Awatar użytkownika
zirca
Jestem najmądrzejszy na forum!

20 sty 2009, 23:04

miszka, co do planu, u nas planowo karmienia-co 3 godziny, "poranne przywitanie" i wieczorny rytuał. Nic poza tym....doszłam do wniosku, że dziecko powinno miec jednak nieco niespodzianek :-D
mój Synek tylko rano idzie na drzemkę 15 minut po karmieniu, późniejsze drzemki sa wtedy, kiedy widzę że ledwo siedzi :-D generalnie plan mamy taki

* 5 rano- pierwsze karmienie. W milczeniu, bo jeszcze jest noc. Natychmiast po karmieniu-do łózeczka i spanie.
* 8 rano- budzenie, o ile śpi (a przeważnie od paru minut lezy i gada do siebie), włączam pozytywkę w karuzeli i swiatło w przedpokoju (o 8 jest jeszcze ciemno), witam sie, robie wielkie łaskotanie, spiewanie i generalnie totalną rozpierduchę. Potem przewijanie i cyc. Po cycu gadanie z mamą ok 15 min i spanie-przewaznie ze mna w łózku, do 9-10.
Kolejne karmienia lecą co 3 godziny czyli
o 11, 14, 17
w tych cyklach 3 godzinnych staram sie zapewnić Alkowi zabawę i drzemkę (zawsze we własnym łóżeczku), raz dziennie jedna drzemka wypada w trakcie spaceru lub shoppingu.
Po 17 cięzko jest Ala zapedzic do łózeczka, pojecia nie mam czemu....przez to bywa czasem bardzo nerwowy i zmęczony w trakcie wieczornego rytuału.
O 19 zaczyna sie wielka akcja wieczorna-najpierw tzw "kwadrans nudysty"-wtedy Al fika sobie rozebrany na macie edukacyjnej, a ja mam czas przygotowac wszystko do kapieli.
ok 19:30 kąpiel, potem masaż, ubieranie i pożegnanie z "dzidziusiem w lustrze" :ico_oczko: gasze swiatło, cyc i kołysanki, a potem pyk do łóżeczka :ico_oczko:
i o 5 cały cykl od nowa.....

[ Dodano: 2009-01-20, 22:08 ]
adia, pewnie to bedzie kosmetyczny zabieg, skoro mówisz że nic nie widać....albo tak im sie wydawało po porodzie i chcą to sprawdzić? :ico_noniewiem: tak czy inaczej, trzymaj sie....kurczę, faktycznie to musi byc przerażajace.....taki Maluszek na zabieg.... :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Agusia1982
Już śmiało chodzę po forum!
Już śmiało chodzę po forum!

21 sty 2009, 01:47

witam dziewczynki! późno ,ale kurcze spać nie moge,ale o tym później!
adia współczuje kochana miejmy nadzieję że wszystko sie wyjaśni i że to pomyłka!!! a właśnie miałam pytać was dziewczyny a dokładnie mamuś które mają chłopców,skoro przy tym temacie,bo ja słyszałam że powinno sie naciągać skórke na siusiaku żeby sie nie zrosła bo tez to grozi zabiegiem??? ale nie wiem,czytam różne opinie,i nawet mama moja ma 3 synów,mówi że mam nic nie ruszać! ale z drugiej strony jak faktycznie sie zrośnie :ico_olaboga: tez na samą myśl o jakimś zabiegu robi mi sie duszno :ico_noniewiem:

dziś dowiedziałam sie a wlaściwie wczoraj że synek mojego kolegi zmarł dwa dni po wypisaniu do domu!!! :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: boże to straszne wyłam jak głupia,jeszcze na samą myśl łzy cisną sie do oczu,nosisz pod sercem 9 miesięcy,rodzisz ,a potem... :ico_placzek: odchodzi :ico_placzek: czemu to życie jest takie straszne! dziękuję Bogu za zdrowe dzieci i modle sie żeby wszystko było dobrze!!!
zastanawiam sie czemu tak sie dzieje??? nie ma odpowiedzi :ico_noniewiem: :ico_olaboga: :ico_nienie:

doszliśmy z mężem do wniosku że ja wracam do polski w lipcu,kurcze nie mamy tu nikogo,ja nie chce tu zyc na zawsze!!! a im wcześniej tym lepiej,a jak on sam tu zostanie to szybciej uzbieramy na własne m! a tak to nie ma szans bo tu zycie drogie,z drugiej jednak strony nie wiem czy to dobrze wpłynie na nasze życie małżeńskie,rozłąka? nie wiem i mam dylemat i nie moge spać!!! :ico_sorki: przyjeżdzał by na swieta ,wakacje i przynajmniej raz w miesiącu na weekend,ale czy to starczy???
dobra kończe tego stękania,poczytam jeszcze sobie na necie i chyba pójde spać,mam nadzieje ze mięta mi pomoże!!! spokojnej nocki

