Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

04 lut 2009, 17:34

Kilolek czy mnie sie wydaje czy two maz ma problem z alkoholem czy od czsu do czasu mu sie wpadki trafiająa
ostatnio musze przyznać, że tylko się trafiają co jakiś czas, ale zanim Kuba się urodził to naprawdę bardzo często się to zdażalo. Moim zdaniem to już jest problem. Zwłaszcza, że on nie umie iśc i wypić 3 piwa np tylko jak już zacznie to piije dotąd aż go wyrzucą jak będą zamykać :ico_noniewiem: do upadłego normalnie. No ale wiadomo on uważa że przesadzam i jestem przewrażliwiona, bo mam ojca alkoholika. Trochę tak na pewno jest, że ciągle porównuję ale nie chciałabym żeby Kuba miał takie dzieciństwo jak ja.

[ Dodano: 2009-02-04, 16:43 ]
Jak czytam o hgienie to mi się od razy płakać chce- u mnie tez dbanie o higiene jest na pierwszym miejscu bo przez długie lata pracowałam w lab ,medyczm- natomiast moja tesciowa w tym temacie jest koszmarna, ile ja przepłakałam po urodzeniu Oleńki ze rok nie myje tylko prosto zesklepu mi ładuje smoczek do buzi Oleńki. :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: bu juz nie mowiac o innych jej głupich nawykach
moja babcia tak ma :ico_olaboga: maskra normalnie aż boję się do niech chodzić z Kubą. Chyba wiekowo to jest w okolicach Twojej teściowej, bo ma 77 lat. Raz, że ma takie stare wiejskie nawyki typu zmywanie z misce z pomyami brrr bleee :ico_olaboga: a dwa, ze no juz na starość to i oczy nie te i chyba przestała przywiązywać wagę do takich rzeczy. Ma tego swojego koszmarnego psa, który łazi po stole, próbuje jej jedzenie i zostawia mase kłaków nawet na stole bleee i w to puszcza Kubę, w te kłąki, jakies obierki w kuchani a on oczywiście lezie w ten największy bród, bo to ciekawe. Sama nie jestem pedanką i podłogę to myję od wielkiego dzwonuu, a odkurzam raz w tygodniu odką Kuba chodzi (jak raczkowal to myłam codziennie) no ale tam się normalnie wszystkiego brzydzę

Awatar użytkownika
Janiolek
Trzy tysiące lat minęło...

04 lut 2009, 20:21

stare wiejskie nawyki typu zmywanie z misce z pomyami brrr bleee
ja niestety w zimie musze transportowac ciepla wode,ale robie tak, ze przynosze cala miche takiej prawie wrzacej i wlewam po trochu tak 1/3 zmywam, az sie zatlusci i wymieniam. Byle do wiosny :ico_oczko: a poza tym to nie przesadzam, ale jak ktos mi włazil w butach do pokoju wiedzac ze mam raczkujace dziecko to :ico_zly: strasznie sie wsciekalam.
Alez chce mi sie spac. Wypije ze dwie kawy, poucze sie i lulu bo nie dam rady, cala jestem obolala z tego niewyspania

myszka105
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

04 lut 2009, 20:43

butach do pokoju wiedzac ze mam raczkujace dziecko to strasznie sie wsciekalam
a Lenka jeszcze nie chodzi?

Awatar użytkownika
Janiolek

04 lut 2009, 20:48

Lenka jeszcze nie chodzi?
juz dawno chodzi. Tam byl czas przeszly :-) teraz to juz wrecz biega

myszka105
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

04 lut 2009, 21:11

Dziewczyny chyba zaraz się pochlastam.Nie wiem czy mam się śmiąć czy płakać.Dominika wrzuciła swoje kozaczki do ubikacji :ico_szoking: :ico_szoking: i co ja mam teraz zrobić :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Agnieś81
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

