butlę, koło 50-80ml, to zależy...ananke, jak często Twój synuś je i czy dużo? karmisz piersią czy butelką ???
dawaj, dawaj, nie ma co rozkładać trzeba pytać, żeby wiedzieć, a i pozostałym dziewczynom się przyda, jak już wrócą z Maluszkami ze szpitala...ja mam 100 pytań, ale je rozłożę na kilkanaście dni
wiesz co.. jak maluch ma normalną skórę, to nawet z oliwką nie trzeba przesadzać, mój znów zaczął się łuszczyć i dziewczyny z grudnia poradziły oliatum i juz to zamówiłam, bo wygląda jak mały wąż zrzucający skórę, co się zdarza...czym najlepiej smarować dziecko po kąpieli, oliwką czy pudrem????? ja mam oliwkę, ale czy mozna np. buźkę posmarować kremem????
a kupkę zrobił? bączki puszcza? bo to najczęstszy problem z marudzeniem i popłakiwaniem, chocxiaż wiesz, może po prostu domaga się towarzystwaa mój synuś nie śpi już ponad 3 godziny , ja nie wiem , popłakuje, najgorsze, ze nie wiadomo co mu jest, chyba mam małego nerwuska
Też tak uważam jak ananke,ze nie ma co ze smarwidłami przesadzać.Według mnie bardzo dobre są mleczka dla dzieci bo nie są tłuste i szybko się wchłaniają,buźki raczej bym niczym nie smarowała.no i pupkę jakimś kremem przeciwko odparzeniom.czym najlepiej smarować dziecko po kąpieli, oliwką czy pudrem????? ja mam oliwkę, ale czy mozna np. buźkę posmarować kremem????
od 3 dni robił po raz, a dziś już 2, ale ciągle jest marudny, w brzuszku mu kręci i baczki puszcza
a jak Twój Szymuś z kupkami??
a może być puder czy ten sudocrem???[no i pupkę jakimś kremem przeciwko odparzeniom.
noo, to ja bym w takim wypadku sudocremem posmarowała, puder może się zrolować w grudki i tyle, a kremik jeszcze nawilży ładnie i ściągnie te odparzeniaa może być puder czy ten sudocrem???
bo zauważyła, że ma coś w rodzaju odparzenia w pachwinkach
Donatka, a Ty jak karmisz?? bo jak piersią to może herbatkę dla matek karmiących? wtedy jemu też będzie łatwiej się załatwić...od 3 dni robił po raz, a dziś już 2, ale ciągle jest marudny, w brzuszku mu kręci i baczki puszcza
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość