julie_377
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

25 sty 2009, 17:42

witam!
ja tez jakis humorek kiepski bo jutro juz do pracy :ico_placzek:
spedzilismy z natkiem 4 fajne dni tylko wedwoje bo s. polec ial w interesach dzis go wieczorem odbieramy z lotniska ale juz tu w baredeen...
maly cos katar podlapal po tych naszych spacerkach mam nadzieje ze nie bedzie z tego nic wiecej......
aniu nie chce sie wtracac czy cie urazic ale a wy napewno wszystkie benefity co wam sie naleza dostajecie? przeciez nie mozecie sie tak meczyc z tymi wszytskimi oplatami....sprawdzcie dobrze.. przeciez teraz malenstwo i wogole...powinni wam jakos pomoc chociaz z mieszkaniem nawet na mlekko sa dotacje z tego co wiem...
mam nadzieje wpadac czesciej cos napisac ale wiecie jak to jest :ico_noniewiem:
ja czesto podczytuje wiec jestem na biezaco ale odpisac juz mi braknie czasu i weny ;)
pozdrawiamy

poccoyo
Trzy tysiące lat minęło...

25 sty 2009, 17:55

Ania_R, dam ci kalkulator benfitów... przelecisz to bedziesz wiedziec co ci sie nalezy i w jakich wysokoscach...

http://www2.lewisham.gov.uk/lbl/Housing ... /index.asp

[ Dodano: Nie 25 Sty, 09 17:50 ]
a jak się mają Wasze maluszki??? Jeszcze nie zacałowane :-D ???
no mój wycałowany systematycznie ze zmęczenia pada i spi całymi dniami...
hehe
dziś mamy niedzielę z niespodzianką...
Daviś dostał leżaczek z wibracjami i melodyjkami i tak mu sie spodobało ze w nim usnał... i piewrszy raz nie marudzil przy gotowaniu obiadku...
no super...

a u nas zimno... w chacie grzejniki poskrecalam, bo nie wyrabiamy z kasa... normalnie szok...
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 22:29 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ania_R

26 sty 2009, 11:32

aniu nie chce sie wtracac czy cie urazic ale a wy napewno wszystkie benefity co wam sie naleza dostajecie?
dam ci kalkulator benfitów... przelecisz to bedziesz wiedziec co ci sie nalezy i w jakich wysokoscach...
Dziękuję dziewczyny za pomoc, ale dostajemy już wszystko co nam się należy tzn. CHB, CH Tax Credit i Working Tax Credit - w sumie łacznie tego wszystkiego miesięcznie wychodzi około 300F plus pęsja mojego K 820F a opłat miesięcznie mamy około 1100F :ico_placzek: Niestety nic więcej nam sie nie należy - sprawdziłam dokładnie. Problem jest głównie w tym że w PL mamy swoje mieszkanie a w wielu benefitach jak Housing B itp. jest o to pytanie. Ja zwolniłam sie w sierpniu jak dowiedziałam się o ciąży, więc dodatki z tytułu pracy itp. też nam nie przysługują. Byłam ostatnio w Advice B. i jedyne o co moge się starać to Sure Start Maternity Grant, bo nawet z Maternity Allowence mnie wykluczyli.... No nic - jakoś musimy dociągnąć do kwietnia (może wtedy coś się zmieni bo wtedy na nowy rok wyliczają benefity które dostajemy obecnie), a po wakacjach mam nadzieje że uda mi się znaleść jakąś prace na pół etatu :ico_sorki:

[ Dodano: 2009-01-26, 10:33 ]
no mój wycałowany systematycznie ze zmęczenia pada i spi całymi dniami...
hehe
dziś mamy niedzielę z niespodzianką...
Daviś dostał leżaczek z wibracjami i melodyjkami i tak mu sie spodobało ze w nim usnał... i piewrszy raz nie marudzil przy gotowaniu obiadku...
no super...
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Super że tak mu się leżaczek spodobał :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

26 sty 2009, 11:42

hej hej Kobietki :-)
ja też ostatnio Was zaniedbuje - ale jak juz napiszę na noworodkach to najczęściej muszę brykać od kompa :ico_sorki:

Ania_R, szczerze Ci powiem, że dużo ludzi w pytaniu o Hausing nie podaje, że mają mieszkania w Polsce... większość z tych znanych mi ludzi dostała ten zasiłek i nikt ich chyba nie sprawdzał w Polandii... my też mieliśmy o to składać, ale właśnie dygamy z tym sprawdzaniem, bo jeśli sprawdzą to wyjdziemy na trym kiepsko...
Daviś dostał leżaczek z wibracjami i melodyjkami i tak mu sie spodobało ze w nim usnał...
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: suprr, leżaczki w ogóle fajna rzecz :-) mój ma taki z wibracjami, których jeszcze nie przetestowałam, bo baterii ciągle zapominamy kupić :-D ale mały i tak często w nim leży, teraz z rana nawet zasnął w nim :)