04 lut 2009, 21:24

Naszpikowałam dziś swoich maluchów trucizną na robale :502: niech giną!!!
Wszystkie rzeczy z ich sypialni wyniosłam, umyłam, teraz się pierze pościel i piżamki. Jeszcze nasza sypialnia. Mam nadzieję, że to pomoże :ico_sorki: A za dwa tygodnie kolejna dawka leku i powtórka z rozrywki :ico_noniewiem:
Dziś wyjątkowo dokładnie oglądałam kupki Adasia. I nic. Nie zauważyłam żadnego robala :583:
A co do zwracania uwagi przedszkolance to muszę powiedzieć, że to nie jest takie proste. Jest to jedyne przedszkole w wiosce, jedna jedyna pani przedszkolanka podjęła się tej pracy a synowa kierowniczki BOS jest pomocą przedszkolanki (bez przygotowania pedagogicznego) Tu wszyscy wszystkich znają. A my nie jesteśmy stąd i na nas inaczej patrzą. A jak zaczniemy się wychylać... :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Janiolek

04 lut 2009, 21:37

myszka105, łowić je, łowić :-D

Awatar użytkownika
kilolek
4000 - letni staruszek

04 lut 2009, 21:51

Dziewczyny chyba zaraz się pochlastam.Nie wiem czy mam się śmiąć czy płakać.Dominika wrzuciła swoje kozaczki do ubikacji :ico_szoking: :ico_szoking: i co ja mam teraz zrobić :ico_olaboga:
:ico_smiechbig: wyłów, obmyj, wysusz :-D ponoć toaleta to najczystsze miejsce w domu, bo najwiecej detergentów się używa, no a lizać ich chyba potem nie będzie...chyba.... :ico_noniewiem: :ico_oczko: po dzieciach się można wszystkiego spodziewać :-D i to jest piękne :ico_haha_02: :ico_haha_02: :ico_haha_02:

Ja padam na twarz, wykonczona jestem ostro, znów mam zawroty głowy... od ponad 2 tygodni Kuba nie sypia po nocach, tzn budzi się co pół godziny. Nie wiem o co chodzi. Próbowąłam już chyba wszystkiego. Często też się przesikuje w nocy :ico_olaboga:
Jeszcze mam sterte zeszytów do sprawdzenia, a już bym najchętniej poszłaspać. Dobrze, ze w ferie nagotowałam obiadów dla nas i dla Kuby to teraz tylko rozmrażam, bo bym chyba wykitowała. Dzisiaj to już mysślałam, że dzieciaki wymorduję, strasznie jestem rozdrażniona,, inna sprawa, ze smarkacze sobie wszystko lekceważą :ico_olaboga:

a, hit! Kazałam dzisiaj przynieść "pół szklanki cukru" (na plastyke) a jeden przyniósł szklankę :-D

Awatar użytkownika
Janiolek

04 lut 2009, 21:56

a, hit! Kazałam dzisiaj przynieść "pół szklanki cukru" (na plastyke) a jeden przyniósł szklankę
no co na pół miał przeciąć :-D oj ja też padam. Ciężko jest przetrwac i uczyc sie po 3 godzinach snu gdy potrzebuje sie 9-u

barbara123
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

04 lut 2009, 22:02

:ico_brawa_01: Brawo dla Dominiki, dzieci to maja naprawdę genialne pomysły
Kilolek tak to jest ze do problemu z alkoholem to nikt sie przyznać nie chce. Wierze ze trudna sprawa ja tez mam ojca Alkoholika teraz trzeźwego, wiem bo tez nie chciałam nigdy zeby moje dzieci cierpiały z tego powodu. Czasem myśleze wyszłam za maz tak późno bo balam sie zaufac jakiemukolwiek meżczyźnie.
Ja nie wpuszczam Oleńki do pokoju tesiowej bo sie tam brzydzę wszystkiego. Z garnkami tez miałm przeboje bo na początku ja gotowałam a ona niby myła naczynia. Wyglądało to tak właśnie woda w zlewie tłusta, a w drugiej komorze płukane wszystkie naczynia- wiec myłam je jeszcze raz sama,az w koncu zwróciłam uwage no i awantura była. Teraz mój maz grzecznie garnki myje i talerze slnia- a teściowa sama sobie gotuje
U nas jak był pies, uspilismy go przed narodzeniem Oleńki zestarosci - to potrafiła mu talerz dac do wylizania :ico_placzek:
:ico_placzek: :ico_placzek: :ico_olaboga:

Wróć do „Przedszkolaczki”