Awatar użytkownika
zirca

21 sty 2009, 02:25

Agusia1982, okropne....nie umiem sobie nawet wyobrazić takiej sytuacji.....utrata dziecka jest najgorszą tragedia, jaka moze spotkac człowieka.... :ico_placzek:

co do interesów naszych synków-u nas jest polityka-nie ruszać. Do 3 roku zycia ma prawo byc zrośnięte, co wiecej-tak jest bezpieczniej dla małego facecika.

trudna decyzja o powrocie do Kaczystanu.....ja tez mam podobne mysli, z tym ze ja nie przejmuję się rozstaniem z P. Mysle ze dobrze mu to zrobi....

[ Dodano: 2009-01-21, 01:45 ]
polecam mój nowy wątek, usmiałam sie do łez, więc postanowiłam podzielic się z innymi :-D
http://www.naobcasach.pl/forum/viewtopi ... 78#4740378

są nawet rady dla dzieci z problemami skórnymi, więc miszka- szykuj lewatywę :-D

Awatar użytkownika
miszka
Zrobiłem Magistra z forum!

21 sty 2009, 11:02

,skoro przy tym temacie,bo ja słyszałam że powinno sie naciągać skórke na siusiaku żeby sie nie zrosła bo tez to grozi zabiegiem??? ale nie wiem,czytam różne opinie,i nawet mama moja ma 3 synów,mówi że mam nic nie ruszać! ale z drugiej strony jak faktycznie sie zrośnie tez na samą myśl o jakimś zabiegu robi mi sie duszno
Agusia kochana Ty piszesz o stulejce,a Kacperek ma spodziectwo,to zupelnie co innego.Ze spodziectwa sie nie wyrasta,to wada rozwojowa ukladu moczowego.Nie radze bez konsultacji lekarskiej niczego naciagac,bo chodzi o przewod moczowy dziecka :ico_olaboga:
zirca Az Ci zazdroszcze tego planu :ico_sorki: Ja chyba jestem za leniwa,pewnie mi sie tym niebawem czknie,ale za nic nie potrafie sie zmobilizowac :ico_placzek: Chyba juz jestem za stara :ico_noniewiem:
dziś dowiedziałam sie a wlaściwie wczoraj że synek mojego kolegi zmarł dwa dni po wypisaniu do domu!!!
Matko,to straszne :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: Jak myslicie dziewczyny,naszym dzieciom jeszcze grozi nagla smierc lozeczkowa,czy sa juz na tyle duze,ze mozemy sie czuc bezpiecznie?

[ Dodano: 2009-01-21, 10:06 ]
zircaubawilam sie do lez :ico_brawa_01: No tak,lewatywa dobra na wszystko :ico_brawa_01: Az dziwne ,ze my zdrowe jestesmy ,jezeli nasze mamy opieraly pielegnacje na podobnych poradnikach :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-01-21, 10:16 ]
adia bardzo dobry artykul dla Ciebie :-) dosc wyczerpujacy
http://www.penis.com.pl/content.php?id=404

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sty 2009, 11:16

Adia wiem ze sie bardzo martwisz i bedzie Ci bardzo smutno jak maly bedzie mial operacje ale zobaczysz bedzie wszystko dobrze i szybko o tym zapomnicie... :ico_sorki:
Agusia jezu straszne to...boze ja nigdy nie zrozumiem dlaczego takie rzeczy ciagle sie przytrafiaja :ico_olaboga:
no i decyzja podjeta...pewnie juz zaczynasz pakowanie :ico_oczko:
Zirca mnie ten problem smoczkowy ominol bo dla Igola smoczek to raczej zabawka i to ja jej go wmuszam ona nie chce...teraz juz jej nie daje bo nie ma sesu skoro nie chce :ico_nienie:
Miszka mam pytanko -zlozylas na cansil chate??? bo ja mam zamiar ale nie wiem czy mnie nie wysmieja :ico_haha_01: nawet juz mam forme do wypelnienia :ico_noniewiem:
DZIEWCZYNKI DZIS DZIEN BABCI :ico_brawa_01: my zaraz lecimy zadzwonic z Igolem do babci :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sty 2009, 11:17