Ania_R, ja mam kilka rzeczy do szpitala, których nie zużyłam, np. jednorazowe majtki i wkładki do stanika, tantum rosa (mama mi przywiozła, bo byłam nastawiona na poród naturalny) - jakbys chciała te kilka drobiazgów to daj znać, to jadąc na kawkę do Ciebie zabiorę... a ciuszki dla malutkiej swojej masz? takie malutkie :-)

Awatar użytkownika
Ania_R

26 sty 2009, 12:58

większość z tych znanych mi ludzi dostała ten zasiłek i nikt ich chyba nie sprawdzał w Polandii... my też mieliśmy o to składać, ale właśnie dygamy z tym sprawdzaniem, bo jeśli sprawdzą to wyjdziemy na trym kiepsko...
ja właśnie się tego boję, bo jak jednak sprawdzą to aż strach pomysleć :ico_chory: dlatego my to sobie darowaliśmy. Jeszcze tak tylko myślę...bo oni przecież tutaj małużeństwa nie traktują w zasadzie jako jedność tylko podchodza do tego jako 2 odrębnych partnerów którzy wzieli ślub, więc teoretycznie mój mąż nie ma żadnego mieszkanie w PL tylko ja :-D więc może ona na siebie by się starał...? Ale musiałabym się chyba jakiegoś prawnika poradzić :ico_noniewiem: Daruję sobie jednak to - jakoś inac\zej musimy dac sobie rade :ico_sorki:
ja mam kilka rzeczy do szpitala, których nie zużyłam, np. jednorazowe majtki i wkładki do stanika
dziękuje kochana :ico_sorki: to już mam - szczerze mówiąc kupiłam te jednorazowe majtki i powiem Ci że jak je przymierzyłam to są one jedyne które mnie nie cisną w brzuszek - takie wygodne :-D
tantum rosa
kupiła mi moja siostra i "idzie" właśnie w tej paczce z PL co nam zagineła :ico_zly: Kurcze mam nadzieję że się odnajdzie w tym tyg :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
a ciuszki dla malutkiej swojej masz? takie malutkie
tak, ciuszki mam :-) choć poutykane w siatkachw szafie bo nie mam gdzie nawet ich poukładac tam ciasno mamy - zresztą zobaczysz jak wpadniesz na kawkę na którą zapraszam sedeczenie :ico_haha_02:

poccoyo

26 sty 2009, 13:05

a ciuszki dla malutkiej swojej masz? takie malutkie :-)
no ja też coś bym wzięła... np malutki komplecik na newborna i mysle ze cos by sie jeszcze znalazło...
to tez przywieziemy...
a kiedy to spotkanko?
bo neszemu Wodzowi to po 2 lutym, no ja mam gości do 5lutego
wiec nastepne wolne maz dostanie w tygodniu miedzy 9 a 15 lutym...
tylko dajcie znac jaki dzien, bo wtedy maz sobie ustali wolne... ja nie mam prawka, i jestem od niega uzależniona tzn od męża :ico_oczko:
Ostatnio zmieniony 13 wrz 2009, 22:29 przez poccoyo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ania_R

27 sty 2009, 16:27

Pamiętacie jak pisałam o Madzi że martwi mie to jej moczenie nocne? Muszę ją teraz pochwalić bo juz od tygodnia śpi bez pieluszki i jest sucho :ico_brawa_01: Porozmawiałam z nią i dała sie namówic na nocne wysadzanie (wcześniej były straszne protesty), więc teraz wysadzamy ją o 24 i o 6 :-)

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

27 sty 2009, 16:38

Muszę ją teraz pochwalić bo juz od tygodnia śpi bez pieluszki i jest sucho :ico_brawa_01:
noo, suprr :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla Madzi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: i dla Ciebie, że podjęłaś znów starania :ico_sorki: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

poccoyo, ja tam się dostosuję, ale ze względu na pracę Krzyśka to nam weekend pasuje :-)

poccoyo

27 sty 2009, 19:00

poccoyo, ja tam się dostosuję, ale ze względu na pracę Krzyśka to nam weekend pasuje :-)
:ico_olaboga: no u nas w weekendem moze być cięzko, mąż kucharz to ciezko w weekend z wolnym, ale moze sobote mu dadzą... no zobaczymy...

a u ciebie Aniu_R??

Awatar użytkownika
ananke
Wodzu
Wodzu

27 sty 2009, 20:28

poccoyo, noo, to jak nie weekend to po 15tej w tygodniu :-D :ico_sorki:

Wróć do „Pozostałe”