Awatar użytkownika
Izunia
Wodzu
Wodzu
Posty: 15798
Rejestracja: 07 mar 2007, 14:35

12 lut 2009, 14:10

doris, a zrobilaś w jednej blaszce Lilo pisała że na 2 blachy to robi

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 9483
Rejestracja: 12 mar 2007, 12:28

12 lut 2009, 14:44

ja zrobiłam w jednej...

Awatar użytkownika
Izunia
Wodzu
Wodzu
Posty: 15798
Rejestracja: 07 mar 2007, 14:35

12 lut 2009, 14:59

doris, i wyszło ci bardzo wysokie? dobre było?

doris
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 9483
Rejestracja: 12 mar 2007, 12:28

12 lut 2009, 15:16

foremka jest rozmiaru 35x12, wyszło dość wysokie i baaaaaaaaardzo smaczne

do tego biała polewa...

ivon
Cyber rusałka
Cyber rusałka
Posty: 5984
Rejestracja: 10 kwie 2007, 10:41

24 kwie 2009, 09:36

2 szklanki mąki
1 szklanki cukru
1 szklanki mleka
1/2 szklanki oleju
3 jajka
1/2 słoika dżemu z czarnej porzeczki
1 łyżeczka sody oczyszczonej
2 łyżeczka cynamonu
2 łyżeczka kakao
1 opakowanie cukru waniliowego

Wszystkie składniki ucieramy. Masę przelewamy do 2 małych keksówek. Pieczemy ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do 180 st. C


Zawsze sie udaje i jest pyszne, dzieki dodaniu cynamonu.

lilo

24 kwie 2009, 11:01

ivon też robię coś takiego i nazywa się to "szybki piernik" :ico_oczko:

WIKTORIA_K
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza
Posty: 24
Rejestracja: 01 lip 2009, 09:59

01 lip 2009, 10:32

ciasto niezwykle proste! smaczne! jeśli ktoś zaczyna swoje kulinarne podboje to radzę zacząć od niego-ja też tak zaczynałam! Pozdrawiam

myszka105
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!
Posty: 1223
Rejestracja: 27 kwie 2007, 20:30

11 paź 2009, 15:16

murzynek rewelacja polecam wczoraj robiłam

Wróć do „Kuchnia - ulubione miejsce w domu ;-)”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości