lulu_
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

26 mar 2008, 13:36

Tuska, mi siostra mówiła, że nawet jak urodzę dużego chłopaka, to kilka rzeczy na 56 się przyda, ale na krótko.
Ale z dzieciakami jest różnie i nie ma sensu na początku kupować dużych ilości. W każdej chwili będziesz mogła wysłać męża do sklepu, żeby dokupił zwykłych bodziaków albo zamówisz na allegro. No i zawsze dostaje się kilka rzeczy od odwiedzających :-)
Byłam w szoku, bo 5-miesięczny synek mojej szwagierki chodzi w body 80, a 10-miesięczny syn mojej siostry w 74 :-D No ale patrząc na rodziców to można było to przewidzieć :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Tuska
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

26 mar 2008, 13:36

spinka jestem ortoptystka (leczenie zeza i niedowidzenia u dzieci) ale pracuje jako optyk :ico_oczko: A studia skonczylam jeszcze inne bo ochrone srodowiska, pomiesznie z poplataniem :ico_haha_01:
Niestety nie znalazlam pracy w pierwszym zawodzie, a szkoda bo bardzo to lubilam. Mialam przez rok praktyki po wiekszosci szpitali w Krakowie, ale wtedy nie patrzylam w strone porodowek niestety :ico_haha_01: Ale pare rzeczy mysle ze mi sie ze szkoly przyda bo mialam pediatrie i pierwsza pomoc u dziecka (chociaz to akurat srednio pamietam) Szkoda ze nas nie uczyli praktycznej opieki nad noworodkiem, to mialabym mini-szkole rodzenia :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-03-26, 12:41 ]
spinka pisze:
Tuska ja jestem na zwolnieniu od 16 października, ale wtedy to mi jeszcze zakład pracy płacił, tzn płacili mi do końca roku i z zakładu pracy PIT dostałam, jakoś dziwnie u Ciebie :ico_noniewiem:

A ja jestem od 15 pazdziernika to prawie tam samo :ico_haha_01: MI pracodawca placil przez 30 pierwszych dni, potem przejal mnie ZUS. Tak jest w malych firmach - ponizej ilus tam racownikow, nie wiem dokladnie ilu. W duzych firmach (powyzej 100 pracownikow) do konca pracodawca ci placi (i ZUS mu zwraca) Tak zrozumialam z tego co czytalam w internecie, ale moze to tez zalezy od pracodawcy?

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 mar 2008, 13:42

No Tuska w końcu troszkę napisałaś o sobie :ico_brawa_01: A Twoje wykształcenie faktycznie szerokie, ale w sumie zawsze to jakieś zabezpieczenie na przyszłość.

No z tą wypłatą to u mnie księgowa namotała, ale trudno sie mówi. A pamiętaj że zwolnienie możesz mieć tylko do 14 kwietnia (ja do 15) a potem już lekarz nie może wystawiać zwolnienia tylko już się jest na zasiłku rehabilitacyjnym.

A ja coś dzisiaj świruję z jedzeniem, zjadłam rosół, potem byłam bardzo głodna i nie wiedziałam co chcę, ale zdecydowałam się na kanapki z wędliną, a teraz chce mi się loda (mam w zamrażarce algidę czekoladowo-śmietankową) normalnie szok, już dawno tak nie miałam. Muszę pomyśleć czy ulec pokusie, czy jednak się powstrzymać i zapchać waflem ryżowym :ico_noniewiem:

lulu_
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

26 mar 2008, 13:47

Tuska, masz naprawdę ciekawy i nietypowy zawód :ico_brawa_01:

Mam do Was pytanie, bo widzę, że jesteście zorientowane w temacie.
A mi z pracy jeszcze nie przysłali PIT :ico_puknij: Pracowałam od października i w tamtym roku nie byłam na zwolnieniu. Mam jeszcze czekać??? Chciałabym się już rozliczyć.

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 mar 2008, 13:51

Lulu_ ja bym Ci radziła zadzwonić do księgowości wszystko Ci powiedzą.

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2008, 13:57

o ile dobrze kojarze to maja obowiazek do konca lutego dac pita wiec juz grubo przesadzili. Chyba że to do konca marca, ale kazdy mi mówił że do lutego. Zadzwon i sie upomnij.
co do rozmiarów ciuszków to moja siostra miała prawie wszystko od 62 no i nie wiem jak ta wiki w tym na początku chodziła, nie pamietam, ale nie była jakas mega duża, chyba 54 cm miała. A moja kuzynka urodziła klocka -ponad 4 kg i 59 cm a przydały jej sie ciuchy na 56 bo mały taki podkurczony lezał na poczatku to 62 z niego wisiało.Dlatego ja kupie tak ze 3 komplety- kaftaniki i koszulki (spiochy mam) na 56 i ze 3 na 62 a reszte będe miała ta co z wiki.
ja jem 3-cia porcje zupy, została jeszcze jesdna, to na pewno zjem dzis.
spinka, nie lubie Cie- czemu piszesz o lodach :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: żartuje i tak Cie lubie :-D

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 mar 2008, 14:00

Marta tylko piszę jednak nie jem, sprawdzam jak silny mam charakter :-)

Awatar użytkownika
Tuska

26 mar 2008, 14:01

lulu_ zadzwon, wg mnie powinni ci juz przyslac na pewno. Moze to jakies przeoczenie.

Ja wlasnie kanapke z szynka zagryzlam pączkiem i wcinam cukierki :ico_haha_01: O jedzeniu to ja moze nie bede pisac :ico_haha_01: :ico_haha_01: W sumie nie dziwne ze mam zgage po takich wariacjach :ico_haha_01:
A spinka mi przypomniala ze tez mam Algide w zamrazarce :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

26 mar 2008, 14:05

Małpy jesteście i tyle, ja to sobie chyba szron zliże ze ścian w zamrazarce :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_oczko: :ico_oczko: :ico_oczko:
pocieszam się że mi to minie i jak bedę uważać to raz na czas bedę mogła sobie pozwolić na jakieś pyszne niezdrowe jedzonko. No bo jak bez tego przetrwać, nie? :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-03-26, 13:07 ]
teraz prawie nie czuję bólu, jedynie jak się jakoś zegnę i przygniotę ten bok. No i to jest niedobre pod tym wzgledem że kusi mnie na niezdrowe zarewłko a potem bede umierać w nocy. Za batonika czekoladowego dałabym sie pociąć :ico_placzek: dajcie coś zjeść :ico_sorki:

Awatar użytkownika
spinka
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 mar 2008, 14:08

Na poprawę humoru napiszę Ci że mnie znowu żebro nasuwa i to tak, że szok no i zgaaga się przyplątała :ico_zly:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”