Witam sie kochane
moj maly spi, drugie podejscie do drzemki, o 8 zasnalale tylko na chwilke i wstal, pobawil sie w wozku i ukolysalam go.

miszka kochana moj Erik nie zasypia sam w lozeczku w dzien, musze go na rekach ukolysac czekam tak do 20, 30 minut i go odkladam i spi jak zabity, bo jak za szybko go odloze to wyje i sie budzi od razu,a le spi w lozeczku, a w nocy mi sie juz nie budzi, przesypia cale nocki, czasmai budzi sie po 5 czasami az przed 7 i wtedy daje mu butle i klade do lozeczk i zasypia sam, ale tylko w nocy, w dzien musze go kolysac

Moj maly po tych zupkach robi taka ciemna kupe, ale to nie sa juz papki, ani zadkie tylko taki klocek, a smierdzi okropnie :ico_olaboga:
czy to normalne???? :ico_noniewiem:

Dziewczyny wiecie moze , kiedy moge podac malemu sama kaszke zageszczona w miseczce do jedzenie, bo na noc i rano dodaje troche kaszki kukurydzianej, zeby mial bardziej syty pokarm

A my dzis moze na spacerek sie przejdziemy, ale strasznie zimno, brrrrrr

[ Dodano: 2009-01-21, 10:20 ]
zirca moj maly ssie smoka, zasypia czasami bez smoka czasami ze smokiem, ale jak w nocy zacznie marudzic to daje mu smoka i spi do rana, plusem jest to, ze jak mu wypadnie to nie wyje i nie trzeba leciec na leb na szyje zeby mu go podac. A teraz bawi sie smoczkiem, sam wklada i wyciaga mam przy tym niezly ubaw, czasami nie uda mu sie trafic

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sty 2009, 11:21

jeju zapomnialam o waznej wiadomosci :-D po 3 miesiacach i 21 dniach wreszcie zebralam sie do kupy i sie wczoraj sexilismy -w przplywie emocji wylecialo nam z glowy ze trzeba sie zabezpieczyc :ico_chory: wiec jak co to bede wr :ico_chory: zesniowka 2009 :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:

[ Dodano: 2009-01-21, 10:24 ]
Pati wlasnie slyszalam ze tak sie kupki zmieniaja-ale na sobie nie sprawdzalam my jeszcze ponad 2 miechy tylko cyc :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
miszka

21 sty 2009, 11:27

Miszka mam pytanko -zlozylas na cansil chate??? bo ja mam zamiar ale nie wiem czy mnie nie wysmieja nawet juz mam forme do wypelnienia
Kurcze nie :ico_noniewiem: Sama nie wiem czy skladac,ale moze faktycznie warto,no co,najwyzej odrzuca nie?To ja tez sobie wydrukuje forma :-) aaaaaaa,mialas racje z ta ambasada :ico_sorki: Dzieki Martus ,juz wiem dlaczego tam nie ma juz takich kolejek jakie ja pamietam z przed ponad 4 lat :ico_sorki: Juz od dawna jest druga ambasada dla polnocnej Anglii :ico_noniewiem: Ja oczywiscie nie mialam pojecia i pamietalam kolejki z dwuch kierunkow i stanie od 4 w nocy :ico_noniewiem: Oczywiscie sie tam z nimi opyskowalam ,bo mnie wysylali do Polski po pesel i akt urodzenia :ico_noniewiem: Wiec im wytknelam niekompetencje,i sie okazalo ze mi wszystko zlatwia na miejscu :-) Od tego tam do cholery sa :ico_zly: Az sie tam zapienilam jak mi babsko mowi,ze moge wystawic pelnomocnictwo komus w Polsce na zalatwienie tego.Pelnomocnictwo kosztuje tyle samo co zalatwienie tego wszystkiego przez nich,co za lenie :ico_zly: Moja kolezanka tak poinformowana pojechala specjalnie po to do Polski i wrocila z kwitkiem bo zazyczyli sobie zameldowanie.A gdzie ja mam sie zameldowac jak juz 5 lat tam nie mieszkam :ico_zly: Przepraszam ,ale juz sie nakrecilam :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 sty 2009, 11:28

jeju zapomnialam o waznej wiadomosci :-D po 3 miesiacach i 21 dniach wreszcie zebralam sie do kupy i sie wczoraj sexilismy -w przplywie emocji wylecialo nam z glowy ze trzeba sie zabezpieczyc :ico_chory: wiec jak co to bede wr :ico_chory: zesniowka 2009 :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01:
no niezle, a co chcialabys???? :-D

A swoja droga ja po odstawieniu tabletek tych CERAZETTE tez jeszcze nie dostalam okresu, a przytulalismy sie wiele razy i to bez zabezpieczenia i raz nam sie zdarzyl wypadeczek :-D

Awatar użytkownika
miszka

21 sty 2009, 11:36

miszka kochana moj Erik nie zasypia sam w lozeczku w dzien, musze go na rekach ukolysac czekam tak do 20, 30 minut i go odkladam i spi jak zabity, bo jak za szybko go odloze to wyje i sie budzi od razu,a le spi w lozeczku, a w nocy mi sie juz nie budzi, przesypia cale nocki, czasmai budzi sie po 5 czasami az przed 7 i wtedy daje mu butle i klade do lozeczk i zasypia sam, ale tylko w nocy, w dzien musze go kolysac

Moj maly po tych zupkach robi taka ciemna kupe, ale to nie sa juz papki, ani zadkie tylko taki klocek, a smierdzi okropnie
czy to normalne????

Dziewczyny wiecie moze , kiedy moge podac malemu sama kaszke zageszczona w miseczce do jedzenie, bo na noc i rano dodaje troche kaszki kukurydzianej, zeby mial bardziej syty pokarm
A moja caly czas sie budzi ok 2 w nocy na butle :ico_noniewiem: Ale ona chodzi spac o 18.30 :ico_noniewiem: I dokladnie tak jak Ericzek,musi dobrze na rekach zasnac bo inaczej koniec spania :ico_olaboga: Natalka tez robi taka kupke,ale pytalam mam juz karmiacych stalymi i mowia ze to normalne :ico_noniewiem: Za to robi teraz codziennie :ico_sorki: Ja Patuniu wszystko co jej podaje jest w miseczce i karmie lyzeczka,swietnie sobie radzi.No i kaszke tez dostaje.Moze inaczej Ci powiem.
Na sniadanie jak wstaje :ryzyk z talezyka,potem kilka lykow soczku a za pol godziny butelka(oczywiscie tak z 50 ml bo mleko nadal jest jej podstawa zywienia)
obiad ok 1 -kaszka bezglutenowa bananowa(najbardziej jej wchodzi) soczek ,mleko.
Kolacja ok 18 znow ryzy bo lzejszy i juz tylko mleko :ico_sorki:
Miedzy posilkami sporadycznie probuje jej wciskac tarte jablko,ale nie lubi :ico_noniewiem: Tak to sobie wymyslilam ,najwazniejsze ze je i nic ja nie boli,ani nie ma zmian skornych.Wprowadzalam wszystko po kolei i udalo sie :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2009-01-21, 10:40 ]
jeju zapomnialam o waznej wiadomosci po 3 miesiacach i 21 dniach wreszcie zebralam sie do kupy i sie wczoraj sexilismy -w przplywie emocji wylecialo nam z glowy ze trzeba sie zabezpieczyc wiec jak co to bede wr zesniowka 2009
Jaaaaaaaaaa Martus-nareszcie!!!!!!Ale bys miala cudowna roznice wieku,ja gdybym sie nie bala to bardzo bym ak chciala :-) Ale musielibysmy wpasc,bo za bardzo sie boje,a to raczej niemozliwe,bo w zyciu nie zapomnialampigolki :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2009-01-21, 10:41 ]
A swoja droga ja po odstawieniu tabletek tych CERAZETTE tez jeszcze nie dostalam okresu, a przytulalismy sie wiele razy i to bez zabezpieczenia i raz nam sie zdarzyl wypadeczek
A tescik robilas?Chyba bym zazdroscila gdyby Wam sie przytrafilo :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Przedszkolaczki”